fbqLääkärin lohduton ilmoitus vei Janita Lukkarisen synkkyyksiin – syövän hoitokeinot erittäin vähissä: Kantasolusiirto peruttu - kasvainta ei voi poistaa sydämen päältä | Seiska
Uutiset
31.08.2019 08:03
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Timo Korhonen
Janita Lukkarinen
Lääkärin lohduton ilmoitus vei Janita Lukkarisen synkkyyksiin – syövän hoitokeinot erittäin vähissä: Kantasolusiirto peruttu - kasvainta ei voi poistaa sydämen päältä
Uutiset
31.08.2019 08:03
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Timo Korhonen

Toista kertaa imusolmukesyöpään sairastunut, alkujaan Big Brotherista julkisuuteen noussut somevaikuttaja ja tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen, 26, sai lääkäriltä murskaavan tuomion elokuun alussa.

Aiempia hoitokertoja rankemmat sytostaattihoidot eivät olleet tepsineet, ja hoidot lopetettiin tehottomina. Syöpä jyllää Janitan elimistössä aggressiivisena.

Lue lisää: Syöpätaistelun sokkikäänne: Janita Lukkarisen, 26, sytostaattihoidot lopetettiin – ”Valitsin jo hautakiveni!”

Hoitojen tehottomuus sai lääkäritkin ymmälleen, sillä rankkojen toimenpiteiden olisi pitänyt tepsiä kasvaimiin nopeasti.

– Seuraavaksi sydämeni päällä olevasta kasvaimesta otetaan uusi koepala sen selvittämiseksi, onko kyse sittenkin jostakin muusta syövästä. Mikäli se paljastuu kateenkorvan syöväksi, mitään ei ole tehtävissä.

Hoitokeinot vähissä

Taistelijasieluinen Janita on pyrkinyt pitämään toivoa yllä, mutta viime aikoina se on ollut vaikeaa.

– Diagnoosin saatuani vaivuin synkkyyteen täysin. Harkitsin vetäväni itseni köyden jatkoksi, niin olisi helpompaa, hän huokaa.

Lue lisää: Janita Lukkarinen, 26, odottaa tulosta uudesta koepalasta – sytostaattihoidot lopetettiin: ”Jos se on syöpä, mitään ei ole tehtävissä”

Janita Lukkarinen
Janita Lukkarista on hoidettu Meilahden syöpäklinikalla.

Hoitosuunnitelmat ovat menneet uusiksi. Aikaisemmin kaavailtu kantasolusiirtokin on peruttu.

– Koska sytostaattihoidot eivät tepsineet, ei kantasolusiirrossakaan ole enää mitään järkeä. Lisäksi toimenpiteessä on valtava kuolemanriski, joten sitä ei voida toteuttaa.

Tilanne näyttää pahalta, sillä säde- tai leikkaushoitokaan ei ole vaihtoehto.

– Kasvain on siirtynyt kokonaan sydämeni päälle, jolloin sitä ei voida hoitaa sädehoidolla. Kasvainta ei voida myöskään poistaa leikkaamalla sen sijainnin vuoksi.

Lue myös: Elämästään taistelevalta Janita Lukkariselta raastava some-päivitys - jalat eivät nouse syövän takia: "Oon elävä kuollut - mua pelottaa!"

JANITAN SYÖPÄTAISTELUN VAIHEET

- Kesällä 2018 Janita saa ensimmäisen syöpädiagnoosinsa.

- Imusolmukesyöpä saadaan nujerrettua sytostaattihoidoin. Janita saa terveen paperit marraskuussa 2018.

- Tämän vuoden toukokuussa syövän todetaan uusiutuneen. Janita käy läpi entistä rankemman sytostaattihoitojakson.

- Loppukesästä selviää, etteivät hoidot kuitenkaan tepsineet. Tulevaisuus on epävarma