fbq
Kotimaa
26.01.2022 10:22
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Valtteri Bottas.
"Ei enää tarvitse katsella pankkitilin saldoa" - Valtteri Bottas harvinaisen avoimena rahoistaan - sai Mersulta miljoonien arvoisen läksiäislahjan
Kotimaa
26.01.2022 10:22
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Suomalaiset F1-kuskit eivät ole perinteisesti olleet sieltä puheliaimmasta päästä. Ei myöskään Alfa Romeon nastolalaisvahvistus Valtteri Bottas, joka on tosin viime aikoina avannut harvinaisella tavalla tuntemuksiaan.

Valtteri valottaa elämäänsä parhaillaan Supla-podcastissaan Suoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas, jossa F1-kaasujalkaa haastattelee toimittaja Oskari Saari. Tuoreimmassa podcast-jaksossa puhutaan siekailematta rahasta.

– Jossain kohtaa tuli vastaan hetki, ettei tarvitse enää katsoa pankkitilin saldoa, Bottas paljastaa podcastissa.

Lue myös: Podcast: Valtteri Bottas Emilia Pikkaraisesta: "Ei olla oikeastaan tekemisissä"

Valtteri Bottas voitti F1-uransa ensimmäisen osakilpailun keväällä 2017 Sotshissa. Kaveriksi palkintopallille kipusi myös maanmies Kimi Räikkönen, joka sijoittui tuolloin Venäjällä kolmanneksi.
Valtteri Bottas voitti F1-uransa ensimmäisen osakilpailun keväällä 2017 Sotshissa. Kaveriksi palkintopallille kipusi myös maanmies Kimi Räikkönen (oik.), joka sijoittui tuolloin Venäjällä kolmanneksi.

Hävyttömän kallis läksiäislahja

Lahden lahja F1-maailmalle ajoi Mercedeksellä vuodet 2017–2021. Vaikkei viisivuotinen uurastus päättynyt mestaruusjuhliin ja Mersu-vuosista saattoi jäädä jotain hampaankoloonkin, saksalaistalli muisti suomalaiskuljettajaansa ikimuistoisella – ja hävyttömän kalliilla – jäähyväislahjalla.

Lue myös: Suomeen palannut Valtteri Bottas julkaisi nakukuvan somessa - näin railakkaasti loma Australiassa sujui

Mersu nimittäin lahjoitti pitkäaikaiselle luottokuskilleen viime kauden päättäneen Abu Dhabin osakilpailun jälkeen samaisen F1-auton, jolla Valtteri voitti ensimmäisen osakilpailunsa. Tuo kisa käytiin keväällä 2017 Venäjän Sotshissa.

– Se oli pieni yllätys, ihan kiva lahja. Tällä hetkellä ei vain ole mitään paikkaa, mihin laittaisin sen, Valtteri naurahtaa podcastissa.

Tämän F1-auton Valtteri sai Mersulta omakseen. Läksiäislahjan hinta huitelee useissa miljoonissa euroissa.
Tämän F1-auton Valtteri sai Mersulta omakseen. Läksiäislahjan hinta huitelee useissa miljoonissa euroissa.

Hinta useita miljoonia

Vaikka yksittäisten F1-autojen hintoja on vaikea määritellä, kyseessä on varmuudella satumaisen kallis läksiäislahja. Puhutaan todennäköisesti useista miljoonista euroista.

Brittilehti The Times laski muutamia vuosia sitten yhden kilpailukykyisen F1-auton – eli siis sellaisen, jolla Valtteri on kurvaillut – osien hinnaksi yli 8 miljoonaa euroa.

Halvimmillaan F1-kisassa pääsee lähtöviivalle The Timesin laskelmien mukaan noin 2,5 miljoonalla eurolla, eikä siihen summaan ole edes vielä laskettu moottorin hintaa.

Vallella alkaa olla autotallissaan ahdasta. Vuoden 2017 kilpurin lisäksi Bottas myös paljasti omistavansa Williamsin kauden 2014 F1-auton.

Menetti myös miljoonia

Formulamaailmassa liikutaan siis isoissa summissa, sehän tiedetään. Samaisessa podcast-jaksossa kurkistettiin myös aiheen kääntöpuolelle: palkkiot ovat kovia, mutta niin voivat olla myös menetykset.

Lue myös: Me Naiset: Valtteri Bottas ei kiirehdi Tiffany-rakkaansa kanssa naimisiin - muistelee entistä liittoaan Emilia Pikkaraisen kanssa

Oli aivan hilkulla, ettei viime F1-kausi olisi päättynyt Valtterin tallikaverin Lewis Hamiltonin kahdeksanteen MM-titteliin. Paljon porua aiheuttaneessa Abu Dhabin päätöskilpailussa voiton ja maailmanmestaruuden vei nimiinsä hollantilainen Max Verstappen.

Sinne meni miljoonat! Valtteri olisi tienannut mukavan bonuksen, jos Lewis Hamilton olisi voittanut uransa 8. MM-tittelin.
Sinne meni miljoonat! Valtteri olisi tienannut mukavan bonuksen, jos hänen ex-tallikaverinsa Lewis Hamilton olisi voittanut häikäisevän F1-uransa kahdeksannen maailmanmestaruuden.

"Tietyt bonukset..."

Kohukisan viimeisen kierroksen dramaattiset tapahtumat maksoivat Lewisille maailmanmestaruuden, mutta se tuli myös Valtterille kalliiksi.

Lue myös: Mikä lomaparatiisi! Valtteri Bottas ja Tiffany-rakas upeissa maisemissa Australiassa

Oskari utelee podcastissa Valtterilta, tuliko se maksamaan peräti miljoonia – suomalaisellekin kun olisi ollut luvassa tuntuva bonus Hamiltonin MM-tittelistä.

– Olet oikeassa... Olihan se aikamoinen viimeinen kierros. Niin se menee, että tietynlaiset bonukset liittyy tiettyihin saavutuksiin tiimissä ja kuljettajille. Mutta onneksi en ollut hankkinut etukäteen mitään sillä summalla, Valle kuittaa podcastissa.

Useita kymmeniä miljoonia euroja tienanneella Valtteri Bottaksella pyyhkii mukavasti australialaisen pyöräilijärakkaansa Tiffany Cromwellin kanssa.
Useita kymmeniä miljoonia euroja tienanneella Valtteri Bottaksella pyyhkii mukavasti australialaisen pyöräilijärakkaansa Tiffany Cromwellin kanssa.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »