fbq
Telkkari
12.01.2022 17:20
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Mika Häkkinen.
Mika Häkkiseltä yllättävä paljastus Mervi Kalliolle: "Mä lupaan"
Telkkari
12.01.2022 17:20
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Formula ykkösten esitysoikeudet Suomessa kuuluvat alkavasta F1-kaudesta lähtien Viaplaylle. Maksukanava esitteli tänään keskiviikkona (12.1.) tulevan F1-tiiminsä, joka vilisee tuttuja kasvoa.

Heistä kenties kaikista kovin nimi on Mika Häkkinen, 53. Kaksinkertaista F1-mestaria on tiettävästi houkuteltu useaan kertaan televisiotöihin, mutta vasta Viaplay onnistui naaraamaan Häkän tv-hommiin.

Lue myös: Melkoinen ryöstö! Maikkari menetti kovia nimiä – Viaplay julkaisi kivenkovan F1-tiiminsä: Tämä mies selostaa jatkossa formuloita!

Mika Häkkinen tekee itselleen uuden aluevaltauksen Viaplayn F1-tiimissä.
Mika Häkkinen tekee itselleen uuden aluevaltauksen Viaplayn F1-telkkaritiimissä.

Kiljui hullun lailla

Viaplay lanseerasi F1-tiiminsä suorassa tv-lähetyksessä, jossa nähtiin myös Mika Häkkinen. Hän kertoi kiertäneensä vuosien varrella monia formulakisoja tittelinsä puolesta: Martinlaakson suurmies on sekä F1:n että McLarenin lähettiläs.

Lue myös: Mitä ihmettä? Uutuusdokumentti lataa hätkähdyttävää tietoa: Isä pisti nuoren Mika Häkkisen asumaan vaatehuoneeseen – ”Mietin, minkä rangaistuksen olin saanut”

– Olen ollut siellä insidessa, sisäpiirissä koko ajan. Pari kertaa olen tsiigannut kotona kisoja ja kiljunut hullun lailla! Lapset ovat sanoneet, että isä, rauhoitu, älä huuda, Mika naureskeli Mervi Kallion haastattelussa.

– Nyt sitten tuli tällainen tilaisuus liittyä näinkin mahtavaan tiimiin. Ajattelin, että jos mä tuohon tiimiin pääsen mukaan, niin se on hieno juttu. Mutta mä lupaan, etten mä kilju!

Lue myös: Mika Häkkinen paljastaa! Tällaista on elämä Monacossa: hävyttömän rikkaita ihmisiä, lapsilla omat autonkuljettajat ja turvamiehet – ”Onko se normaalia?”

Mika ja Marketa Häkkinen asuvat lapsineen Monacon ruhtinaskunnassa.
Mika ja Marketa Häkkinen asuvat lapsineen Monacon ruhtinaskunnassa.

Bottas uuden edessä

Vaikka vyöltä löytyy satoja osakilpailuja ja tuhansia haastatteluja, mediaan tottunut Mika kertoi myös jännittävänsä tulevia tv-töitä.

– Viimeksi on varmaan jännittänyt näin paljon se, kun kävin avannossa!

Lue myös: Tätä ei saisi enää tehdä! Mika Häkkinen tykitti testipäivinä 370km /h – kertoo uutuusdokumentissa rehellisesti F1-kisoista: ”Tuntuu, kuin sydän pysähtyisi”

Mika on yhä F1-varikolla kuin kala vedessä ja tuntee lähestulkoon kaikki alan kovimmat nimet. Myös Valtteri Bottaksen, jonka tukijoukoissa hän on seissyt. Mercedekseltä Alfa Romeolle siirtynyt nastolalainen on tällä kaudella F1-sarjan ainoa suomalaiskuski.

– Valtterin tilanne… Tämänhetkistä tallia ei voi verrata Mercedekseen. Siitä tulee erittäin haastavaa ja mielenkiintoista, mutta näen, että Valtterin motivaatio on nyt erittäin korkealla. Hän on nyt johtoasemassa siinä tallissa, Häkkinen huomautti.

Lue myös: Uutuusdokumentti paljastaa: Mika Häkkinen oli jo lapsena naurettavan lahjakas – muistelee nöyryyttävää mokaansa pikkupoikana: ”Kaikki tuijottivat”

Mika Häkkinen kaasutteli Martinlaaksosta moottoriurheilun kuninkuusluokkaan. Kuva F1-osakilpailusta vuodelta 1996.
Mika on mestari! Mika Häkkinen kaasutteli Martinlaaksosta moottoriurheilun kuninkuusluokkaan.

Harvinaisen tyly arvio

Mikan suusta kuului myös tyly arvio kysyttäessä, pystyykö Bottaksen syrjäyttänyt nuori brittikuski George Russell haastamaan maanmiehensä, 7-kertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin.

– En mä usko.

Lue myös: Ohhoh! Mika Häkkisestä piti tulla hitsari – F1-mestari muistelee uutuusdokumentissa hämmentäviä kouluaikojaan: ”Mietin, mitä näistä jätkistä oikein tulee”

Häkkinen uskoi Viaplayn suorassa lähetyksessä F1-maailmanmestaruuden ratkeavan myös tulevalla kaudella Mersun Lewis Hamiltonin ja Red Bullin hallitsevan MM-tittelin haltijan, Max Verstappenin, välillä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »