Jari Aarnion naapuri teki tutkintapyynnön.

Poliisilla erikoisia salapuuhia Jari Aarnion naapurin varastolla – naapuri teki tutkintapyynnön: ”Kerroin olevani Väyrynen ja että tämä on kasvimaani!”

Uutiset | 24.08.2018 09:18

Toukokuussa 2013 poliisi teki huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion, 60, kiinteistölle kuuluisan kotietsinnän, jonka aikana talon edustan pengerpuutarhasta löydettiin maahan kaivettuna 64 800 euroa. Rahoista ei löydetty Aarnion sormenjälkiä eikä dna:ta.

Lue myös: Ennusti kiinniottonsa! Jari Aarnio puhuu tuoreella kohuvideolla Seiskalle henkirikosepäilystään: "Samanlaisia piirteitä kuin Anneli Auerin jutussa!"

Paikalliset alkoivat huhuilla, että myös Aarnion naapurin Kenneth Väyrysen tontilla olisit tehty kotietsintä, ja naapurit kertoivat nähneensä pihalla koirapartioita. Väyrynen ei kytkeydy Aarnio-vyyhtiin mitenkään. Poliisi ja syyttäjä kiistivät väitteet.

Lue myös: Tutkintavankeudesta vapautunut Jari Aarnio ei mennyt kotiin ensimmäisenä yönään: ”Vankilasta lähdön jälkeen päivä oli tapahtumarikas!”

Väyrynen teki asiasta tutkintapyynnön, joka ei johtanut mihinkään.

Väyrynen seurasi ajoittain naapurin pihalla kuhisevia poliiseja oman tonttinsa rajalta.

– Ruutupaitainen tutkija tuli kysymään, kuka minä olen. Kerroin olevani Väyrynen ja sanoin, että tämä on kasvimaani, hän muistelee.

Lue myös: Jari Aarnio -jutun syyttäjän kohulausuntoja tutkittiin: Selvisi pienellä huomautuksella!

Totuus selvisi kuvista

Eräänä päivänä töistä palattuaan Väyrynen huomasi varaston portaiden nousseen tukkimaan ovea. Se ei nouse itsestään, mutta hän ei miettinyt asiaa sen enempää ennen kuin kuuli naapureiden havainnoista.

Tutkintapyyntöä tehdessä hän ei tiennyt kuvista, joissa sama ruutupaitainen tutkija penkoo hänen varastoaan.

Lue myös: Jari Aarnio repäisi: Ensimmäinen olut vapaudessa - kuva!

– Ei olisi haitannut, jos minulle olisi kotietsinnästä kerrottu. Oli tosi outoa, että kaikki kiistettiin. Mietityttää, missä muissa asioissa poliisi voi valehdella, jos he valehtelevat näin mitättömässä asiassa, hän pohtii.

Suomessa ei ole missään tilanteessa laillista suorittaa salaista kotietsintää. Kotietsinnästä on aina laadittava pöytäkirja, ja siitä on pyynnöstä myös annettava todistus sille, jonka luona etsintä on tehty.

Lue poliisin ja syyttäjän kommentit tapaukseen ja katso asian paljastanut kuva torstain ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Sami Sinokki ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!