fbq
Telkkari
12.01.2022 14:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Viaplay F1.
Melkoinen ryöstö! Maikkari menetti kovia nimiä – Viaplay julkaisi kivenkovan F1-tiiminsä: Tämä mies selostaa jatkossa formuloita!
Telkkari
12.01.2022 14:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Formula 1-sarjassa siirrytään uuteen aikakauteen. Kimi Räikkönen lopetti ja formuloihin on tulossa isoja sääntömuutoksia, mutta myös televisiopuolella puhaltavat uudet tuulet.

Alkavalla F1-kaudella formuloita ei voi enää seurata MTV:ltä. Neljännesvuosisadan F1-sarjaa näyttänyt Maikkari menetti lähetysoikeudet NENT Groupille. Tämä tarkoittaa, että jatkossa autourheilun kuninkuusluokka näkyy Suomessa vain Viaplaylla.

Tänään keskiviikkona (12.1.) Viaplay esitteli uuden F1-tiiminsä. Studioisäntänä ja tuottajana toimii kanavan kiekkolähetyksistä tuttu Iiro Harjula, selostajana puolestaan Niki Juusela. Niki siis jatkaa vastakin Maikkarilta tuttuna sinivalkoisena formulaäänenä.

Lue myös: Urheilutoimittaja Iiro Harjula teki uuden aluevaltauksen – ”Tie auki Hollywoodiin?!”

Iiro Harjula isännöi F1-lähetyksiä Viaplaylla.
Lahtelainen Iiro Harjula isännöi F1-lähetyksiä Viaplaylla.

Kaappasi kovia nimiä

Viaplayn uudessa F1-tiimissä on monia tuttuja nimiä Maikkarin F1-lähetyksistä. Joulukuussa Pöllölaaksosta irtisanoutui Juuselan tavoin myös Mervi Kallio, joka jatkaa Viaplaylla varikkotoimittajan tehtäviään.

Lue myös: Kuuma Miss Suomi -juontaja Iiro Harjula uudesta aluevaltauksestaan: Vaimo estää, etteivät tilanteet pääse töissä kehkeytymään liian kuumiksi!

Myös Viaplayn palkkaamat Ossi Oikarinen ja Toni Vilander ovat niin ikään MTV:ltä entuudestaan tuttuja F1-asiantuntijoita.

Sen sijaan kokonaan uutena nimenä Viaplayn lähetyksissä nähdään kilpa-autoilija Emma Kimiläinen. Lisäksi asiantuntijoina kuullaan F1-suuruuksia Mika Häkkistä ja David Coulthardia. Myös Mika Salo on mukana tiimissä.

Mervi Kallio otti Maikkarilta yllätysloparit. Nyt hänet nähdään Viaplaylla.
Mervi Kallio otti Maikkarilta yllätysloparit. Nyt hänet nähdään Viaplaylla.

Luvassa kova setti

Mervi hehkutti uutta pestiään Viaplaylla estoitta kanavan omassa lanseerauslähetyksessä.

– Olen innoissani ja odotan uutta kautta ihan mielettömästi, Mervi mehusteli.

Lue myös: Maikkarilta yllätysloparit ottanut F1-toimittaja Mervi Kallio salamyhkäisenä: Tuleva työni liittyy urheiluun

– Jännittää, totta kai. Kaikki merkityksellinen jännittää aina. Tulemme tekemään eri lailla asioita, vaikka F1-maailma onkin tuttu. Tulemme tekemään kansainvälisesti kaikkien muiden Viaplay-maiden kanssa. Lupaan, että tästä tulee kova setti!

Vuodesta 2017 formuloita selostanut Niki Juusela on entuudestaan tuttu Maikkarin kanavilta.
Vuodesta 2017 formuloita selostanut Niki Juusela on entuudestaan tuttu Maikkarin kanavilta.

”Työ, intohimo ja harrastus”

Niki Juusela puolestaan sanoi olevansa otettu saadessaan olla yhä osa F1-perhettä. Niki on selostanut formuloita vuodesta 2017.

– Formula ykköset ovat minulle työ, intohimo ja harrastus, Niki paalutti Viaplayn lähetyksessä.

– Fakta on, että formula ykköset ovat suuremmassa murroksessa kuin mitä on miesmuistiin nähty. Uudet säännöt tulevat toivottavasti mullistamaan lajia.