fbq
Kotimaa
15.01.2022 20:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Nelonen & AOP
Toni Wirtanen, Sipe Santapukki & Lahti.
Amerikkalainen mediajätti hehkuttaa Lahtea – nyt puhuvat Suomen Chicagossa asuvat Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen: ”Sehän me kaikki tiedetään”
Kotimaa
15.01.2022 20:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Nelonen & AOP

Yhdysvaltalainen mediajätti CNN listasi äskettäin Lahden ainoana suomalaiskaupunkina maailman parhaiden matkakohteiden joukkoon vuonna 2022.

Amerikkalaiset ylistivät paljon huomiota saaneessa listauksessaan Lahden ympäristöinnovaatioita, kaupungin puistoja ja ulkoilureittejä sekä planeetan parhaimmaksi mainostettua hanavettä.

Lue myös: Suomen radiohistorian kuumottavin haastattelu! Lahtelainen radiolegenda muistelee suoraa lähetystä vuonna 1994: poliisien piirittämä Ilpo Larha lateli kovia vaatimuksia!

Myös Suomen Chicagon museotarjonta nostettiin tikunnokkaan. Lahdessa avataan keväällä uusi visuaalisen taiteen museo Malva, joka mainittiin erikseen CNN:n jutussa. Mastokaupunki tunnetaan myös Hiihtomuseosta sekä Radio- ja TV-museosta.

Tänään lauantaina myös Helsingin-Sanomat yhtyi Lahden ylistyslauluun. Hesari hehkuttaa ansiokkaassa artikkelissaan maasta taivaisiin Lahden ja Hollolan maailmankuulua latuverkostoa.

Lue myös: Kuka onkaan Lahden sheriffi? Pasi Nurminen varasti show’n Suomen Chicagon yössä: ”On se kyllä melkoinen kaveri”

Vaikka Jari Litmasen kotikaupunki onkin, Salpausselkien syleilyssä sijaitseva Lahti tunnetaan talviurheilupaikkakuntana. Kuvassa kaupungin ikoniset hyppyrimäet.
Vaikka Jari Litmasen kotikaupunki onkin, Salpausselkien syleilyssä sijaitseva Lahti tunnetaan talviurheilupaikkakuntana. Kuvassa kaupungin ikoniset hyppyrimäet.

Maitorahkaa marketista

Apulannan nokkamiehet Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki ovat lähtöjään heinolalaisia, mutta molemmat ovat asuneet jo pitkään Lahdessa. Mitä mieltä pesunkestävät punkkarit ovat siitä, että amerikkalainen valokeila osuu näinkin näyttävästi juuri Lahteen?

Lue myös: Toni Wirtanen täräyttää mielipiteensä hittiohjelman jättäneestä räppäristä: ”Ottamatta keneltäkään mitään pois…”

– Nythän on näin, että monesti suutarin lapsen on vaikea nähdä metsä puilta. Sehän me kaikki tiedetään. Ei sitä tule niin ajateltua, kun päivittäin elelee ja hakee marketista maitorahkaa, että jes, onpa hienoa olla täällä lomakohteessa! Toni, 46, nauraa Seiskalle.

– Mutta onhan täällä tosi paljon kaikkea hienoa.

Lue myös: Muistatko?! Poliisi piiritti palkkamurhaaja Ilpo Larhaa 25 vuotta sitten – Suomea ravisuttanut rikostapaus päättyi itsemurhaan Lahdessa

Lahti on Suomen 6. suurin kaupunkialue. Suomen Chicagossa asuu noin 120 000 veronmaksajaa.
Lahti on Suomen 6. suurin kaupunkialue. Suomen Chicagossa asuu noin 120 000 veronmaksajaa.

Mainettaan parempi

Toni majailee mastokaupungissa yhdessä vaimonsa Jannika B:n ja kahden lapsensa kanssa. Sipelle ja ex-suunnistaja Minna Kaupille on niin ikään siunaantunut kaksi lasta. Perheiden on kuulemma kiva elellä Salpausselkien syleilyssä.

Lue myös: Koskettavat kuvat! Lahtelaisilta upea ele Matti Nykäsen muistoksi: valtavan lumikasan päällä komeilee satoja kynttilöitä ja mäkikotkan kuva – ”Matti oli kova jätkä”

– Mä olen aina ollut sitä mieltä, että Lahti on mainettaan parempi. Kai olisin täältä muuttanut pois, jos täällä ahdistaisi olla. Olen asunut täällä vuodesta 1997, Sipe huomauttaa.

Lue myös: Tomi Björck paljastaa intohimonsa: karkasi jopa ystävänsä häistä saadakseen hyvin erikoista kotikaupunkinsa paikallisherkkua – ”Olen kunnon lahtelainen”

Sipe on innokas hiihtomies. Kuvassa Apulanta-rumpali viime keväänä Lahden laduilla:

Päijät-Hämeen ilmakehään

Apulannan rumpali ja Pelicansin liigajoukkueen hallituksen jäsen herra Santapukki elelee mukavaa perhe-elämää Lahden-lukaalissaan, josta löytyy myös useampi tulisija.

Lue myös: Onko tässä Liigan seksikkäin cheerleader? Oululainen Mira, 24, hylkäsi Kärpät ja ryhtyi kannustamaan Pelicansia – nyt lahtelaiskollit iskevät kurvikaunottarelle kilpaa silmää

– Olen itsestäni huomannut sellaisen ilahduttavan piirteen, että minusta on siistiä tehdä puita, pilkkoa niitä ja kantaa sisälle poltettavaksi. Se on oikein miellyttävää varsinkin näinä kovina sähkönhinnan aikoina.

– Eli sun mielestä on oikein ja moraalista päästää pienhiukkasia Päijät-Hämeen ilmakehään? Tätäkö sä tarkoitat? Toni tenttaa muka vakavissaan.

– No, sanotaanko näin, että… Kyllä! Sipe nauraa.

Lue myös: Lahtelainen Janne, 33, on lihamukin syömisen maailmanmestari – voittaja tilasi heti kaljaa!

Lahden satamasta avautuu näkymä Vesijärvelle, josta on Vääksyn kanavan kautta jatkoyhteys Päijänteeseen ja aina Jyväskylään saakka.
Lahden satamasta avautuu näkymä Vesijärvelle, josta on Vääksyn kanavan kautta jatkoyhteys Päijänteeseen ja aina Jyväskylään saakka.

Mihin unohtui Heinola?

Vain yksi asia CNN:n Lahtea mairittelevassa artikkelissa on jäänyt korpeamaan Apulanta-kaksikkoa.

– Olen loukkaantunut siitä, ettei Heinolaa mainittu ollenkaan siinä artikkelissa. Koska jos haluaa nähdä todellisen helmen, pitää matkustaa Heinolaan, Sipe sanoo hymyillen.

Lue myös: Uskomaton sattuma! Lahtelainen Jouni, 39, hieraisi silmiä: upporikas rockin supertähti käveli vastaan – ”Hiffasin, että ei saamari…”

– Se on täysin totta. Toki on muistettava, että Lahtihan on Heinolan esikaupunki. Se on tiedetty jo pitkään, Toni heittää suupielet nykien.

Lue myös: Upporikas ZZ Top -tähti Billy Gibbons pyörähti muina miehinä purilaiselle – Lahdessa hämmästyttiin totaalisesti: "Tuli sellainen tähtijähmetys"

– Mutta täällä Lahessahan on muuten tehty sellainen päätös, että luovutaan kokonaan fossiilisista polttoaineista. Se on kova juttu, Sipe huomauttaa.

– Kyllä! Ja Lahtihan oli Green City 2021. Muistetaan sekin, Toni lisää.

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki ovat asuneet pitkään Lahdessa. Apulanta-kaksikko nähdään jälleen The Voice of Finlandin tähtituomareina.
Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen ovat asuneet pitkään Lahdessa. Apulanta-kaksikko nähdään jälleen The Voice of Finlandin tähtituomareina.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »