fbq
Uutiset
02.11.2017 08:47
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Tomi Metsäketo
Tomi Metsäketo vastaa: En tarjonnut alaikäisille viiniä, enkä pyytänyt saunaan!
Uutiset
02.11.2017 08:47
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Tämä on Tomi Metsäkedon vastine viime viikon Seiskassa julkaistuun haastatteluartikkeliin.

Seiska on julkaissut itseäni koskien kolme artikkelia Inarissa kolme vuotta sitten väitetyksi sattuneista tapahtumista. Kaksi näistä artikkeleista on julkaistu internetissä (26.10.2017 ja 30.10.2017, linkit alla) ja yksi paperilehdessä (45/2017).

Paperilehden artikkelissa lehti väittää minun ehdotelleen saunaa alaikäiselle tytölle. Lisäksi lehti väittää, että olen kutsunut kyseisen alaikäisen tytön sekä toisen tytön mukaamme oman ystäväni kanssa asunnollemme. Kiistän nämä väitteet perättöminä.

Lehti kirjoittaa myös ”lettukesteistä”, joissa olisi ollut tarjolla viiniä. Tytöt joivat alkoholia, mutta minä en sitä heille tarjonnut. Tytöt väittävät artikkelissa juoneensa viiniä, mutta minä en sitä sinne ollut ostanut. Juomat olivat siis joko tyttöjen itsensä tai jonkun muun aikuisen hankkimia.

Lehden haastattelema tyttö kertoo artikkelissa saaneensa traumoja kyseisestä tapahtumasta ja joutuneensa kärsimään tapauksesta. Kuitenkin kyseinen tyttö on lähettänyt minulle kyseisen tapahtuman jälkeen aina viime päiviin saakka mm. erittäin positiivisia ja hyväntuulisia tekstiviestejä siitä, kuinka hän kiitti mukavasta tilaisuudesta Inarissa ja kuinka hän olisi mm. tulossa katsomaan konserttiani(avec). Hänen viimeisin viestinsä minulle on vain parin viikon takaa. Missään näissä viesteistään hän ei mainitse traumaattisuutta tai kärsimystään eikä muutoinkaan syytä minua yhtään mistään.

Seiskan 30.10.2017 julkaisemassa nettiartikkelissa (linkki alla) väitetään yhtä lailla, että olisin pyytänyt aiemmin mainittuja tyttöjä mukaan asunnolleni paistamaan lettuja. Lisäksi lehti väittää, että kyseisissä ”lettukesteissä” oli ollut tarjolla myös viiniä ja että olisin päättänyt lämmittää saunan. Kiistän ehdottomasti edellä mainitussa artikkelissa julkaistut lehden väitteet.

Laura, 15, vietti traumaattisen illan Tomi Metsäkedon luona - laulaja kehui ulkonäköä ja oli aggressiivinen: Luulin, että julkkiksena hän ei voi tarkoittaa pahaa!

Seiskan 26.10.2017 julkaisemassa nettiartikkelissa (linkki alla) todetaan samat virheelliset väitteet kuin 30.10. julkaistussa artikkelissa asunnolle kutsumisesta sekä lettukesteistä, joissa olisi ollut tarjolla viiniä. Kiistän myös tämän artikkelin väitteet.

Tomi Metsäkedon ahdistelukohussa uusi tapaus: 15-vuotiaan Lauran traumaattinen kokemus Tomin loma-asunnolla – ”Tärisimme ystäväni kanssa järkytyksestä!”

Paikalla Inarissa kyseisessä illanvietossa olivat lisäkseni mm. yksi miespuolinen kaverini, setäni, edesmennyt isäni sekä eräs paikkakuntalainen henkilö. Lisäksi paikalla oli jutussa kerrottu tyttö, hänen äitinsä sekä tytön naispuolinen kaveri.

Jotta en luottaisi tässä asiassa ainoastaan omaan muistiini, olen tarkastanut yksityiskohdat kaikilta vielä elossa olevilta seurueeni henkilöiltä. Osa heistä oli läsnä ja kanssani koko päivän ja illan ajan. Heidän kertomansa ja vahvistuksensa antavat minulle entistäkin ponnekkaamman voiman kiistää ehdottomasti kaikki edellä mainitut lehden väitteet.

Tomi Metsäketo