fbq
Kotimaa
14.01.2022 18:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Kimi Räikkönen & Toni Vilander.
Näinkö siinä käy? Luottoystävältä kova arvio F1-uransa lopettaneen Kimi Räikkösen tulevaisuudesta
Kotimaa
14.01.2022 18:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Loisteliaan uransa viime kauteen paketoinut Kimi Räikkönen, 42, ei ole paljastanut tulevia korttejaan. Kautta aikojen eniten F1-kisoja kaasutelleen Jäämiehen tiedetään parhaillaan lomailevan perheensä parissa. Spekulointi tulevaisuudesta käy kuitenkin kuumana.

Seiska kysyi asiasta Kimin hyvältä ystävältä Toni Vilanderilta, 41, Viaplayn F1-tiimin lanseeraustilaisuudessa.

Lue myös: Melkoinen ryöstö! Maikkari menetti kovia nimiä – Viaplay julkaisi kivenkovan F1-tiiminsä: Tämä mies selostaa jatkossa formuloita!

– Abu Dhabin kisan jälkeen oli pieni dinneri, jolla muisteltiin uraa ja nuoruusaikaa. Siitä illasta jäi hyvä fiilis, Toni kertoo.

Aikataulut takkaan

Itsekin kilpaa ajanut Toni arvioi, että kaikkea Jäämiehen toimintaa ohjaa vahvasti tämän oma halu. Satoja miljoonia F1-urallaan tienanneen espoolaiskyvykkyyden ei ole pakko tehdä yhtään mitään.

– Uskoisin, että siellä otetaan aika rauhassa. Eletään sitä perhe-elämää, ja sitten jossain vaiheessa alkaa selkeytyä, mihin hän ryhtyy, Toni pyörittelee.

Lue myös: Mika Häkkinen paljastaa! Tällaista on elämä Monacossa: hävyttömän rikkaita ihmisiä, lapsilla omat autonkuljettajat ja turvamiehet – ”Onko se normaalia?”

Kimin tiedetään olleen kurkkuaan myöten täynnä tarkasti aikataulutettua formulaelämää.

– Tärkeintä varmaankin on, ettei kalenterissa ole hirveästi merkintöjä. Hän voi tehdä vapaasti niitä asioita, mitä kussakin hetkessä päättää, eikä tarvitse mennä aikataulun mukaan.

Onks pakko jollei haluu? No ei, jos tililtä löytyy satoja miljoonia euroja. Abu Dhabissa F1-uransa hyvästellyt Kimi Räikkönen voi tehdä mitä haluaa.
Onks pakko jollei haluu? Ei ole, jos on tienannut satoja miljoonia euroja. F1-uransa hyvästellyt Kimi Räikkönen voi käytännössä tehdä mitä haluaa.

Ei enää ikinä F1-varikolle?

Monesti F1-mestarit ovat palanneet lajin pariin tavalla tai toisella. Kimin saattaa kuitenkin tehdä täysin päin vastoin. Tonin mukaan on jopa mahdollista, ettei Kimiä nähdä formulavarikolla enää koskaan.

Lue myös: Tätä ei saisi enää tehdä! Mika Häkkinen tykitti testipäivinä 370 km/h – kertoo uutuusdokumentissa rehellisesti F1-kisoista: ”Tuntuu, kuin sydän pysähtyisi”

– Kimillä ei ole niin halutessaan mitään ongelmia pysyä poissa sieltä. Tehtäviä lajin parista varmasti löytyisi, mutta kaikki lähtee siitä Kimin omasta halusta.

Lue myös: Uutuusdokumentti paljastaa: Mika Häkkinen oli jo lapsena naurettavan lahjakas – muistelee nöyryyttävää mokaansa pikkupoikana: ”Kaikki tuijottivat”

Kimin uskotaan keskittyvän nyt perhe-elämään Minttu-vaimonsa kanssa. F1-varikolla häntä ei enää välttämättä nähdä koskaan.
Kimin uskotaan keskittyvän nyt perhe-elämään Minttu-vaimonsa kanssa. F1-varikolla häntä ei enää välttämättä nähdä koskaan.