Uutiset

Laura, 15, vietti traumaattisen illan Tomi Metsäkedon luona - laulaja kehui ulkonäköä ja oli aggressiivinen: Luulin, että julkkiksena hän ei voi tarkoittaa pahaa!

30.10.2017 08:02

Seiska uutisoi toissa viikolla laulaja Tomi Metsäkedon epäasiallisesta käytöksestä naisia kohtaan. Uutisen jälkeen lukuisat naiset ovat lähestyneet toimitusta ja kertoneet omista kokemuksistaan Metsäkedon kanssa.

Yksi tapauksista sattui keskisuomalaiselle Lauralle kolme vuotta sitten. Tapahtuman aikaan 15-vuotias Laura joutui ahdistavaan tilanteeseen Metsäkedon kanssa. Laura kertoo kokemuksestaan tuoreessa Seiskassa.

Tapahtumasta traumoja saanut Laura esiintyy jutussa vain yhdellä etunimistään. Hän ei uskaltanut puhua jupakasta ennen kuin muutkin naiset olivat alkaneet jakaa kokemuksiaan.

– Jos minun tapaukseni olisi ollut ainoa, olisin pysynyt hiljaa. Kun luin, miten moni muukin on joutunut kärsimään hänen takiaan, ajattelin että se on pakko saada loppumaan, Laura perustelee.

Pyysivät letuille

Laura kohtasi Tomin elokuussa 2014 lomaillessaan Inarissa äitinsä ja ystävänsä kanssa.

– Ihmettelimme, kuka hän on, kun ihmiset ottivat hänestä kuvia. Hän oli hyvin mukavan oloinen ja jutteli meille.

Laura joutui Tomi Metsäkedon ahdistelemaksi.

Laura ja hänen ystävänsä selvittivät netistä Tomin henkilöllisyyden. Tanssii tähtien kanssa -fanina Laura halusi hänen juttuisilleen.

– Hän oli aluksi tosi mukava. Hän oli toisen miehen kanssa menossa paistamaan lettuja ja he pyysivät meidät mukaansa asunnolleen. Ajattelimme, että jos Tomi Metsäketo pyytää paistamaan lettuja niin totta kai lähdemme.

Tarjolla viiniä

Laura kertoo, että lettukesteissä tarjolla oli myös viiniä. Illan edetessä Tomi alkoi haukkua Lauran ystävää.

– Tomi muuttui aggressiiviseksi ja haukkui kaveriani säälittäväksi. Ystäväni yritti ottaa tapansa mukaan kuvia, jolloin Tomi raivostui, otti kameran hänen kädestään ja uhkasi hajottaa sen, jos hän vielä kuvaisi.

Emme saunoneet

Seuraavaksi Tomi päätti lämmittää saunan. Tytöt kieltäytyivät löylyistä, jolloin toinen mies meni Lauran ystävän kanssa sivummalle.

– Tomi kehui ulkonäköäni. Jotenkin luulin, että koska hän on julkkis, hän ei voi tarkoittaa pahaa. Sitten puhe kääntyi jälleen saunomiseen.

Tässä vaiheessa Laura teki päätöksensä.

– Kieltäydyin vedoten, että täytyy käydä katsomassa, miten ystäväni voi. Tämän jälkeen sanoimme, että meidän on pakko lähteä, ettei äitini alkaisi ihmetellä. Tärisimme järkytyksestä. Emme niin nuorina täysin sitä tajunneet, mutta tunsimme, että tilanteessa ei ollut kaikki kunnossa.

Seiska tavoitti Tomin kommentoimaan juttua. Hän kiisti Lauran kertomuksen lyhyesti tekstiviestillä.

– Kyseisten perättömien väitteiden vuoksi olen tehnyt tutkintapyynnön, Tomi viestitti.

20.9.2018: Juttua päivitetty: lisätty Julkisen sanan neuvoston langettava päätös ja Tomi Metsäkedon jo aiemmin julkaistu vastine.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan arkisto ja Juha Sorri
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!