Uutiset

Jaguar-kuski kylvi kuolemaa, sarjahukuttaja tuomittiin, Turun terroriteko järkytti – nämä rikokset pysäyttivät Suomen 2017!

27.12.2017 19:20

Seiska listasi aikaisemmin kohutuimmat ulkomaiset rikostapaukset vuoden ajalta.

Turun puukottaja

Perjantaina 18. elokuuta koko Suomi pysähtyi, kun 22-vuotias Abderrahman Bouanane aloitti silmittömän verilöylyn Turun Kauppatorilla. Sattumanvaraisiin uhreihin kohdistuneissa puukotuksissa menehtyi kaksi ja loukkaantui kahdeksan ihmistä, ennen kuin paikalle tullut poliisipartio pysäytti Bouananen ampumalla tätä reiteen.

Bouanane oli saapunut Suomeen alkuvuonna 2016, minkä jälkeen hän asui Pansion vastaanottokeskuksen alaikäisille turvapaikanhakijoille tarkoitetussa tukiasunnossa. Hänet tunteneet ihmiset huomasivat hänessä erikoisia piirteitä jo ennen iskua.

– Näin Abderrahmanin katsomassa jotain eläinrääkkäysvideoita. Olin siitä aivan sokissa ja sanoin, että tuo on ihan sairasta. Hän vain naureskeli ja väitti katsovansa videoita vitsillä, hänen tuttavansa kertoi.

Seiska kävi Tukholmassa haastattelemassa myös yhtä terrori-iskun sankareista. Ruotsalainen Hassan Zubier pelasti useita ihmishenkiä ja vammautui niin tehdessään itse pysyvästi. Hän kuvaili Bouananen hyökkäystä kylmäävästi.

– Hän oli niin keskittynyt. Hänen katseensa oli täysin määrätietoinen, ja hän toimi kuin kone, Hassan kertoi.

Bouanane joutuu oikeuden eteen ensi vuonna.

Jaguar-kuski kylvi kuolemaa!

yliajo

Jaguar-kuski kylvi kauhua kesällä ajamalla kuutta ihmistä päin suojatiellä Helsingin ydinkeskustassa. Yliajetuista yksi menehtyi. 51-vuotiasta kuskia vastaan luettiin syksyllä syytteet murhasta, viidestä tapon yrityksestä sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syytetty on kertonut saaneensa paniikkihäiriökohtauksen, ja ettei hänen tarkoituksenaan ollut tappaa. Hän myöntää törkeän kuolemantuottamuksen ja viisi törkeää vammantuottamusta. Helsingin käräjäoikeus määräsi hänet välituomiossaan mielentilatutkimukseen, jonka tuloksia yhä odotetaan.

Rami hakkasi ohikulkijan!

Raimo Summanen riehuu.

Legendaarinen kiekkovalmentaja Raimo ”Rami” Summanen, 55, nousi syyskuussa synkkiin otsikoihin, kun Seiska paljasti hänen hakanneen viattoman ohikulkijan helsinkiläisen Alcatraz Club -strippibaarin edustalla.

Silminnäkijöiden mukaan Summanen "pimahti totaalisesti" ja löi maassa makaavaa uhriaan yli kymmenen kertaa päänseudulle. Seiska julkaisi tapauksesta myös videon, joka oli poliisin esitutkintamateriaalin keskeisin todiste.

Raimo Summanen riehuu.

Tapaus eteni syyteharkintaan nimikkeellä pahoinpitely. Lisäksi Summasta vastaan on nostettu syyte kunnianloukkauksesta, jota käsitellään käräjäsaleissa ensi vuonna.

Salakatselu kohautti!

Axl Smith

Kohujuontaja Axl Smith sai sekä helmikuussa käräjäoikeudessa että marraskuussa hovioikeudessa tuomion seksikumppaniensa salakuvaamisesta. Hänet tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 30 salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Lisäksi hän joutuu maksamaan uhreilleen noin 100 000 euroa vahingonkorvauksia ja yli 50 000 euron edestä oikeudenkäyntikuluja. Tuomio pysyi samana hovioikeudessa.

Suomen pahin sarjahuijari?

Tony Grönberg

Seiska toi julki Tony Kristian Grönbergin järkyttävän petosvyyhdin. Kovimman tuomion hän sai Vantaalta helmikuussa 2015, kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta yhteensä 45 eri rikoksesta. Tuomio tuli lukuisista petoksista, törkeistä petoksista, törkeästä varkaudesta, kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta. Hovioikeus alensi tuomion kahteen vuoteen ja kolmeen kuukauteen.

Tuomittiin kokaiinista!

Reino Nordin

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kesällä laulaja-näyttelijä Reino Nordinin huumausaineen käyttörikoksesta. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Nordin piti hallussaan 15 grammaa marihuanaa, josta hän oli käyttänyt kolme grammaa. Lisäksi Nordin myönsi käyttäneensä kokaiinia, ja poliisi löysi häneltä muovipussin, josta löytyi kokaiinin jäämiä.

Käräjäoikeus tuomitsi Nordinin 30 päiväsakkoon. Hän ei oikeuden pyynnöstä huolimatta toimittanut itse allekirjoittamaansa kirjallista selvitystä nykyisistä nettotuloistaan, joten häntä sakotettiin vuoden 2015 verotuksessa vahvistettujen tulotietojen perusteella. Maksettavaa kertyi 1 470 euroa.

Sarjakuristaja jatkaa vapaalla!

Sarjakuristaja

Ainoa suomalainen, jonka FBI on luokitellut sarjamurhaajaksi, sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä vapautui vuosi sitten. Ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun poliisi otti hänet jälleen kiinni. Häntä syytettiin törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, koska hän oli lähettänyt naapurissa asuvalle 17-vuotiaalle tytölle ”rakkauskirjeen”, ja hänen epäiltiin käyneen kolkuttelemassa tämän oven takana.

Käräjäoikeus kuitenkin vapautti Penttilän ja hylkäsi syytteet, koska se katsoi jääneen näyttämättä, että vastaaja olisi tehnyt yksityiskohtaisen suunnitelman tarkoituksenaan tehdä törkeä henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos.

Penttilä on yhä vapaana, vaikka asiantuntijoiden mukaan on todella korkea riski, että hän uusii rikoksensa. Penttilä on tappanut kuristamalla kolme naista. Uhreina ovat olleet hänen oma äitinsä, 12-vuotias tyttö ja 42-vuotias nainen.

Sarjahukuttaja tuomittiin!

Sarjahukuttaja

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa sarjahukuttaja Pekka Seppäsen 14 vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä, kuolemantuottamuksesta, heitteillepanosta, pahoinpitelystä ja parituksesta. Rikokset ajoittuivat vuosille 2007–2014, ja ne tapahtuivat Seppäsen kesämökillä Viinijärvellä.

Hänet tunnetaan sarjahukuttajana, koska hän hukutti päihtyneet uhrinsa saattamalla heidät veden varaan. Seppäsen naama tuli koko kansalle tutuksi, kun poliisi julkaisi hänestä etsintäkuulutuskuvan hänen pakoillessaan tuomionsa toimeenpanoa. Seppänen otettiin kiinni vajaan viikon karkumatkan jälkeen Joensuusta.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!