Hans Välimäen uusi ravintola on kallis projekti – ”Viranomaiset puuttuvat peliin, jos yrittäjä uhkaa vaurastua”

Hans Välimäki avasi uuden ravintolan.
Mainos
Mainos päättyy

Huippukokki Hans Välimäki, 48, avasi äskettäin liikekumppaninsa Arto Rastaan kanssa ravintola Penélopen Helsinkiin Mikonkadulle.

Hans Välimäki avasi uuden ravintolan Hollywood-tähtien ”raunioille”: Ruoanlaitto on muutakin kuin näpertämistä!

Hans paljastaa, että ensimmäinen versio Penélopen ruokalistasta käsitti yli sata annosta.

– Jätkät sanoivat, ettemme ole avaamassa mitään kiinalaista ravintolaa. Keräsin listalle omia lempiannoksiani, ja niistä karsiminen on ollut todella vaikeaa.

Hans Välimäki tarkastaa ravintola Penélopen viinitarjontaa. Illallisten lisäksi ruokapaikassa katetaan trendikkäästi myös aamiaista ja brunsseja.
Hans Välimäki tarkastaa ravintola Penélopen viinitarjontaa. Illallisten lisäksi ruokapaikassa katetaan trendikkäästi myös aamiaista ja brunsseja.
Mainos
Mainos päättyy

– Yksi suosikeistani on suolakuoressa kypsennetty kala. Söin annoksen ensimmäisen kerran Ranskan Antibesssa L’Oursin-nimisessä ravintolassa muutama vuosi sitten. Kala oli niin tajuttoman hyvää, ettei sitä pysty edes sanoin kuvailemaan, Hans hehkuttaa.

Polttavaa kuin pippurisumute! Kyläkauppias Sampo Kaulanen ja sometähti Lateksituppi testasivat Helsingin tulisimmat kanansiivet – paljonpuhuvat kuvat ja video!

Tiikeri ei ole päässyt raidoistaan, sillä huippukokin nikkaroima menu vilisee maailman hienoimpia raaka-aineita. Listalla on esimerkiksi mustalla tryffelillä höystettyä popcornia, ankanmaksaa ja ilmakuivattujen kinkkujen kaviaarina pidettävää bellotaa. Hintataso on silti pidetty maltillisena.

– Ei näihin kustannuksiin mielestäni kukaan kuole. Ideana on, että esimerkiksi seitsemän ruokalajia maksaisi noin 40 euroa. Tulossa on myös vaihtoehto, jossa annoksia kannetaan pöytään, kunnes asiakas viheltää pelin poikki.

Viranomaiset kiinnostuivat Hans Välimäen illallisista – huippukokki hankki kotiinsa anniskeluluvat!

Hans myöntää, että ravintolaprojekti on ollut valtava taloudellinen panostus.

– Minusta meillä on järkevä panostus, mutta on tämä vain valitettavan kallista. Törmäsimme matkan varrella moniin säännöksiin, jotka ovat aiheuttaneet lisäkustannuksia.

Mainos
Mainos päättyy

Hans Välimäen ravintola tyhjennettiin kesken illallistarjoilun: Kattorakenteista löytyi pommi!

Hansin tavoite on tehdä Penélopesta klassikko, jonne ihmiset palaavat vuodesta toiseen. Mahdolliseen menestykseen hän suhtautuu maltillisesti.

– En usko, että kenelläkään suomalaisella on työssään rikastumisen vaaraa, ellei käy hirveää tuuria. Kyllä viranomaiset puuttuvat peliin, jos yrittäjä uhkaa vaurastua.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan