fbq
Kotimaa
01.11.2021 04:04
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Mika Häkkinen.
Mitä ihmettä? Uutuusdokumentti lataa hätkähdyttävää tietoa: Isä pisti nuoren Mika Häkkisen asumaan vaatehuoneeseen – ”Mietin, minkä rangaistuksen olin saanut”
Kotimaa
01.11.2021 04:04
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen, 53, lukeutuu Suomen kaikkien aikojen kovimpiin moottoriurheilijoita. Hän on myös myyttinen mies, joka antaa nykyään harvakseltaan haastatteluja – varsinkaan yksityiselämästään.

Vedonlyöntiyhtiö Unibet julkaisee sunnuntaina 14.11. Kaikki Mikasta -nimisen dokumentin, jonka Seiska on saanut etukäteen katseltavakseen. Kesällä kuvattu dokumentti on noin tunnin pituinen ja siinä Häkkistä haastattelee toimittaja Arto Nyberg.

Lue myös: Mika Häkkinen 50 vuotta – muistatko nämä hurjat kohut? Sirkuskoulusta kuoleman porteille ja F1-mestariksi – rakastui Marketaan eroottisena tanssijana! Kuvat!

Dokumentissa vieraillaan F1-kaasujalan kotitalon edustalla Vantaan Martinlaaksossa, jossa Mika muistelee käyneensä viimeksi 1990-luvun alussa. Hän esittelee Nybergille asuneensa vanhan elementtikerrostalon ylimmässä eli 5. kerroksessa perheineen. 

– Haikeat fiilikset. Asuimme täällä isosiskoni, äitini, isäni ja koiramme kanssa. Tämä oli hyvä paikka, koska näissä taloissa asui paljon skidejä. Kaikenlaista tuli tehtyä, Mika muistelee.

Tuttu näky: Mika Häkkinen kaasuttelee keulilla, Ferrarit (Michael Schumacher & Eddie Irvine) seuraavat perässä. Kuva Suzukan osakilpailusta 1998.
Tuttu näky: McLarenin Mika Häkkinen Suomesta kaasuttelee keulilla, Ferrarit (Michael Schumacher & Eddie Irvine) seuraavat perässä. Kuva Suzukan osakilpailusta 1998.

Pieneen koppiin

Häkkinen kertoo perheen asunnon olleen sen verran kompakti, että hän jakoi huoneen isosiskonsa kanssa. Asiaan tuli muutos siskon varttuessa teini-ikäiseksi.

– Silloin faija pisti minut asumaan vaatehuoneeseen. Se oli sellainen kahden neliön kokoinen pieni koppi. Mietin, minkä rangaistuksen olin saanut, Häkkinen kertaa naureskellen.

– Asuit vaatehuoneessa? Olet siis kaapissa kasvanut, hämmästynyt Nyberg murjaisee.

– No niinpä niin! Tällainen minusta sitten tuli, Häkkinen vastaa hymyillen.

– Ei, se oli hieno juttu. Se oli elämää, eikä sitä järjestelyä lapsena sillä lailla nähnyt. Jos kotona on hyvä olla ja turvallinen tunne, ei ole väliä onko kämppä iso. Kunhan saa safkaa ja nukuttua hyvin, mitäs sitä muuta kaipaa.

Mika Häkkinen ponkaisi Vantaan Martinlaaksosta formuloiden maailmanmestariksi.
Mika Häkkinen ponkaisi Vantaan Martinlaaksosta formuloiden maailmanmestariksi.

Äiti leikkasi makkaraa

Dokumentissa Mika muistelee myös Aila-äitinsä työskennelleen Martinlaaksossa lähikaupassa, vain kivenheiton päässä perheen kotoa.

– Kävin koulun jälkeen moikkaamassa mutsia, joka tietysti leikkasi lauantaimakkaraa minulle.

– Sitten vain kalliolle istumaan ja moikkaamaan kavereita. Se oli sellaista elämää.

Mikan isä Harri Häkkinen kuoli sydänkohtaukseen keväällä 2010. Aila Häkkisestä aika jätti syksyllä 2019. Hän menehtyi pitkällisen sairauden uuvuttamana.

Unibetin Kaikki Mikasta -dokumentti katsottavissa YouTubesta 14.11. alkaen.

Häk-Häk-Häkkinen! Tämä mies kuuluu oikeutetusti FIA:n Autourheilun kunniagalleriaan, Motorsport Hall of Fameen.
Häk-Häk-Häkkinen! Tämä mies kuuluu oikeutetusti FIA:n Autourheilun kunniagalleriaan, Motorsport Hall of Fameen.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »