fbq
Kotimaa
07.07.2021 09:01
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus
Niko Ranta-aho
Tämän takia suljetulla osastolla istuva Niko Ranta-Aho odottelee kirjepostia vankilaan: "Sinkkuna tässä mennään!"
Kotimaa
07.07.2021 09:01
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus

Katiska 1-huumevyyhdin päätekijänä 11 vuoden ehdottoman vankeustuomion saanut Niko Ranta-Aho, 33, on tuskaillut viime viikot hurjan kuumuuden keskellä Jokelan vankilassa.

Sunnuntaina hän sai jopa lämpöhalvauksen, kun sellin lämpötila on ollut jo pitkään 30 asteen kieppeillä. Ranta-aho vahvisti lämpöhalvauksen Seiskalle tiistaina, mutta kommentoi samalla myös muita kuulumisiaan.

Lue myös: Vankilassa tuupertunut Niko Ranta-Aho kommentoi lämpöhalvaustaan Seiskalle: "Sellien ilmastointi on mitätöntä - lämpötila yli 30 astetta joka päivä!"

- Täällä Jokelassa päivät menevät suhteellisen samalla lailla päivästä toiseen. Olen aloittanut opiskella ja odottelen pian tulevaa toista tuomiota.

- Käyn selliopiskeluna liiketalouden perustutkintoa, mutta kuumuuden takia se on suht mehut vievää, puhelimitse tavoitettu Ranta-aho nauraa.

Lue myös: Niko Ranta-aho sai lämpöhalvauksen vankilassa! - Ambulanssi paikalle

”ODOTTELEN KIRJEITÄ ETENKIN NAISILTA”

Ranta-aho siirrettiin Katiska 2 -oikeudenkäynnin jälkeen suorittamaan tuomiotaan Jokelan suljettuun vankilaan. Vankila sijaitsee noin viidenkymmenen kilometrin päässä Helsingistä.

Viime viikolla hän herätti ihmetystä sosiaalisessa mediassa julkaisemalla pyynnön kirjepostille

- Jos jengillä on tarpeettomana cd, dvd tai blue ray levyjä, niin täällä niille on käyttöä, Ranta-aho kirjoitti Instagram-päivityksessään.

Lue myös: Niko Ranta-aho teki erikoisen somepäivityksen - pyytää seuraajiltaan palvelusta

Ranta-aho kertoo nyt Seiskalle, miksi hän pyysi yhteydenottoja ulkomaailmasta. 

- Tylsäähän täällä on. Postia olisi kiva saada. Kirjeitä on aina kiva lukea ja terveisiä aidan toiselta puolen. Sinkkuna kun tässä mennään, niin etenkin naispuolisilta odottelen kirjeitä, Ranta-aho sanoo.

Ranta-aho on sijoitettuna vankilassa niin sanotulle suljetulle osastolle, missä kaikki toiminta on erittäin rajallista ja vangit ovat tekemisissä toisten vankien kanssa vain minimaalisen ajan.

- Kuumuus tällä vaivaa ja tylsyys, mutta muuten menee hemmetin hyvin olosuhteisiin nähden. Meitä on ihan hyvä porukka tässä osastolla ja jonkun verran päästään myös yhdessä touhuamaan, kun ovet ovat auki rajallisen ajan.

- Odottelen pian tulevaa tuomiota ja sitten katsotaan uudelleen, haenko opiskelun takia siirtoa jonnekin mualle vai miten tässä muuten edetään, Ranta-aho paljastaa.

Katiska 2 -huumevyyhdin tuomiot tulevat tämän viikon perjantaina. Syyttäjää hakee Ranta-aholle peräti 13 vuoden maksimirangaistusta tämänhetkisen vankeustuomion päälle..

Lue myös: Törkeästä huumausainerikoksesta syytetty Niko Ranta-ahon sisko saapui Katiska 2 -käräjille!