fbq
Uutiset
02.09.2019 06:16
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Timo Korhonen
Janita Lukkarinen ja Jaana-äiti
Koskettava erikoishaastattelu: Janita Lukkarisen Jaana-äiti avautuu suuresta pelostaan ja tuskastaan tyttärensä syöpätaistelun keskellä – ”Kaikki voi päättyä!”
Uutiset
02.09.2019 06:16
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Timo Korhonen

Viime torstaina ilmestyneessä Seiskassa tosi-tv-tähti ja somevaikuttaja Janita Lukkarinen, 26, kertoo Seiskan erikoishaastattelussa, että hän sai lääkäriltä murskaavan tuomion elokuun alussa.

Sytostaattihoidot aggressiivisen imusolmukesyövän hoitamiseksi on lopetettu tehottomina ja seuraavaksi hän odottaa tulosta koepalasta, joka on otettu sydämensä päällä olevasta kasvaimesta.

Lue lisää: Syöpätaistelun sokkikäänne: Janita Lukkarisen, 26, sytostaattihoidot lopetettiin – ”Valitsin jo hautakiveni!”

– Mikäli se paljastuu kateenkorvan syöväksi, mitään ei ole tehtävissä, Janita toteaa lohduttomasti.

Hoitosuunnitelmat menivät lääkärin diagnoosin myötä uusiksi ja aiemmin kaavailtu kantasolusiirtokin on peruttu.

Äidin tuska

Janitan ei ole tarvinnut kulkea syöpähoidoissa onneksi yksin, sillä Jaana-äiti on ollut tukena vahvasti koko syöpätaistelun ajan. Helppoa se ei ole kuitenkaan ollut.

– Tyttäreni syöpätaistelu on ollut todella vaikeaa aikaa. Monet kerrat olen ajatellut, että miksi ja mistä tämä syöpä on tullut, Jaana sanoo hiljaa.

– Olen voinut vaihtelevasti, mutta päivästä toiseen on vain pakko jaksaa. Aina kun kysytään vointia, herään siihen todellisuuteen, että saatan menettää Janitan, hän kertoo kyyneleet silmissä.

Lue lisää: Lääkärin lohduton ilmoitus vei Janita Lukkarisen synkkyyksiin – syövän hoitokeinot erittäin vähissä: Kantasolusiirto peruttu - kasvainta ei voi poistaa sydämen päältä 

Janita Lukkarinen ja Jaana-äiti
Jaana-äiti on ollut tyttärensä tukena syöpähoidoissa. Huoli on suuri. – Pelon ja ahdistuksen määrää ei voi ymmärtää, ennen kuin kaiken joutuu käymään itse läpi.

Diagnoosi tuntuu äidistä epäreilulta, ja sitä se onkin.

– Minun on vaikeaa uskoa, että vahvatkaan sytostaatit eivät purreet tähän tautiin. Se on todella pelottavaa.

Kuolema on läsnä

Pahimpaan on varauduttu. Äiti ja tytär ovat käyneet kaikki vaihtoehdot läpi, jopa kuoleman.

– Kuolemaa on ollut pakko käsitellä, ja kaikki realiteetit on otettava huomioon. Täytyy voida puhua siitä, miten kaikki voi päättyä. Ei sitä voi jättää käsittelemättä, Jaana toteaa.

Lue lisää: Janita Lukkarinen, 26, odottaa tulosta uudesta koepalasta – sytostaattihoidot lopetettiin: ”Jos se on syöpä, mitään ei ole tehtävissä”

JANITAN SYÖPÄTAISTELUN VAIHEET

- Kesällä 2018 Janita saa ensimmäisen syöpädiagnoosinsa.

- Imusolmukesyöpä saadaan nujerrettua sytostaattihoidoin. Janita saa terveen paperit marraskuussa 2018.

- Tämän vuoden toukokuussa syövän todetaan uusiutuneen. Janita käy läpi entistä rankemman sytostaattihoitojakson.

- Loppukesästä selviää, etteivät hoidot kuitenkaan tepsineet. Tulevaisuus on epävarma

Tilaa Seiskan uutiskirje! »