fbq
Kotimaa
21.02.2022 18:58
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto
Hannes Björninen & Marko Anttila.
Kaikkien aikojen univelat! Pensselisetä-Björninen paljasti Leijonien kultajuhlallisuuksista – Mörkö täräytti suoraan: ”Nyt juhlitaan!”
Kotimaa
21.02.2022 18:58
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto

Helsinki-Vantaan terminaaliin valui maanantai-iltapäivänä erittäin iloisia matkustajia. Yhteistä heille monille oli kaulassa killuneet olympiamitalit.

Suomen jääkiekkohistorian ensimmäisen olympiakullan voittaneilla Leijonilla on menossa poikkeuksellisen pitkä päivä. Voittomaalin Venäjän olympiakomitean verkkoon viimeistellyt kultasankari Hannes Björninen paljasti hieman lätkäjätkien juhlallisuuksista Kiinassa.

– Meillä on tosiaan ollut pitkä päivä tänään. Lähdettiin kisakylästä lentokentälle jo aamukuudelta paikallista aikaa ja nyt siinä ajassa eletään jo iltaa. Koko päivä on siis matkustettu, lahtelainen puhalteli pitkän paluulennon jälkeen.

Lue myös: Jukka Jalosen rempseä juhlakunto kiinnitti huomion Helsinki-Vantaalla – kultakoutsilla silminnähden hilpeä kotiinpaluu: kuvat!

Hannes Björninen iski olympiafinaalissa tehot 1+1 ja upotti olympiakullan ratkaisseen maalin Venäjän olympiakomitean verkkoon.
Leijonien nelosketjun aloituskeisari Hannes Björninen iski olympiafinaalissa tehot 1+1 ja upotti olympiakullan ratkaisseen maalin Venäjän olympiakomitean verkkoon.

Syömään ja illanviettoon

Suomen ja Venäjän olympiakomitean välinen sunnuntain olympiafinaaliottelu oli päiväpeli Kiinassa. Sen jälkeen soitto soi pukukopissa, ja juhlallisuuksia jatkettiin iltamyöhään asti.

Hanneksen mukaan Leijonat suuntasi syömään erääseen hotelliin olympiakylässä.

– Sitten oltiin yhdessä kisakylässä loppuilta. Oli tosiaan aika aikainen lähtö aamulla, mutta oli oikein hauskaa.

Lue myös: Onko tässä Suomen rosoisin ja rehellisin kaupunki? Lahden Pelicansin kapteeni Hannes Björninen kertoo, mitä tapahtuu kun hävityn matsin jälkeen painelee lähikauppaan – suoraa puhetta Seiskalle!

Koko Suomen pensselisetä! Hannes Björninen esittelee olympiakultamitalia Helsinki-Vantaalla.
Koko Suomen pensselisetä! Hannes Björninen esittelee olympiakultamitalia Helsinki-Vantaalla.

"Onneksi pääsimme"

Riemua ei lannistanut edes se, että pitkä paluulento myöhästyi reippaasti Pekingin päässä. Leijonat joutuivat odottelemaan hyvän tovin kentällä ennen pääsyä koneeseen.

Lue myös: Kultaleijonien lento pahasti myöhässä – kiekkosankareita odottaa yllätysratkaisu Helsinki-Vantaalla

– Aika pitkä pätkä vierähti siellä lentokentälläkin, mutta kaikki meni hyvin. Onneksi pääsimme pienen myöhästymisen jälkeen lähtemään ja perille Suomeen, Hannes hymyili.

Sieltä saapuu Mörkö! Leijonien varakapteeni Marko Anttila julisti juhlivansa kunnolla.
Sieltä saapuu Mörkö! Leijonien yli kaksimetrinen varakapteeni Marko Anttila julisti juhlivansa kunnolla.

Mörkö-Marko karjahti

Yleensä pitkän lennon jälkeen on mukava päästä kotiin lataamaan akkuja, mutta tuoreilla kultamitalisteilla on hektinen minuuttiaikataulu. Väsyneet mutta onnelliset Leijonat kiidätettiin lentokentältä läheiseen lentokenttähotelliin kahvitustilaisuuteen.

Lue myös: Hulvaton bilevideo! Teemu Selänteen ja Kimmo Timosen kisakunto kultafinaalissa ihmetytti Twitter-kansaa: "Niin kuin olisi kahden viikon ränni takana"

Sieltä tie vie näillä näppäimillä käynnistyvään kansanjuhlaan Helsingin Olympiastadionille, jota lumimyrsky riepottelee armoa antamatta. Raju keli ja kaikkien aikojen univelat eivät kuitenkaan kultamitalisteja pysäytä: Seiskan tietojen mukaan Leijonilla on luvassa jatkot.

– Tämä ilta juhlitaan! Aiomme pitää hauskaa yhdessä, varakapteeni Marko ”Mörkö” Anttila karjahti riemuissaan.