Wallu Valpio Turkissa

Wallu Valpio avoimena – tutustui biologiseen isäänsä vasta aikuisena lehtijutun kautta: ”Kun isä näki minut kotiovellaan, hän alkoi kiroilla ja löi oven kiinni!”

22.04.2019 08:02

Wallu Valpion, 45, rintaan on tatuoitu hänen elämässään tärkeiden ihmisten nimet. Äiti-tatuoinnista tuli maankuulu jo viime vuosituhannella ja sen yläpuolelle tuli myöhemmin oman Peppi-tyttären nimi. Sittemmin rintaan on lisätty myös siskopuoli Jennin ja isäpuoli Ossin nimi.

Wallun biologisen isän Ollin nimeä ei kehoon ole tatuoitu, sillä heidän välinsä ovat olleet aina etäiset.

- Äitini antoi isälle monoa, kun olin yksivuotias. Eron jälkeen en kuullut hänestä kymmeniin vuosiin mitään. En myöskään tiennyt hänestä yhtään mitään, en edes sitä, onko hän elossa vai ei, Wallu sanoo.

Lue myös: Joka päivä aamusiiderin juova Wallu Valpio: ”En halua kuolla nuorena – mutta tajuan, että en välttämättä elä pitkään!”

Isä löi oven kiinni

Wallu sai lopulta yhteyden biologiseen isäänsä 2000-luvun alkupuolella, kun lyhyen aikaa ilmestynyt Suomen Kuvalehden SK Mies -lehti otti Walluun yhteyttä ja ehdotti, että he etsisivät Wallun Olli-isän salapoliisityöllä esiin.

- He saivat selville, että Olli-isä on todellakin elossa ja asuu Meri-Porissa. Lähdimme sinne tekemään aiheesta juttua.

- Kun löysimme kotiosoitteen ja koputimme hänen oveensa, isäni alkoi minut nähdessään kiroilla ja löi hyvin nopeasti oven edestämme kiinni. Lopulta toimittajat saivat kuitenkin sovittua, että tapaisimme seuraavana päivänä uudestaan.

Katso: Vau, mikä lomaparatiisi! Tällainen on Wallu Valpion asunto Turkissa: asunnon yhteydessä leffateatteri, uima-altaita, saunoja, hierontahuoneita ja pelihuone – kuvat ja video!

Olemattomat tunnesiteet

Tunteikkaan haastattelun jälkeen Wallu on ollut biologiseen isäänsä yhteydessä harvakseltaan.

- Soittelemme kerran vuodessa, eli jouluisin. Hän on kertaalleen tavannut Pepin ja kovasti aina toivoo, että tulisimme käymään hänen luonaan Porissa. Tähän mennessä ei ole tullut käytyä, Wallu sanoo.

Lue myös: ”Olen käynyt naisten suhteen kaikki skenet läpi” - Wallu Valpiolta avoin tilitys rakkauselämästään: ”En tiedä, miten voisin löytää itselleni sopivan ihmisen!” 

Isäpuoli Ossi sen sijaan tuli Wallun elämään ala-asteen alussa, ja 11-vuotiaana perhe muutti Ossin perässä Vantaalle.  

- Ossi on ollut minulle siitä lähtien oikea isä, enkä koe olevani velvollinen olemaan yhteydessä biologiseen isääni, koska tunnesiteet häntä kohtaan ovat varsin olemattomat. En ymmärrä, miksi hän ei ollut yhteydessä silloin, kun olin nuori. Ossi on hoitanut isän velvollisuuksia minun suhteen, joten ei tässä mitään dramatiikkaa sikäli ole. En ole Ollille katkera.

Wallu Valpio Turkissa
Wallu viihtyy osan vuodesta Turkissa, jossa myös hänen perheensä usein vierailee.

Lempinimeni oli Piispa

Harvojen tietämä fakta Wallusta onkin, että hänen sukunimensä Valpio tulee hänen isäpuoleltaan Ossilta. 12-vuotiaaksi asti Wallun oikea nimi oli Jani Pispa biologisen isänsä mukaan.

- Minua kutsuttiin lapsena Jyväskylässä kavereiden kesken Piispaksi. Se oli lempinimeni, Wallu naurahtaa.

- Kun äitini meni naimisiin Ossin kanssa, todettiin, että on helpompaa, jos kaikki ottaisivat saman sukunimen, sillä äidilläkin oli oma sukunimensä Virtakainen.

Lue myös: Tätä et tiennyt! Wallu Valpion alkuperäinen nimi oli Jani Pispa – avautuu vaikeasta suhteesta biologiseen isäänsä!

Wallu Valpio Turkissa

Perheen muutettua Vantaalle uudet ystävät antoivatkin uuden lempinimen, Vallu.

- Se oli helppo johtaa uudesta sukunimestäni. Ja kun teini-iässä egoni alkoi kasvaa, päätin, että lempinimi näyttää paremmalta W:llä, ja siitä edespäin hiljalleen omaksuin sen kutsumanimekseni.

- Nykyisin laitan kaikkiin papereihin, että Wallu Valpio, vaikka passissa lukeekin yhä Jani Petteri. Pitkäaikaiset Jyväskylän-ystäväni toki kutsuvat minua Janiksi eikä Walluksi.

Lue myös: Ohhoh, Wallu Valpio pesee hiuksensa shampoolla vain kaksi kertaa vuodessa – tässä syy! ”Hiukseni ovat kävyn muotoiset!"

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Mika Seppänen
Kuvat: Mustafa Alkac & Mika Seppänen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!