fbq
Kotimaa
06.07.2021 15:34
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus
Niko Ranta-Aho
Vankilassa tuupertunut Niko Ranta-aho kommentoi lämpöhalvaustaan Seiskalle: "Sellien ilmastointi on mitätöntä - lämpötila yli 30 astetta joka päivä!"
Kotimaa
06.07.2021 15:34
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiska uutisoi maanantaina, että Katiska 1 -huumevyyhdissä päätekijänä tuomittu Niko Ranta-aho, 33, oli sunnuntaina saanut lämpöhalvauksen Jokelan suljetussa vankilassa.

Tänään tiistaina Seiska sai soittopyynnön kautta Ranta-ahon kiinni kommentoimaan asiaa.

- Olen erittäin hämmentynyt, miten olette saaneet tietonne. Ikävää ja ihmeellistä, jos tämä on vuotanut henkilökunnan toimesta, mutta myönnettäköön, että kyllä tämä pitää paikansa, Ranta-aho sanoo.

- Sain lämpöhalvauksen oireita ja ulkopuolinen ensiapuryhmä kävi tarkastamassa kuntoni. Sinänsä tässä ei ole mitään ihmeellistä, sillä vastaavaa tapahtuu joka päivä ympäri Suomen vankiloita.

Lue myös: Niko Ranta-aho sai lämpöhalvauksen vankilassa! - ambulanssi paikalle

Olot Jokelan sellissä ovat Ranta-ahon mukaan olleet helteiden aikana todella tukalat.

- Sellien ilmastointi on mitätöntä ja lämpötila nousee selleissä helposti yli kolmeenkymmeneen asteeseen joka päivä, Ranta-aho kertoo Seiskalle.

Lue myös: Ranta-aho teki erikoisen somepäivityksen - iloitsee Jokelaan siirtymisestä!

 

Vankilanjohtaja mittasi lämmöt

Ranta-aho istuu tällä hetkellä Katiska 1 -huumevyyhdistä saamaansa 11 vuoden tuomiota Jokelan suljetussa vankilassa. Jokelan vankila on tunnettu eristyksissä pidettävien osastostaan, minne myös Ranta-aho on sijoitettuna tällä hetkellä.

- Juu, täällä mä Jokelassa tällä hetkellä olen. Suljetulla osastolla istutaan ja ovet on kiinni 21 tuntia vuorokaudessa. Jos olisin töissä, niin pääsisin sellistä kuudeksi tunniksi pois, mutta mä en ole töissä tällä hetkellä, niin sellin ovet on tosissaan kiinni lähes koko päivän.

- Vankilanjohtaja kävi mittaamassa lämmöt mun sellissä ja se oli tuolloin aamupäivästä 29.4 astetta. Iltapäivällä kun se tuli mittaamaan uudelleen, niin lämpötila oli kolmisenkymmentä astetta.

Lue myös: Niko Ranta-aho siirrettiin toiseen vankilaan - tällaista on elämä uudessa sellissä!

Ranta-aho toivoo, että uutisointi sellien tukalista oloista vaikuttaisi positiivisella tavalla suomalaisten vankiloiden oloihin tulevaisuudessa.

- Koen, että jos pystyn tällä mun julkisuusarvolla jotenkin tässä asiassa vankiyhteisöä auttamaan, niin siksi halusin kommentoida tähän asiaan ja kertoa, miten tämä homma meni, Niko sanoo vakavana.

Lue myös: Draamaa Katiska 2 -käräjillä: "Miksi siskoni on sotkettu näihin asioihin?"

Ranta-aho odottaa parhaillaan Helsingin käräjäoikeuden tuomiota Katiska 2 -vyyhdistä. Syyttäjää hakee Ranta-aholle peräti 13 vuoden maksimirangaistusta tämänhetkisen vankeustuomion päälle..