fbq
Kotimaa
01.11.2021 06:02
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Mika Häkkinen.
Uutuusdokumentti paljastaa: Mika Häkkinen oli jo lapsena naurettavan lahjakas – muistelee nöyryyttävää mokaansa pikkupoikana: ”Kaikki tuijottivat”
Kotimaa
01.11.2021 06:02
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Martinlaakson oma poika Mika Pauli Häkkinen varmisti uransa ensimmäisen F1-maailmanmestaruutensa syksyllä 1998 Japanin legendaarisella Suzukan radalla.

Vantaalaisnuorukaisen matka moottoriurheilun huipulle oli kuitenkin alkanut jo vuosikymmeniä aiemmin. Vedonlyöntiyhtiö Unibetin tulevassa dokumentissa suunnataan Espoon Bembölen kartingradalle, jossa 6-vuotias Mika aikoinaan aloitti kilpa-ajamisen.

Lue myös: Mitä ihmettä? Uutuusdokumentti lataa hätkähdyttävää tietoa: Isä pisti nuoren Mika Häkkisen asumaan vaatehuoneeseen – ”Mietin, minkä rangaistuksen olin saanut”

Tässä on tuleva maailmanmestari. Nuori kuski Mika Häkkinen kuvattuna 1970-luvulla.
Tässä on tuleva maailmanmestari. Nuori kuski Mika Häkkinen kuvattuna 1970-luvulla.

Itsekriittinen mestari

Itsekriittinen Mika muistelee toimittaja Arto Nybergin haastattelussa muistavansa yhä elävästi jopa lapsuuden kisojensa virheet ja harmituksen hetket.

Hän palaa mietteissään yhteen ensimmäisistä kilpailuistaan:

– Pikkukakaroita oli niin perhanasti siinä luokassa, mutta kaikki meni putkeen. Mä johdin sitä kilpailua, Mika muistelee.

Lue myös: Mika Häkkinen 50 vuotta – muistatko nämä hurjat kohut? Sirkuskoulusta kuoleman porteille ja F1-mestariksi – rakastui Marketaan eroottisena tanssijana! Kuvat!

Mika Häkkinen kaasutteli Martinlaaksosta moottoriurheilun kuninkuusluokkaan. Kuva F1-osakilpailusta vuodelta 1996.
Mika Häkkinen kaasutteli Martinlaaksosta moottoriurheilun kuninkuusluokkaan. Kuva F1-osakilpailusta 1996.

"Mitä sä täällä teet?!"

Kierrokset vähenivät vähenemistään. Jo lapsena täysin ylivoimainen Mika luuli lopulta ylittäneensä maaliviivan ja himmaili hissukseen varikolle.

– Jostain syystä ymmärsin, että tultiin maalin. Ajoin varikolle, katsoin faijaa ja hän oli, että mitä sä täällä teet! Kaikki tuijottivat, Mika muistelee dokumentissa.

– Silloin tajusin, että ei jumankauta, oli vielä viimeinen kierros jäljellä. Palasin takaisin radalle mutta olin sitten tietysti koko kisan viimeinen. Kotimatkalla ei paljon juteltu – mahtoiko kotona tulla edes lämmintä ateriaa!

Unibetin Kaikki Mikasta -dokumentti katsottavissa YouTubesta 14.11. alkaen.

Mika Häkkisestä kertova uutuusdokumentti ilmestyy marraskuun puolivälissä.
Mika Häkkisestä kertova uutuusdokumentti ilmestyy marraskuun puolivälissä.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »