fbq
Kotimaa
01.11.2021 18:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Marketa Häkkinen & Mika Häkkinen.
Mika Häkkinen paljastaa! Tällaista on elämä Monacossa: hävyttömän rikkaita ihmisiä, lapsilla omat autonkuljettajat ja turvamiehet – ”Onko se normaalia?”
Kotimaa
01.11.2021 18:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Yksi kaikkien aikojen suomalaisista moottoriurheilijoista, Mika Häkkinen, kertoo avoimesti elämästään vedonlyöntiyhtiö Unibetin tulevassa dokumentissa. Sunnuntaina 14. marraskuuta ilmestyvässä Kaikki Mikasta -dokumentissa Häkkistä haastattelee toimittaja Arto Nyberg.

Lue myös: Mitä ihmettä? Uutuusdokumentti lataa hätkähdyttävää tietoa: Isä pisti nuoren Mika Häkkisen asumaan vaatehuoneeseen – ”Mietin, minkä rangaistuksen olin saanut”

Formuloiden kaksinkertainen maailmanmestari on asunut jo vuosia Monacossa. Vaikka perheen pään vuosien 1998 ja 1999 MM-titteleistä alkaa jo olla aikaa, Mikan lapset ovat kuulemma hyvin tietoisia kuuluisan isänsä saavutuksista.

– Joskus ruokapöydässä he voivat sanoa, että isä sä olet kuuluisa! Ja että ”Mika Häkkinen.”

– Silloin vastaan, että olen teille isä, ettei teidän noin pidä sanoa. Se on aika mielenkiintoista. En näe sitä ongelmana, mutta minun on oltava varovainen siitä, ettei heillä lähde keulimaan.

Mika ja Marketa Häkkinen asuvat lapsineen Monacon ruhtinaskunnassa.
Mika ja Marketa Häkkinen asuvat lapsineen Monacon ruhtinaskunnassa.

Pröystäilevää ökyluksusta

Dokumentissa Nyberg huomauttaa Häkkiselle, ettei luksuskohteen maineessa oleva Monaco ole muutenkaan aivan tavallinen asuinpaikka. Eikä se Mikan mielestä olekaan.

Lue myös: Tätä ei saisi enää tehdä! Mika Häkkinen tykitti testipäivinä 370km /h – kertoo uutuusdokumentissa rehellisesti F1-kisoista: ”Tuntuu, kuin sydän pysähtyisi”

Huippurikkaista asukkaistaan ja kevyestä verotuksesta tunnettu ruhtinaskunta on monella tavoin ihanteellinen paikka myös maailmantähdille. Arki Monacossa heijastuu Häkkisille muun muassa siten, että suurin osa lasten kavereiden vanhemmista on hyvin menestyneitä ja varakkaita.

– Kyllä se erilaista on. Kun lapset tulevat kouluun, heillä voi olla oma autonkuljettaja, ovet avataan ja heillä on turvamiehet ympärillä. Ei toki kaikilla, mutta joillakin, Mika kertoo.

– Joku voi kysyä, onko se normaalia? Monacossa sellainen on normaalia.

Häkkisten arki ei ole aivan tavallisten tallaajien taaperrusta. Kuvassa pariskunta ikuistettuna monacolaisessa gaalassa vuonna 2017.
Häkkisten arki ei ole aivan tavallisten tallaajien taaperrusta. Kuvassa pariskunta ikuistettuna monacolaisessa juhlagaalassa vuonna 2017.

Valtava omaisuus

Kokeneena toimittajana Nyberg ei päästä Häkkistä helpolla. Hän utelee kuuluisalta kaasujalalta esimerkiksi rahan merkitystä. Mikan varallisuuden on arvioitu olevan joitakin kymmeniä miljoonia euroja.

Lue myös: Ohhoh! Mika Häkkisestä piti tulla hitsari – F1-mestari muistelee uutuusdokumentissa hämmentäviä kouluaikojaan: ”Mietin, mitä näistä jätkistä oikein tulee”

– En ole rahasta paljon puhunut aikaisemmin enkä nytkään ala siitä hirveästi puhumaan. Jos ystäväpiirissä jutellaan, niin onhan se aika mielenkiintoista, Häkkinen muotoilee.

Lue myös: Uutuusdokumentti paljastaa: Mika Häkkinen oli jo lapsena naurettavan lahjakas – muistelee nöyryyttävää mokaansa pikkupoikana: ”Kaikki tuijottivat”

Mika ja Marketa menivät naimisiin tammikuussa 2017. Samana vuonna pariskunta edusti Linnan juhlissa.
Mika ja Marketa menivät naimisiin tammikuussa 2017. Samana vuonna pariskunta edusti Linnan juhlissa.

Mika arvostaa laatua

Mika myös huomauttaa ystäväpiiriinsä kuuluvan lukuisia varakkaita bisnesmiehiä.

– Kavereiden kanssa jutellessa ei kysellä, paljonko kukin tienaa. Ei se vain ole se juttu.

Lue myös: Mika Häkkinen 50 vuotta – muistatko nämä hurjat kohut? Sirkuskoulusta kuoleman porteille ja F1-mestariksi – rakastui Marketaan eroottisena tanssijana! Kuvat!

Kaikesta päätellen Mika Häkkinen kuitenkin arvostaa laatua.

– Minulle on itsestään selvää, että jos jotakin hankitaan, niin aina sitä miettii niin, että sen hankinnan arvo pysyisi. Ja myös niin, voiko sen asian myydä eteenpäin kalliimmalla hinnalla! Mika nauraa dokumentissa.

Unibetin Kaikki Mikasta -dokumentti katsottavissa YouTubesta 14.11. alkaen.

Mika Häkkinen villitsi F1-faneja hetken samaan aikaan Kimi Räikkösen kanssa.
Mika Häkkinen villitsi F1-faneja hetken samaan aikaan Kimi Räikkösen kanssa.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »