Hyppää pääsisältöön
Jari Aarnion tapauksen kotietsinnöissä on epäselvyyksiä.

Poliisin puuhat Jari Aarnion naapurin tontilla johtivat virkarikostutkintaan – kotietsinnöissä muitakin epäselvyyksiä!

Seiska paljasti elokuussa, että huumepoliisin ex-pomon Jari Aarnion naapuri Kenneth Väyrynen epäilee poliisin tehneen luvattoman ja salaisen kotietsinnän hänen varastoonsa samalla, kun he tutkivat Aarnion tonttia.

Lue lisää: Poliisilla erikoisia salapuuhia Jari Aarnion naapurin varastolla – naapuri teki tutkintapyynnön: ”Kerroin olevani Väyrynen ja että tämä on kasvimaani!”

Aarnion kotiin tehdyistä kahdesta kotietsinnästä löytyy muitakin hämäryyksiä. Kenneth Väyrysen varaston penkomisasiaa tutkinut poliisi Lauri Ristola totesi Väyrysen itsensä mukaan, että kaikki on merkitty pöytäkirjoihin erityisellä tarkkuudella.

Lue lisää: Seiska paljasti poliisien hämäräpuuhat: kahta Aarnio-vyyhdin tutkijaa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta!

Esitutkintamateriaalin perusteella Aarnion ensimmäinen kotietsintä marraskuussa 2013 kesti reilu puoli tuntia. Kuitenkin koirapoliisi kertoi kuulusteluissa ja oikeudenkäynnissä olleensa paikalla viisi tuntia.

Ensimmäinen kotietsintä myös videoitiin lähes kokonaan, ja viimeinen video paikalta on tehty lähes puolitoista tuntia myöhemmin kuin esitutkintamateriaalissa väitetään.

Lue lisää: Virkarikostutkinta poliisien hämäräpuuhista Aarnion naapurissa laajenee - myös tutkintajohtajan Jukka Haaviston toimia selvitetään!

Toista kotietsintää, jossa rahakätkö löytyi, ei puolestaan videoitu lainkaan. Lisäksi kaikki kätköstä kuulustellut poliisit kertoivat eri kertomukset siitä, millä tavalla kätkö oli pakattu ja kuinka syvällä se oli. Aarnion rahakätkön suhteen on yhä useita avoimia kysymyksiä.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan arkisto

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!