Jari Aarnio liitettiin vanhaan henkirikokseen - elinkautisvanki Janne Ranisen hurja väite: Poliisi tiesi murhasta etukäteen!

Uutiset | 17.09.2018 07:59

Elinkautisvanki Janne Raninen, 41, suorittaa rangaistustaan Volkan Ünsalin vuonna 2003 tapahtuneesta murhasta. Jannen elämästä on ilmestynyt Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi -elämäkerta. Hän kertoo kirjassa, miten suomalainen poika kasvoi kovan luokan rikolliseksi tukholmalaisessa Jordbron lähiössä.

Lue lisää: Lähes koko aikuisikänsä vankilassa istunut Janne: Ystävyys johti murhiin!

Kirjan julkaisun jälkeen Volkanin murha on tullut jälleen ajankohtaiseksi. Keskusrikospoliisi tutkii, liittyvätkö Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio ja hänen tietolähteensä, rikollispomo Keijo Vilhunen henkirikokseen. Tutkinnassa on käytetty todisteena myös Jannen elämäkertaa.

Lue myös: STT & HS: Jari Aarniota epäillään henkirikoksesta - poliisi otti kiinni!

Lue myös: Palkkamurhaepäily: Rikollispomo Keijo Vilhusta esitetään vangittavaksi - Jari Aarniota toistaiseksi ei!

Poliisi epäilee, että Vilhunen olisi yllyttänyt murhaan, ja Aarnio olisi tiennyt teosta etukäteen.

– Hyvä, että poliisin korruptio nostetaan esille. Jos poliisi olisi voinut pelastaa ihmishengen muttei tehnyt sitä, onhan se nyt sairasta.

– Se on fakta, että päivä teon jälkeen poliisi tiesi jo kaikesta. Minut otettiin kuitenkin kiinni vasta neljä kuukautta myöhemmin. Asia selviää, kun uuden tutkinnan pöytäkirjat tulevat julkisiksi. Olen varma, että viranomaisilla on ollut tieto asiasta pikemminkin jo etukäteen, Janne täräyttää.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!