fbq
Kotimaa
18.03.2022 19:40
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Valtteri Bottas & Mika Häkkinen.
Mika Häkkinen ylistää Valtteri Bottasta – jääkylmä piikki Mersulle: ”Jos koko ajan vedetään mattoa jalkojen alta…”
Kotimaa
18.03.2022 19:40
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Formulaässä Valtteri Bottas, 32, on uuden edessä, kun F1-kausi 2022 käynnistyy viikonloppuna Bahrainissa. Lahden lahja moottoriurheilevalle maailmalle on Kimi Räikkösen lopettamisen myötä sarjan ainoa suomalaiskuski.

Myös Vallen työnantaja on vaihtunut kestomenestyjä Mercedekseltä Alfa Romeolle, joka ei lukeudu F1-tallien jättiläisiin. Tämän huomioi kausiennakossaan myös kaksinkertainen formuloiden maailmanmestari Mika Häkkinen, 53.

– Valtteri tulee ajamaan kilpaa nyt uudessa tallissa, ei kylläkään sillä tasolla millä Mercedes on. Se voi olla vaikein osa tallinvaihdossa, ettei heillä ole niitä resursseja kuin mitä Mersulla on, Mika pohdiskeli taannoin Viaplayn F1-lanseeraustilaisuudessa.

Lue myös: Melkoinen ryöstö! Maikkari menetti kovia nimiä – Viaplay julkaisi kivenkovan F1-tiiminsä: Tämä mies selostaa jatkossa formuloita!

”Suurenmoinen kilpa-autoilija”

Vaikka Valtteri jäi Mersulla suurmestari Lewis Hamiltonin varjoon eikä nastolalaisella ollut mestaruustaistossa millään Mercedes-kaudella mitään palaa, Häkä ei säästele sanojaan kehuessaan Bottaksen ajotaitoja.

Lue myös: "Ei enää tarvitse katsella pankkitilin saldoa" - Valtteri Bottas harvinaisen avoimena rahoistaan - sai Mersulta miljoonien arvoisen läksiäislahjan

– Valtteri on suurenmoinen kilpa-autoilija ja suurenmoinen tiimipelaaja. Hän on nopea ja lahjakas kuljettaja.

Häkkisen hehkutuksella on katetta. Mestaruutta ei ole tullut, mutta Valtteri on vuosien varrella kivunnut 67 kertaa palkintopallille ja saalistanut siinä sivussa 1738 MM-pistettä. Se on enemmän kuin esimerkiksi muuan Michael Schumacherilla.

Lue myös: Mitä ihmettä? Uutuusdokumentti lataa hätkähdyttävää tietoa: Isä pisti nuoren Mika Häkkisen asumaan vaatehuoneeseen – ”Mietin, minkä rangaistuksen olin saanut”

Löysässä hirressä

Monien mielestä Valtteri roikkui vuosikausia löysässä hirressä Mersulla, jolta suomalainen sai vain vuoden pätkäsopimuksia kerrallaan. Sen sijaan Alfra Romeo lätkäisi uudelle tähdelleen heti kättelyssä kouraan monivuotisen miljoonasopimuksen.

Lue myös: Mika Häkkinen paljastaa! Tällaista on elämä Monacossa: hävyttömän rikkaita ihmisiä, lapsilla omat autonkuljettajat ja turvamiehet – ”Onko se normaalia?”

– Sen ansiosta Valtteri pystyy valmistautumaan jokaiseen F1-kauteen 110-prosenttia. Se on se juttu, kun suhun luotetaan, Mika sanoo ja heittää sitten jääkylmän piikin Mersulle:

– Jos koko ajan vedetään mattoa jalkojen alta, silloin itseluottamus katoaa eikä paljon hymyilytäkään. Nyt Valtteri pystyy positiivisesti rakentamaan uraansa eteenpäin!

Lue myös: Tätä ei saisi enää tehdä! Mika Häkkinen tykitti testipäivinä 370km /h – kertoo uutuusdokumentissa rehellisesti F1-kisoista: ”Tuntuu, kuin sydän pysähtyisi”

Mika Häkkinen uskoo vakaasti Alfa Romeolle siirtyneen Valtteri Bottaksen kykyihin.
Mika Häkkinen uskoo vakaasti Alfa Romeolle siirtyneen Valtteri Bottaksen kykyihin.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »