fbq
Hannes Björninen & Lahti.

Radio Voima: Lahden kaupungilta luvassa avokätinen palkinto Leijonien kultasankarille – Pensselisetä-Björninen väläyttelee messevää lahjatoivetta

Noin 5,5 miljoonaa suomalaista räjähti riemuun, kun Suomi voitti varhain sunnuntaina jääkiekkohistoriansa ensimmäisen olympiakullan. Ilo oli ylimmillään myös Lahdessa, sillä kaupungin oma poika Hannes Björninen vastasi olympiafinaalin voittomaalista.

Kaikkien aikojen univelat! Pensselisetä-Björninen paljasti Leijonien kultajuhlallisuuksista – Mörkö täräytti suoraan: ”Nyt juhlitaan!”

Sen jälkeen Pelicans-kasvatin niskaan on aseteltu kansallissankarin viittaa. Huipputurnauksen pelanneen Hanneksen, 26, myötä varmistui sekin, että viikset tulevat olemaan muodissa ajasta ikuisuuteen.

Lahtelainen olympiavoittaja Hannes Björninen esitteli maanantaina kultamitalia Helsinki-Vantaan lentokentällä. Viiksimies iski sunnuntain olympiafinaalissa tehot 1+1 ja upotti olympiakullan ratkaisseen maalin Venäjän olympiakomitean verkkoon.
Lahtelainen olympiavoittaja Hannes Björninen esitteli maanantaina kultamitalia Helsinki-Vantaan lentokentällä. Ylistetty viiksimies ohjasi Venäjän olympiakomitean verkkoon olympiakullan ratkaisseen osuman.

Nyt myös Lahden kaupunki haluaa muistaa kultapoikaansa. Lahtelainen paikallisradio Radio Voima tiesi kertoa tänään keskiviikkona, että Lahden kaupunginhallitus on ilmoittanut palkitsevansa Hanneksen sankaripelaajansa tämän haluamalla tavalla.

Toimittajan kommentti: Pienen pojan epätoivoinen ilme kiteytti Leijonien kultajuhlien karmeuden – Pensselisetä-Björninen osoitti suuruutensa, mutta Yleisradiota tuli ikävä

Tunnettu lahtelainen mediapersoona ja Radio Voiman juontaja Matti Eve tavoitti Hanneksen keskiviikkona suoraan radiolähetykseen ja kysyi häneltä, minkälainen kultasankarin lahjatoive Lahden kaupungilta mahtaa olla.

Aluksi Hannes totesi, ettei ollut vielä ehtinyt tarkemmin keskustella asiasta ja että sitä pitäisi kyllä miettiä. Mutta kun radiojuontaja uteli, kyteekö kultasankarin takaraivossa jo valmiina jonkinlainen lahjatoive, vastaus kuului näin:

Amerikkalainen mediajätti hehkuttaa Lahtea – nyt puhuvat Suomen Chicagossa asuvat Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen: ”Sehän me kaikki tiedetään”

– Kyllähän mä ehdottomasti haluan joskus Lahteen palata takaisin ja asettua sinne asumaan. Kyllähän se siihen voisi liittyä, Helsingin Jokereita edustava Hannes myönsi.

Helsingin Jokereita edustavan Hanneksen suunnitelmissa on asettua kotikaupunkiinsa Lahteen.
Helsingin Jokereita edustavan Hanneksen suunnitelmissa on asettua kotikaupunkiinsa Lahteen.

– Niin että tontinsyrjää voitaisiin alkaa katsella jostakin kivasta paikasta? Matti Eve kysyi.

– No katsellaan, mitä oikein tapahtuu! Hannes naureskeli.

Suomen radiohistorian kuumottavin haastattelu! Lahtelainen radiolegenda muistelee suoraa lähetystä vuonna 1994: poliisien piirittämä Ilpo Larha lateli kovia vaatimuksia!

Toteutuessaan tonttipalkinto olisi varsin messevä, sillä tonttikauppa on jo pitkään käynyt kuumana Lahdessa. Parhaista tonttipaikoista käydään kovaa kilpailua ja hinnat ovat sen mukaiset – eikä Hanneksen tuskin tarvitsisi tyytyä mihin tahansa tonttiin.

Helsinki-Vantaalla hieraistiin silmiä! Leijonia oli lentokentällä vastassa melkoinen ilmestys minimekossa – nyt 18-vuotias Iida Vainio puhuu suunsa puhtaaksi: ”En todellakaan ollut iskemässä!"

Matti Eve huomautti Radio Voiman suorassa radiolähetyksessä, että Lahdessa olympiavoittajia on ennenkin muistettu avokätisesti. Hän nosti tikunnokkaan mäkihyppylegenda Jari Puikkosen, joka sai hulppean tontin Jalkarannan kaupunginosasta.

Tomi Björck paljastaa intohimonsa: karkasi jopa ystävänsä häistä saadakseen hyvin erikoista kotikaupunkinsa paikallisherkkua – ”Olen kunnon lahtelainen”

Radio Voiman Matti Eve (oik.) on tunnettu lahtelainen mediapersoona:

– Niin että miksei sinuakin kohdeltaisi tietysti samalla tavalla? Toivotaan, että saat tontin ja pääset timpurin hommiin! Matti yllytti.

– Katsotaan, katsotaan, Pensselisetä-Björninen toppuutteli naureskellen.

Jukka Jalosen rempseä juhlakunto kiinnitti huomion Helsinki-Vantaalla – kultakoutsilla silminnähden hilpeä kotiinpaluu: kuvat!

Samassa Radio Voiman lähetyksessä selvisi, että ainakin näillä näkymin Hannes saapuu lauantaina esittelemään olympiakultaansa Lahden Isku Areenaan.

Suomen kansa on puhunut! Jukka Jalosen rempseä juhlakunto sai Seiskan lukijoilta harvinaisen yksimielisen tuomion