Abderrahman Bouanane

Turun puukottaja Abderrahmanin käytös muuttui yllättäen - ”Ihmettelin, mikä hänellä oli hätänä!”

28.08.2017 05:03

Viime perjantaina (18.8.) koko maailmaa järkyttäneen Turun terroriteon pääepäilty Abderrahman Bouananen eli ennen traagisia tapahtumia Turussa turvapaikanhakijana.

Bouanane oli saapunut Suomeen alkuvuodesta 2016, jonka jälkeen hän asui Pansion vastaanottokeskuksen alaikäisille turvapaikanhakijoille tarkoitetussa tukiasunnossa.

Pansiossa hän ystävystyi Seiskan haastatteleman miehen kanssa. Haastellun mukaan Bouananen pinna alkoi kiristyä täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

Kun turvapaikan saaminen näytti epätodennäköiseltä, hänet nähtiin joskus huutamassa ja paiskomassa ovia suutuspäissään. Hän myös vaati päästä tapaamisiin eri viranomaisten kanssa turvapaikkaprosessia edistääkseen.

– 18-vuotiaana hänet siirrettiin Pansiossa vastaanottokeskuksen lähellä oleviin SPR:n asuntoihin, joissa ei ollut juuri valvontaa. Siellä hänen käytöksensä alkoi herättää epäilyksiä muissa asukkaissa.

Entistä eristyneempi

Muuttunut käytös johti siihen, että Bouanane päätettiin siirtää vastaanottokeskukseen. Siellä hän asui epäiltyyn terroritekoon asti.

– Vastaanottokeskukseen muutettuaan Abderrahmanista tuli entistä eristäytyneempi. Kun tapasimme viimeksi, hän vastasi todella lyhyesti kysymyksiini ja vältteli katsekontaktia. Ihmettelin, mikä hänellä oli hätänä. Ihan kuin hän olisi muuttunut aivan toiseksi ihmiseksi.

Lue koko juttu uusimmasta Seiskasta.

Juttua muokattu 28.8. klo. 9:35 - Abderrahman ilmoitti nimensä ja ikänsä väärin Suomen viranomaisille. Keskusrikospoliisi ilmoitti äskettäin Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle, ettei pääepäillyn nimi ole Abderrahman Mechkah, kuten alun perin uutisoitiin vaan Abderrahman Bouanane. Hän ei myöskään ole 18-vuotias, kuten on uutisoitu, vaan 22-vuotias. 

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!