fbq
Kotimaa
24.11.2021 15:03
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen & AOP
Jukka Jalonen & Jere Lehtinen.
Suomalainen Stanley Cup -voittaja paljastaa: Näitä paikkoja Leijonien johto varoo Pohjois-Amerikassa – ”Siellä ei todellakaan lähdetä kikkailemaan minnekään”
Kotimaa
24.11.2021 15:03
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen & AOP

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen general manager Jere Lehtinen ja päävalmentaja Jukka Jalonen painavat parhaillaan pitkää päivää Pohjois-Amerikassa. 

Leijona-johto sahaa ristiin rastiin Kanadaa ja Yhdysvaltoja perinteisen pelaajatarkkailumatkan merkeissä. Kaksikon on määrä nähdä 10 päivässä 25 suomalaista NHL-pelaajaa Pekingin talviolympialaisia silmällä pitäen.

Lue myös: Nyt nostetaan kissa pöydälle! Jere Lehtinen ja Jukka Jalonen tapaavat Rasmus Ristolaisen Pohjois-Amerikassa - valitaanko nämä Leijonat olympialaisiin?

– On monien asioiden summa, ketkä pelaajat valitaan olympiajoukkueeseen mihinkin rooleihin ja millä peliminuuteilla. Paljon riippuu siitäkin, mikä on terveystilanne, Jere muistuttaa Seiskalle.

Moose gets loose! Coloradon megatähti Mikko Rantanen on jo valittu Suomen olympiajoukkueeseen.
The Moose is loose! Coloradon megatähti Mikko Rantanen on jo valittu Suomen olympiajoukkueeseen.

Sittenkin Euroopasta mukaan?

Vaikka valtaosa Leijonien olympiarosterista muodostuu NHL-pelaajista, GM Lehtinen antaa ymmärtää, ettei kaikkia Euroopassa kiekkoilevia nimiä kannata jättää pois laskuista.

Lue myös: Esa Tikkanen loisti NHL-historian verisimmissä pelisarjoissa, joissa kukaan ei kumma kyllä kuollut - legendaarinen Albertan taisto oli silkkaa sotaa: ”Valmentaja huusi meille tukka pystyssä!”

– (Sami) Vatanen ja (Valtteri) Filppula tulivat täksi kaudeksi takaisin Eurooppaan, samoin (Mikko) Lehtonen. Meillä on olemassa pelaajia, jotka pystyisivät pelaamaan NHL:ssä. He ovat vain valinneet Euroopan.

– Näimme Euroopassa pelaavat pelaajamme jo aika hyvin Karjala-turnauksessa. Pohjois-Amerikassa keskitymme pelkästään NHL-pelaajiin ja olympiajoukkueeseen. Tässä on mielenkiintoisia kuukausia luvassa, ennen kuin lopullinen joukkue valitaan.

Lue myös: Tulikuuma tytär, hävyttömän hieno ökykartano ja koko Kanada kyynelissä! Kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija Wayne Gretzky täyttää 60 vuotta – värikäs elämä on ollut täynnä yllätyskäänteitä

Euroopasta olympialaisiin? Nykyään Sveitsissä kiekkoileva Sami Vatanen antoi vakuuttavia näyttöjä Karjala-turnauksessa.
Euroopasta olympialaisiin? Nykyään Sveitsissä kiekkoileva Sami Vatanen antoi vakuuttavia näyttöjä Karjala-turnauksessa.

Kesärenkailla lumimyrskyssä

Nyt keskittyminen on siis täysin Pohjois-Amerikassa, jossa Jerekin on tottunut matkustamaan koko pienen ikänsä. Loisteliaan NHL-uran päätyttyä hän on reissannut USA:ssa paitsi vanhoilla kotikulmillaan Texasissa, myös monilla pelaajatarkkailureissuilla.

Lue myös: Tässä on Jesse Puljujärven tyttöystävä! Supersöpö blondi poseeraa "Biisonikuninkaan" ja Jaff-hauvan rinnalla – koko Edmonton sekosi ihastuksesta

– Kerran meinasi käydä vähän huonosti, kun olin matkalla Michiganin Grand Rapidsiin katsomaan AHL-ottelua. Lensin aluksi Chicagoon, josta vuokrasin auton. Sitten iski hirveä lumimyrsky, ja painoin niillä kesärenkailla osavaltiosta toiseen, Jere muistelee.

– Se ei ollut muutenkaan mitään herkkua, mutta siinä kävi vielä niin, että ajellessani Illinoisista Michiganiin aikavyöhyke vaihtui. Yhtäkkiä minulla olikin tunti vähemmän aikaa ehtiä matsiin, mutta loppujen lopuksi ehdin ajoissa paikalle.

Lue myös: Kukapa olisi uskonut? Tämä kaupunki on yksi NHL:n suosituimmista - suomalainen NHL-miljonääri hehkuttaa Seiskalle: "Parhaimpia paikkoja pelata lätkää!"

Rajusti runneltu Detroit ei kuulu Yhdysvaltojen suosituimpiin matkailukohteisiin.
Rajusti runneltu Detroit ei välttämättä kuulu Yhdysvaltojen suosituimpiin matkailukohteisiin.

”Aikamoisia alueita”

Kesärenkailla kurvailu lumimyrskyssä on toki oma lukunsa, mutta muuten Jere osaa pitää varansa uudella mantereella. Kokeneena kettuna Stanley Cup -voittaja tietää, missäpäin Amerikkaa kannattaa pyöriä ja missä välttämättä ei.

Lue myös: Riksussa Jukka Jalonen on Jukka vaan: Leijonien mestarivalmentaja esittelee kotikaupunkinsa Seiskalle – ”Riihimäkeläiset eivät noteeraa minua mitenkään”

– No nyt kun kysyit, niin tietyissä Phillyn (Philadelphian) ja Chicagon naapurustoissa on parempi olla pysähtelemättä. Varsinkin Chicagossa kannattaa vain painaa suoraan hallille. Siellä ei todellakaan lähdetä kikkailemaan yhtään minnekään.

– On siellä kyllä kieltämättä aikamoisia alueita. Yksi on tietysti Detroit, jolla on oma maineensa. Mutta siihenkin paikkaan tottui, kun siellä tuli pelaajana käytyä niin usein.

Lue myös: Tätä tarinaa et ole kuullut! Jukka Jalonen teki sopimuksen KalPaan ja osti jo asunnonkin Kuopiosta – sitten tuli hyytävä puhelu: ”Ajattelin, että no niin…”

Chicagon miljoonakaupungista löytyy alueita, joille ei kannata lähteä kikkailemaan.
Chicagon miljoonakaupungista löytyy alueita, joille ei kannata lähteä kikkailemaan.

Pihviä ja fingerfoodia

Jere Lehtinen on aina ja ikuisesti osa Dallas Starsin seurahistoriaa. Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti voitti texasilaisten tähtipaidoissa Stanley Cupin kesällä 1999 ja tuntee yhä Dallasin pihviravintolat kuin omat taskunsa.

Pihvien lisäksi Jerelle ja Jukalle maistuu Pohjois-Amerikassa muunkinlainen pikkusuolainen.

Lue myös: Lätkätähti lähti ravintolabisnekseen! Suomalainen Stanley Cup -voittaja lanseerasi oman voileipänsä: ”Suomesta ei oikein meinaa saada tämmöistä”

– Tykkäämme käydä Jukan kanssa erilaisissa urheiluravintoloissa vetämässä voileipiä ja burgereita samalla, kun katselemme NHL-ottelujen kohokohtia.

– Pelaajatarkkailureissut ovat aika hektisiä, kun pelit päättyvät usein vasta illalla. Siihen aikaan ovat yleensä tällaiset finger food -osaston paikat.

Jere Lehtien lanseerasi viime viikolla omanlaisensa Club Sandwichin urheiluravintola Hookiin. – Suomessa sitä ei oikein meinaa saada ravintoloista, Stanley Cup -voittaja kummeksui Seiskalle.
Jere Lehtien lanseerasi viime viikolla omanlaisensa Club Sandwichin urheiluravintola Hookiin. – Suomessa sitä ei oikein meinaa saada ravintoloista, Stanley Cup -voittaja kummeksui Seiskalle.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »