fbq
Uutiset
30.08.2019 06:24
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Timo Korhonen
Janita Lukkarinen
Janita Lukkarinen, 26, odottaa tulosta uudesta koepalasta – sytostaattihoidot lopetettiin: ”Jos se on syöpä, mitään ei ole tehtävissä”
Uutiset
30.08.2019 06:24
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Timo Korhonen

Uusiutunutta, aggressiivista imusolmukesyöpää sairastava tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen, 26, kertoo torstaina ilmestyneen Seiskan erikoishaastattelussa, että rankat sytostaattihoidot on lopetettu, koska ne eivät enää tehonneet hänen syöpäänsä.

Lääkärin antama tuomio oli Janitalle musertava ja hän on miettinyt kuolemaa jo hyvin paljon ja on valmistautunut siihen.

Lue lisää: Syöpätaistelun sokkikäänne: Janita Lukkarisen, 26, sytostaattihoidot lopetettiin – ”Valitsin jo hautakiveni!”

– Kun kuulin, että sytostaattihoidot lopetetaan tehottomina, hajosin ihan totaalisesti. Olen aikaisemmin luottanut siihen, että joulukuuhun mennessä saan jälleen terveen paperit, Janita sanoo.

Hoitojen tehottomuus sai lääkäritkin ymmälleen, sillä rankkojen toimenpiteiden olisi pitänyt tepsiä kasvaimiin nopeasti.

– Seuraavaksi sydämeni päällä olevasta kasvaimesta otetaan uusi koepala sen selvittämiseksi, onko kyse sittenkin jostakin muusta syövästä. Mikäli se paljastuu kateenkorvan syöväksi, mitään ei ole tehtävissä.

Janita Lukkarinen
Janita kehuu Helsingin Meilahden syöpäklinikalla saamaansa hoitoa.

Koepalan löydösten perusteella päätetään jatkohoidoista.

– Olen toiveikas, sillä lääkärit eivät laittaneet minua suoraan saattohoitoon. Täällä Helsingin Meilahdessa pyritään oikeasti tekemään kaikki mahdollinen potilaan pelastamiseksi. Odotan ja toivon parasta, Janita sanoo.

Lue myös: Rajut syöpähoidot aloittanut Janita Lukkarinen julkaisi dramaattisen kuvasarjan: paino putosi viikossa useita kiloja – ”Kun kroppa ei voi hyvin, ei voi mielikään!”

Janitan syöpätaistelun vaiheet

- Kesällä 2018 Janita saa ensimmäisen syöpädiagnoosinsa.

- Imusolmukesyöpä saadaan nujerrettua sytostaattihoidoin. Janita saa terveen paperit marraskuussa 2018.

- Tämän vuoden toukokuussa syövän todetaan uusiutuneen. Janita käy läpi entistä rankemman sytostaattihoitojakson.

- Loppukesästä selviää, etteivät hoidot kuitenkaan tepsineet. Tulevaisuus on epävarma

Lue myös: Elämästään taistelevalta Janita Lukkariselta raastava some-päivitys - jalat eivät nouse syövän takia: "Oon elävä kuollut - mua pelottaa!"

Lue Janitan ja hänen Jaana-äitinsä koskettava erikoishaastattelu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Seiska 37