Hans Välimäki avasi uuden ravintolan Hollywood-tähtien ”raunioille”: Ruoanlaitto on muutakin kuin näpertämistä!

Uutiset | 17.11.2018 13:08

Espanjalainen lihamestari Jesús opastaa kädestä pitäen huippukokki Hans Välimäkeä, 48, ilmakuivatun kinkun vuolemisen saloissa Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa. Koulutusta seuraa silmä kovana tusina muita ravintola-alan huippuammattilaisia.

Ilmakuivatun kinkun leikkaaminen on oma taiteenlajinsa. Siksi Hans kutsui espanjalaisen Jésusin opettamaan henkilökuntaa lihan saloihin.
Ilmakuivatun kinkun leikkaaminen on oma taiteenlajinsa. Siksi Hans kutsui espanjalaisen Jésusin opettamaan henkilökuntaa lihan saloihin.

 

Lue myös: Polttavaa kuin pippurisumute! Kyläkauppias Sampo Kaulanen ja sometähti Lateksituppi testasivat Helsingin tulisimmat kanansiivet – paljonpuhuvat kuvat ja video!

Tunnelma on tiivis, sillä Jésusin luento liittyy pian aukeavaan ravintolaan. Nyt Seiskan seuraaman koulutuksen jälkeen Hansin ja hänen liikekumppaninsa Arto Rastaan odotetussa ravintola Penélopessa tarjotaan jo ruokaa asiakkaille.

– Meidän piti saada avaimet liiketilaan jo viikko sitten, mutta rakennustyöt viivästyivät, ja pääsemmekin paikalle vasta pari päivää ennen avajaisia. Tulossa on 12 lavaa tavaraa, joten edessä on aikamoinen urakka.

Hansin liikekumppani Arto Rastas on myös ansioitunut keittiömestari, jolla on Tampereella useita suosittuja ravintoloita.
Hansin liikekumppani Arto Rastas on myös ansioitunut keittiömestari, jolla on Tampereella useita suosittuja ravintoloita.

 

Lue myös: Viranomaiset kiinnostuivat Hans Välimäen illallisista – huippukokki hankki kotiinsa anniskeluluvat!

Tähdistä tapakseen

Vielä loppukesästä moni ihmetteli, miksi Suomen menestynein keittiömestari nosti kytkintä legendaarisesta ravintola Palacesta. Myöhemmin Hans paljasti, että syy lähtöön on Penélopen perustaminen Helsingin Mikonkadulle.

Vielä viime viikon lopulla Hansin uusi ravintola oli keskellä remonttia. Liiketila tunnetaan Planet Hollywood -ravintolasta, jossa vilisi aikoinaan maailmantähtiä. – Kutsuimme Oscar-voittaja Penélope Cruzin avajaisjuhliimme, mutta hänellä oli kiireitä leffaprojektien kanssa, Hans vitsailee.
Vielä viime viikon lopulla Hansin uusi ravintola oli keskellä remonttia. Liiketila tunnetaan Planet Hollywood -ravintolasta, jossa vilisi aikoinaan maailmantähtiä. – Kutsuimme Oscar-voittaja Penélope Cruzin avajaisjuhliimme, mutta hänellä oli kiireitä leffaprojektien kanssa, Hans vitsailee.

 

Lue myös: Hans Välimäen ravintola tyhjennettiin kesken illallistarjoilun: Kattorakenteista löytyi pommi!

Ruokapaikassa tarjotaan tapasannoksia eli pikkusuolaisia. Yksinkertainen tarjoilutyyli on yllättävä, sillä Hans tunnetaan suomalaisen fine diningin ylipappina.

– Yhden maailman parhaan ravintolan Noman keittiöstä pitkään vastannut Christian Puglisi sanoi hiljattain ymmärtäneensä, että ruoanlaitto on muutakin kuin näpertämistä. Olen huomannut itsessäni viime vuosina samaa kehitystä. Minun osaltani Michelin-tähtien metsästäminen on ohi, ja haluan keskittyä vain kokkaamisen iloon.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!