Katso kuvat!
Niko Ranta-aho ja sisko

Törkeästä huumausainerikoksesta syytetty Niko Ranta-ahon sisko saapui Katiska 2 -käräjille huoliteltuna, Niko asteli oikeuteen myöhässä ja myhäilevänä - katso kuvat käräjäsalista!

Kotimaa | 31.05.2021 11:27

Tänään maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa alkoi niin sanotun Katiska2 -huumerikosvyyhdin pääkäsittely. Pääsyytettynä asiassa on aiemmassa Katiska-oikeudenkäynnissä jo 11 vuoden vankeustuomion saanut Niko Ranta-aho, 33.

Ranta-ahoa saatiin maanantaina odotella tovi paikalle, sillä medialle ilmoitettiin noin kymmenen minuuttia oikeudenkäynnin alkamisen jälkeen, että vanki on tulossa, mutta kuljetus on jäänyt aamuruuhkaan.

Noin kahdenkymmenen minuutin odottelun jälkeen hyväntuulinen mies käveli saliin vanginvartijan saattaessa. Ranta-aho moikkaili ja nyökkäili kanssasyytettyjä istumapaikkaansa etsiessään.

Lue myös: Katiska 2 -käräjät alkoivat: tältä ulkonäköään muokannut Niko Ranta-aho näyttää nyt - kuvat!

Niko Ranta-aho
Niko Ranta-aho

Ranta-ahoa epäillään rikosvyyhdin päätekijäksi ja hänen epäillään jatkaneen laittomia bisneksiään lähes heti vapauduttuaan Katiska-huumevyyhdin tutkintavankeudesta viime kesänä.

Ranta-aho napattiin tämän vuoden tammikuussa Espanjasta hänen ollessa poistumassa käytössään olevasta asunnosta ystävänsä kanssa. Samainen ystävä on myös syytettynä vyyhdissä ja on myös saanut tuomion niin sanotussa Katiska-huumevyyhdissä Ranta-ahon tavoin.

Lue myös: Niko Ranta-aho ajautui talousahdinkoon: yli 1,2 miljoonaa euroa ulosotossa!

Niko Ranta-aho
Niko Ranta-aho

MYÖS SISKO TAAS SYYTETTYNÄ

Myös Niko Ranta-ahon sisko saapui maanantaina Katiska 2 -oikeudenkäyntiin vastaamaan hänelle annettuihin syytteisiin. Sisko saapui paikalle hyvin huolitellun näköisenä tyylikkäseen sinivalkoiseen takkiin ja mustiin housuihin pukeutuneena.

Lue myös: 13 vuoden vankeustuomio uhkaa Niko Ranta-ahoa! Syyttäjä hakee massiivista tuomiota myös Ranta-ahon siskolle

Niko Ranta-ahon sisko
Niko Ranta-ahon sisko (oik.) istui oikeussalissa rauhallisena.

Sisko sai Katiska-vyyhdistä viiden kuukauden ehdollisen tuomion törkeästä rahanpesusta. Nyt syyttäjä hakee Ranta-ahon siskolle yhdeksän vuoden tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta. Mikäli sisko tuomitaan vain avunannosta törkeään huumausainerikokseen, syyttäjä hakee naiselle yli kolmen vuoden tuomiota. Sisko kiistää syytteet. 

Syyttäjällä on näyttönä Ranta-ahon ja tämän siskon välisestä viestiliikenteestä. Eräässä keskustelussa sisko luuli poliisin päässeen Ranta-ahon ja hänen viestiensä väliin.

– Mä jo mietin, että kytät on pyrkineet meijän linjoille, Ranta-Ahon sisko kirjoitti Nikolle Signal-viestissään.

Kuulusteluissa Nikon sisko kertoi, että viestittely Nikon kassa ei liittynyt huumausaineisiin tai rikosepäilyihin millään tavalla.

 

 

Teksti:Olli Suominen & Mika Seppänen
Kuvat:Olli Suominen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!