Niko Ranta-aho

Niko Ranta-aho sai lämpöhalvauksen vankilassa! Hurja kuumuus sellissä tainnutti - ambulanssi paikalle

Kotimaa | 05.07.2021 11:28

Katiska 1 -huumerikosvyyhdistä saamaansa 11 vuoden vankeustuomiota istuva Niko Ranta-aho, 33, sai Seiskan tietojen mukaan sunnuntaina lämpöhalvauksen Jokelan vankilassa.

Seiskan useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan Ranta-ahon vointi oli heikentynyt nestehukan ja Jokelan sellien hurjan kuumuuden seurauksena. Hän oli pyytänyt ambulanssin paikalle tarkistamaan vointinsa ja ensihoitajat saapuivat Jokelan vankilaan alle puolessa tunnissa.

Ranta-ahoa hoidettiin ja nesteytettiin paikan päällä sellissä, ja hänen vointinsa saatiin kohoamaan. Ranta-ahoa ei siksi tarvinnut siirtää sairaalahoitoon.

Lue myös: Niko Ranta-aho ajautui talousahdinkoon: yli 1,2 miljoonaa euroa ulosotossa!

Seiskan tavoittama Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma ei ollut maanantaina tietoinen tapahtuneesta Ranta-ahon lämpöhalvauksesta, mutta hän sanoi Nikon valittaneen hänelle sellin kuumia oloja.

- Mitä olen Nikon kanssa puhunut, niin sellissä on jatkuvasti 29 astetta ja ovet kiinni 20 tuntia vuorokaudessa, Kaitaluoma kertoi.

Erikoinen pyyntö somessa

Ranta-aho teki viime viikolla harvinaisen päivityksen Instagramissa. Julkaisussaan Ranta-aho pyysi tutuiltaan kirjeitä ja kortteja. Hän jakoi myös uuden osoitteensa kaikille halukkaille voidakseen pitää yhteyttä läheisiinsä ollessaan Jokelan vankilassa.

Lue lisää: Pitkän vankilatuomion saanut Niko Ranta-aho teki erikoisen somepäivityksen - iloitsee Jokelaan siirtymisestä ja pyytää seuraajiltaan palvelusta

- Viimeisestä kahdesta vuodesta 1,5 vuotta yksin eristettynä. Kaikesta huolimatta pilke silmäkulmassa on säilynyt ja vihdoin saan olla yhteydessä sinne muurien ”paremmalle puolelle”, hän kirjoitti.

Hän pyysi seuraajiaan myös lähettämään itselleen viihdykettä, kuten levyjä tai elokuvia. 

Edellisen kerran Ranta-aho oli päivittänyt Instagram-tiliään joulukuussa 2020. On myös mahdollista, että joku toinen hallinnoi Ranta-ahon Instagramia tämän istuessa tuomiotaan.

Ranta-aho odottaa parhaillaan Helsingin käräjäoikeuden tuomiota Katiska 2 -vyyhdistä. Syyttäjää hakee Ranta-aholle peräti 13 vuoden maksimirangaistusta tämänhetkisen vankeustuomion päälle. Tämä tietäisi Ranta-aholle yhteensä yli 20 vuoden tuomiota.

Teksti:Olli Suominen & Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!