Uutiset

Suomalaismissi viruu vankilassa Filippiineillä – murhasiko omituinen keksijä toimittajan? Nämä kansainväliset rikokset kohahduttivat 2017!

26.12.2017 15:03

Miss Helsinki -finalisti Maria Mustonen nousi kesällä kansainvälisiin otsikoihin, kun hänet pidätettiin kesällä Filippiineillä huumekaupasta epäiltynä.

Paikallinen media uutisoi poliisin tehneen huumeratsian yksityisasuntoon, jossa suomalaismissi oli viettämässä iltaa. Ratsiassa löydettiin kokaiinia, ekstaasipillereitä ja 200 grammaa metamfetamiinia. Huumeiden lisäksi poliisi löysi kaksi ampuma-asetta.

Suomalaismissin lisäksi poliisi pidätti asunnosta toisen henkilön. Maria viruu yhä pahamaineisessa filippiiniläisessä Camp Bagong Diwan -vankilassa, vaikka viranomaiset eivät ole julkaisseet mitään näyttöä hänen osallisuudestaan rikolliseen toimintaan. Paikallisen median mukaan hän on kiistänyt osallisuutensa rikoksiin.

Ruotsalaistoimittajan murha on hyvin erikoinen tapaus

Kim Wall
Kim Wall

Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin, 30, murhasta epäillyn tanskalaiskeksijän Peter Madsenin, 46, jatkuvasti muuttuvat selitykset ovat olleet otsikoissa pitkin vuotta.

Peter Madsen
Peter Madsen

Toimittaja kuoli elokuussa ollessaan haastattelemassa "hulluksi professoriksi" kutsuttua keksijää. Madsen on kiistänyt murhan, mutta muuttaa tarinaansa tapahtumien kulusta aina, kun löytyy uusia todisteita häntä vastaan.

Aluksi hän kertoi jättäneensä Wallin satamaan ja lähteneensä merelle, jossa hänen sukellusveneensä upposi. Viikkoa myöhemmin toimittajan päätön ja jalaton torso löytyi merestä, jolloin Madsen alkoi väittää, että Wall olisi kuollut saatuaan iskun päähänsä sukellusveneen luukusta. Sen jälkeen Madsen olisi haudannut ruumiin mereen. Kun lisää ruumiinosia löytyi ja poliisi löysi aluksen hylystä Wallin dna:ta, Madsen myönsi paloitelleensa ruumiin.

Madsenin viimeisimmän selityksen mukaan Wall kuoli häkämyrkytykseen, kun hän itse oli sukellusveneen kannella. Nyt Madsen myöntää heittäneensä paloittelemansa ruumiin mereen.

Jalkapallojoukkueen bussia pommitettiin!

Bussi

Huhtikuussa jalkapallojoukkue Borussia Dortmundia kuljettaneen bussin kohdalla räjähti kolme tienvarsipommia. Onneksi kukaan ei kuollut, sillä pommeista kaksi oli suunnattu niin, etteivät ne osuneet bussiin. Saksan poliisi pidätti 28-vuotiaan venäläis-saksalaisen miehen, Sergei W:n jonka epäillään yrittäneen hyötyä iskusta rahallisesti, sillä ennen sitä hän oli ostanut joukkueen myyntioptioita 78 000 eurolla. Iskun tarkoitus oli saada osakkeen arvo romahtamaan, jolloin hän olisi voinut tienata lähes neljä miljoonaa euroa. Sergeitä syytetään muun muassa 28 murhan yrityksestä.

Hoitaja paljastui sarjamurhaajaksi!

Niels Högel

Kuuden potilaansa murhasta tuomitun saksalaisen sairaanhoitajan Niels Högelin tapauksessa nousi esiin uusia, järkyttäviä tietoja. Högeliä epäillään nyt noin sadan ihmisen tappamisesta vuosina 1999–2005. Poliisin mukaan murhia saattaa jopa toinen sata lisää, mutta todistusaineistoa ei ole, koska ruumiit on tuhkattu. Högel on tänä vuonna julkitulleiden tietojen mukaan yksi historian pahimmista sarjamurhaajista.

Salamurhaajat luulivat olevansa piilokamerassa!

Kim Jong-nam
Kim Jong-nam

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin velipuoli Kim Jong-nam murhattiin helmikuussa Kuala Lumpurin lentoasemalla kuin Bond-elokuvassa. Jong-namin luo saapui kaksi naista, jotka hieroivat hermomyrkky VX:ksi epäiltyä ainetta hänen naamaansa.

Kim Jong-namin surmaajat
Kim Jong-namin surmaajat

Hän kuoli matkalla sairaalaan. Iskun tehneet naiset kertoivat, että pohjoiskorealaiset agentit huijasivat heidät uskomaan, että he olivat piilokameraohjelmassa, jossa piti hieroa "kastiketta" vieraiden ihmisten kasvoihin. Etelä-Korean viranomaisten mukaan salamurhan taustalla olivat pohjoiskorealaiset agentit.

Ampui 58 ihmistä!

Stephen C. Paddock

Nimi Stephen C. Paddock, 64, tuli koko maailman tietoon lokakuun ensimmäinen päivä, kun hän tulitti kantrimusiikkitapahtuman yleisöä hotelli Mandalay Bayn ikkunasta Las Vegasissa. Useilla aseilla varustautunut Paddock murhasi 58 ja haavoitti 527:ää ihmistä. Lopuksi hän ampui itsensä. Isku oli Yhdysvaltojen historian tuhoisin yhden ihmisen tekemä joukkomurha. Tutkinnassa ei löytynyt viitteitä terrorismiin, eikä Paddockilla ollut aikaisempaa rikostaustaa. Teon motiivi jäänee ikuiseksi mysteeriksi.

26 ammuttiin kirkossa!

Devin Patrick Kelley

Teksasissa tapahtui järkyttävä joukkomurha marraskuussa, kun 26-vuotias Yhdysvaltojen ilmavoimien entinen sotilas Devin Patrick Kelley avasi tulen AR-15-rynnäkkökiväärillä baptistikirkossa Sutherland Springissä. Tulituksessa kuoli 26 ihmistä ja haavoittui 20. Kelley itse löydettiin itsemurhan tehneenä autostaan vähän myöhemmin. Joukkomurhaajan tunteneet kuvailivat häntä epävakaaksi, ja hänellä oli historiaa perheväkivallasta. Ennen tekoa hänellä oli ollut riitaa anoppinsa kanssa. Anoppi kävi kirkossa, johon Kelley iski, mutta hän ei ollut paikalla teurastuksen aikaan. Anopin äiti puolestaan oli, ja hän menehtyi luotisateessa.

Terrori-iskuista tuli arkipäivää!

Terrori-isku

Viimeistään vuonna 2017 islamistisista terrori-iskuista tuli arkipäivää. Istanbulissa uutenavuotena yökerhoon iskenyt rynnäkkökiväärimies surmasi 39 ihmistä ja haavoitti yli 70:ää. Englannissa iskuja tapahtui useita, mutta järkyttävin sattui toukokuussa Manchesterissa, kun 22 ihmistä kuoli ja 59 haavoittui itsemurhapommittajan iskiessä keskelle teini-ikäisistä konserttiyleisöä. Tukholmassa viisi kuoli ja 15 haavoittui, kun turvapaikanhakija ajoi kuorma-autolla väkijoukkoon kaupungin keskustassa. Barcelonassa kuoli 16 ihmistä ja 130 haavoittui, kun terroristi ajoi pakettiautolla väkijoukkoon La Ramblan kävelykadulla.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:All Over Press ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!