fbq
Uutiset
19.12.2017 13:11
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Kari Pekonen
Heidi joutui Tony Grönbergin huijaamaksi.
Heidi, 32, joutui kavalasti sarjahuijari Tony Grönbergin uhriksi – näin petos meni läpi ja paljastui: ”Tony manipuloi ja painosti!”
Uutiset
19.12.2017 13:11
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Kari Pekonen

Heidi Kaajakari, 32, on yksi petostehtailija Tony Grönbergin, 34, lukuisista uhreista. Heidi on ensimmäinen, joka kertoo tarinansa julkisuudessa omalla nimellään ja kasvoillaan.

Lue lisää: Sarjahuijari Tony Grönbergin uhriksi joutuneen Heidin, 32, karu tilitys: Menetin Tonyn takia 25 000 euroa ja luottotietoni!

– Olin hänen siskonsa kanssa samalla luokalla. Sitä kautta tunsin Tonyn. Hän kuului silloin koulun suosituimpiin oppilaisiin, eikä tulevasta ollut mitään merkkejä. Olenkin monesti miettinyt, missä kohtaa jokin meni pieleen, Heidi kertoo Seiskalle kotonaan Järvenpäässä.

Lue myös: Sarjahuijari Tony Grönberg, 34, petkutti naisia yksinkertaisella tavalla – sama huijausmalli toistuu!

Vuonna 2013 he tapasivat baarissa ja vaihtoivat numeroita.

Tony kertoi olleensa viettämässä iltaa lätkäjengin kanssa. Heidille selvisi myöhemmin, että kyseessä oli Tonyn varpajaiset. Heidille hän kertoi olevansa lapseton sinkku.

– Meillä oli suhde. Hän puhui lomamatkoista, yhteisestä tulevaisuudesta ja jopa avioitumisesta.

"Tony puhui ja manipuloi"

Samalla Tony pyysi jatkuvasti lisää lainaa eri syihin vedoten. Heidiä alkoi epäilyttää, koska Tony ei ehtinyt juuri nähdä häntä. Kaveritkin varoittelivat.

– Epäilin, mutta hän on niin hyvä puhumaan. Tony sai kaiken selitettyä niin taitavasti, että välillä mietin, olenko itse hullu epäilyksineni.

Lue myös: Näin karusti sarjahuijari Tony Grönbergin petos paljastui 35-vuotiaalle Lauralle: ”Lamaannuin täysin – menetin mielenterveyteni!”

– Tony manipuloi ja painosti pikavippeihin. Hän sanoi, ettei selviäisi, jos ei saisi lisää lainaa.

Huijaus paljastui

Sitten Heidille selvisi, että Tonyllä on naisystävä. Hän etsi naisystävän numeron, soitti ja kertoi tilanteesta. Huijaus paljastui, jolloin Tony raivostui.

– Hän laittoi työpaikalleni sähköpostia, jossa väitti, että jätän asiakaskäyntejä tekemättä, tankkaan oman autoni firman kortilla ja väärinkäytän lääkkeitä.

Lähihoitajana olen lääkkeiden kanssa tekemisissä, joten ne olivat raskaita syytöksiä. Onneksi olin kertonut työnantajalleni tilanteesta etukäteen.

Tuomio 45 rikoksesta

Heidi teki lopulta rikosilmoituksen. Asia käsiteltiin Vantaan käräjäoikeudessa samassa 45:n eri petosrikoksen kokonaisuudessa. Tony tuomittiin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen. Hovioikeudessa tuomio aleni kahteen vuoteen ja kolmeen kuukauteen. Lisäksi hänellä on lukuisia muita tuomioita eri oikeuksista ympäri maata.

Lue myös: Tässä on Suomen pahimpiin kuuluva sarjahuijari: putsasi 87-vuotiaan muistisairaan ja kavalsi äitinsä kuolinpesän – kuva!

Tapaus ajoi Heidin syvään masennukseen. Hän oli viisi viikkoa sairauslomalla töistä. Tonyn takia hän ei uskaltanut liikkua yksin ulkona. Kaupassa käyntiinkin hän joutui soittamaan kaverin mukaan. Toipumisessa meni vuosi, ja jäljet näkyvät vieläkin.

– On vaikeaa luottaa ihmisiin, hän toteaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »