fbq
Uutiset
03.09.2019 07:05
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Timo Korhonen
Janita Lukkarinen ja Jaana-äiti
Ratkaisevaa syöpätulosta odottava Janita Lukkarinen on suunnitellut jo omat hautajaisensa: ”Olen kertonut äidille toiveeni muistotilaisuudesta, hautakivestä ja vieraista”
Uutiset
03.09.2019 07:05
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Timo Korhonen

Kuten viime torstaina ilmestynyt Seiska uutisoi, tosi-tv-tähti Janita Lukkarisen, 26, uusiutunut aggressiivinen imusolmukesyöpä ei ole parantunut rankoista sytostaattihoidoista huolimatta.

Hoidot on nyt lopetettu ja Janita odottaa tuloksia sydämen päällä olevasta kasvaimesta otetusta uudesta koepalasta.

– Kun kuulin, että sytostaattihoidot lopetetaan tehottomina, hajosin ihan totaalisesti. Olen aikaisemmin luottanut siihen, että joulukuuhun mennessä saan jälleen terveen paperit, Janita sanoo.

Lue lisää: Syöpätaistelun sokkikäänne: Janita Lukkarisen, 26, sytostaattihoidot lopetettiin – ”Valitsin jo hautakiveni!”

Janita kehuu Helsingin Meilahden syöpä- klinikalla saamaansa hoitoa.
Janita kehuu Helsingin Meilahden syöpäklinikalla saamaansa hoitoa.

Valitsin jo hautakiveni

Janitan tukena syöpätaistelussa on ollut hänen oma äitinsä Jaana.

Pahimpaan on varauduttu. Äiti ja tytär ovat käyneet kaikki vaihtoehdot läpi, jopa kuoleman.

– Kuolemaa on ollut pakko käsitellä, ja kaikki realiteetit on otettava huomioon. Täytyy voida puhua siitä, miten kaikki voi päättyä. Ei sitä voi jättää käsittelemättä, Jaana toteaa.

Lue lisää. Koskettava erikoishaastattelu: Janita Lukkarisen Jaana-äiti avautuu suuresta pelostaan ja tuskastaan tyttärensä syöpätaistelun keskellä – ”Kaikki voi päättyä!”

Janita Lukkarinen ja Jaana-äiti
Jaana-äiti on ollut tyttärensä tukena syöpähoidoissa. Huoli on suuri. – Pelon ja ahdistuksen määrää ei voi ymmärtää, ennen kuin kaiken joutuu käymään itse läpi.

Janitakin on tietysti miettinyt kuolemaa paljon. Hän kertoo suunnitelleensa hautajaisensa valmiiksi.

– Olisi tosi tylsää, jos kukaan ei tietäisi millaiset hautajaiset haluaisin. Olen kertonut äidille toiveeni muistotilaisuudesta, mikäli kuolen. Kävin myös valitsemassa itselleni mieluisan hautakiven.

Myös vieraslistaa on mietitty. Janita arvostaa suuresti tukijajoukkojaan.

– Äitini tietää somesta ne henkilöt, jotka ovat olleet aidosti läsnä koko syöpätaisteluni ajan. He olisivat tervetulleita hautajaisiini, ja olisi kunnia, mikäli he pääsisivät paikan päälle, Janita pohtii.

Lue lisää: Lääkärin lohduton ilmoitus vei Janita Lukkarisen synkkyyksiin – syövän hoitokeinot erittäin vähissä: Kantasolusiirto peruttu - kasvainta ei voi poistaa sydämen päältä 

Toivo elää

Nyt odotetaan sitä merkittävää koepalan ottamista sydämestä, ja sen löydösten perusteella päätetään jatkohoidoista.

– Olen toiveikas, sillä lääkärit eivät laittaneet minua suoraan saattohoitoon. Täällä Helsingin Meilahdessa pyritään oikeasti tekemään kaikki mahdollinen potilaan pelastamiseksi. Odotan ja toivon parasta.

Janitan syöpä ei parantunut rankoista hoidoista huolimatta
Janitan syöpä ei parantunut rankoista hoidoista huolimatta.

Janitan viime vuonna alkanut kamppailu elämästään on ollut rankka paikka myös Jaana-äidille.

– Tyttäreni syöpätaistelu on ollut todella vaikeaa aikaa. Monet kerrat olen ajatellut, että miksi ja mistä tämä syöpä on tullut, Jaana sanoo hiljaa.

– Olen voinut vaihtelevasti, mutta päivästä toiseen on vain pakko jaksaa. Aina kun kysytään vointia, herään siihen todellisuuteen, että saatan menettää Janitan, hän kertoo kyyneleet silmissä.

Lue lisää: Janita Lukkarinen, 26, odottaa tulosta uudesta koepalasta – sytostaattihoidot lopetettiin: ”Jos se on syöpä, mitään ei ole tehtävissä”

JANITAN SYÖPÄTAISTELUN VAIHEET

- Kesällä 2018 Janita saa ensimmäisen syöpädiagnoosinsa.

- Imusolmukesyöpä saadaan nujerrettua sytostaattihoidoin. Janita saa terveen paperit marraskuussa 2018.

- Tämän vuoden toukokuussa syövän todetaan uusiutuneen. Janita käy läpi entistä rankemman sytostaattihoitojakson.

- Loppukesästä selviää, etteivät hoidot kuitenkaan tepsineet. Tulevaisuus on epävarma

Tilaa Seiskan uutiskirje! »