Hyppää pääsisältöön
Katso kuva!
Kenneth Väyrynen on Jari Aarnion naapuri.

Poliisit hämäräpuuhissa Jari Aarnion naapuri Kenneth Väyrysen tontilla – etsittiinkö pihalta rahakätköä? ”Sitä oli selvästi myllätty”

Seiska kertoi elokuun lopulla poliisien erikoisista puuhista Jari Aarnion naapurin Kenneth Väyrysen tontilla Porvoossa. Väyrynen uskoo poliisien tutkineen salaa hänen varastonsa Aarnion kotietsinnän yhteydessä. Ennen Seiskan kuvatodisteita poliisit sanoivat varaston penkomisen olleen mahdotonta edes vahingossa, eikä Väyrysen viime vuonna tekemä tutkintapyyntö johtanut mihinkään.

Lue myös: Poliisin puuhat Jari Aarnion naapurin tontilla johtivat virkarikostutkintaan – kotietsinnöissä muitakin epäselvyyksiä!

Seiskan julkaisema kuva poliiseista penkomassa Väyrysen varastoa johti kuitenkin tutkinnan jatkamiseen. Kahta henkilöä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Väyrynen uskoo, että poliisit kaivoivat jotain hänen varastonsa rappusten alta.

Lue myös: Virkarikostutkinta poliisien hämäräpuuhista Aarnion naapurissa laajenee - myös tutkintajohtajan Jukka Haaviston toimia selvitetään!

Miksi pihalla kaivettiin?

Väyrysen epäilykset heräsivät, kun hän huomasi varastonsa irtonaisten rappusten nousseen oven eteen. Hän tutki rappusia ja huomasi rakennusalan ammattilaisena, että niiden alta oli kaivettu maata.

– Sitä oli selvästi myllätty. Kun maata kaivetaan ja multa laitetaan takaisin, maan pinta nousee, koska se ei ole ehtinyt pakkautua. Päätin testata, kuinka syvä kuoppa pitää kaivaa, jotta rappuset nousisivat saman verran. Kuopan koko vastasi Aarnion pihalta löytynyttä rahakätkökuoppaa, hän väittää.

Lue myös: Jari Aarnio liitettiin vanhaan henkirikokseen - elinkautisvanki Janne Ranisen hurja väite: Poliisi tiesi murhasta etukäteen!

Lavastettiinko rahakätkö?

Aarnio on väittänyt alusta asti tontiltaan löytynyttä rahakätköä lavastukseksi.

– Haluaisin tietää, miksi siellä kaivettiin ja löydettiinkö jotain. Olivatko rahakoirat merkanneet paikan? Poliisi itsekin totesi minulle, etteivät he kaiva mitään umpimähkään. He vitsailivat, että ainoastaan lounaspaikkoja etsitään umpimähkään, Väyrynen pohtii.

– Naapureiden kanssa mietimme, että jos rahakätkö oli lavastus, olisiko joku voinut luulla varastoani Aarnion tontiksi ja vahingossa kaivanut sen sinne. Se selittäisi asian, koska muuten tässä ei ole logiikkaa.

Lue myös: Seiska paljasti poliisien hämäräpuuhat: kahta Aarnio-vyyhdin tutkijaa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta!

Kysymyksiä toimitukselle

Kenneth Väyrysen mukaan tutkinnanjohtajat Tapio Mäkinen ja Lauri Ristola kävivät paikalla jututtamassa häntä, eivät vaikuttaneet kiinnostuneilta selvittämään asiaa.

– Vaikutti siltä, että he yrittivät löytää syitä olla tukimatta asiaa. Mäkinen pohti, voiko Seiskan julkaisema kuva olla väärennös ja tarkasteli kuvan ottamispaikalla kuvakulmia. Lisäksi kysyttiin, oliko kuvassa mahdollisesti poliisin sijasta toimittaja, Väyrynen kertoo.

Aiemmin Mäkinen myös kyseli Seiskan toimitukselta, onko lehti manipuloinut kuvaa.

​Seiska julkaisi tutkintaan johtaneen kuvan elokuun lopussa. Tutkinnassa kuvan aitoutta on kyseenalaistettu. Tämä on toinen samasta tilanteesta otettu ennen julkaisematon kuva. ​
Seiska julkaisi tutkintaan johtaneen kuvan elokuun lopussa. Tutkinnassa kuvan aitoutta on kyseenalaistettu. Tämä on toinen samasta tilanteesta otettu ennen julkaisematon kuva.

 

Lue myös: Keisari Aarnio Talk Show -uutuussarjan ensimmäinen vieras on itse Jari Aarnio – outo vaatimus tuotannolle!

Mäkisestä tutkintapyyntö

Seiskan uutisoinnin jälkeen Mäkisestä tehtiin tutkintapyyntö. Viranomaisia vaadittiin tutkimaan, selvitettiinkö Väyrysen alkuperäinen tutkintapyyntö virkavelvollisuuden edellyttämällä huolellisuudella. Valtakunnansyyttäjänvirasto päätti, ettei sitä tutkita, koska vanhaa tutkintaa jatketaan. Samalla Mäkinen sai jatkaa jutun tutkinnanjohtajana.

Lue myös: Poliisilla erikoisia salapuuhia Jari Aarnion naapurin varastolla – naapuri teki tutkintapyynnön: ”Kerroin olevani Väyrynen ja että tämä on kasvimaani!”

Ehdotteli sovittelua

Väyryselle ehdotettiin sovittelua, jos epäillyn salaisen kotietsinnän tekijä löytyy. Hän ei suostunut poliisien ehdotukseen.

– On ihme, jos poliisit eivät tiedä, ketkä ovat kotietsintään osallistuneet. Kyllä työkaverit toisensa vaatteista tunnistavat. Sanoin, että jos he näyttävät kuvia poliiseista, voisin hänet tunnistaa, mutta se ei heitä vaikuttanut kiinnostavan.

Lue myös: Jari Aarnio -jutun syyttäjän kohulausuntoja tutkittiin: Selvisi pienellä huomautuksella!

"Ei pidä paikkaansa"

Tutkinnanjohtaja Tapio Mäkinen vastasi Seiskan kommenttipyyntöön juuri ennen lehden painoon menoa.

– Se, että tutkinta olisi keskittynyt vain kuvan aitouteen ei pidä paikkaansa, mutta sitä on luonnollisesti selvitetty osana tutkintaa. On todella erikoista, että Väyrysen mukaan olemme etsineet syitä olla tutkimatta asiaa, sillä juuri viime viikolla aloitimme esitutkinnan, hän viestii.

Mäkinen myös toteaa, että itsekriminalisointisuoja koskee myös poliisia ja syyttäjiä, eli heidän ei tarvitse kertoa totuutta sellaisista asioista, jotka voivat johtaa syytteisiin heitä itseään vastaan.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Ari Lahti ja Seiskan arkisto

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!