fbq
Ilta.

Mitähän Helmi mahtaa tästä tuumia? Danny kehui kollegansa maasta taivaisiin: soisi UMK-voiton ”viehättävälle, kauniille, vaalealle uudelle laulajattarelle…”

Suomen edustaja Rotterdamissa järjestettäviin euroviisuihin vuosimallia 2021 selviää pian. Tampereen Mediapoliksessa järjestettävä ja suorana televisioitava UMK-finaali on parhaillaan täydessä vauhdissa.

Nyt jysähti! Yle julkaisi historiallisen kuumaa kuvamateriaalia: Erika Vikman kontillaan jättipovi pullahtamispisteessä – illan UMK21-finaalista tulossa superseksikäs show!

Etukäteen kovinta ennakkopöhinää on aiheuttanut oululainen Blind Channel, jota monet pitävät UMK:n suurimpana ennakkosuosikkina. Myös Teflon Borthersin ja Pandoran yhteisvetoa sekä viime vuoden viisuvoittaja Akselia on arvioitu ennakkoon kivenkoviksi.

UMK-finaalin viimeisenä esinityvä Ilta on tehnyt Dannyyn syvän vaikutuksen.
UMK-finaalin viimeisenä esiintyvä Ilta on tehnyt Dannyyn syvän vaikutuksen.

Mitä ihmettä? Teflon Brothersin kanssa esiintyvä Pandora myöntää UMK-esityksensä vaarallisuuden: "Mutta naisen on tehtävä mitä naisen on tehtävä"

Finalistien tason on kuitenkin kuvailtu olevan niin ennätystasainen, että periaatteessa kuka tahansa finaaliseitsikosta voi lunastaa menolippunsa Rotterdamiin.

UMK-finaalia edeltäneessä lehdistötilaisuudessa finalisteilta kyseltiin muun muassa sitä, kenen toisen finalistin toivoisi voittavan, jollei itseä saisi nimetä. Kokeneimmalta UMK-konkari Dannylta vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä:

– Viime vuoden kilpailun voitti melkein suosikkini, eli Erika Vikman. Tänä vuonna olen ajatellut, että voitto olisi oikea paikka eräälle viehättävälle, kauniille, vaalealle uudelle suomalaislaulajattarelle, joka on kaunis ja joka tekee täällä herkän työn…

– Asetun siis Ilta -taiteilijan taakse! kaunopuheinen Danny summasi.

Onko tässä tuleva UMK-voittaja? Ennakkosuosikki meni hiljaiseksi, kun kuuli Dannyn kuittauksen: ”Olisivat melkein päässeet Danny-show’hun!”

UMK-finaalin viimeisenä esiintyvä Ilta, 24, pyrkii euroviisuihin Kelle mä soitan -suruballadilla. Se on sävyltään melko samanlainen kuin Dannyn synkkä ja vakavamielinen viisukipale Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Onko laulajalupaus Ilta seuraava supertähti? Kaunottaren ura käynnistyi yhteiskappaleella Cheekin kanssa: ”Olen tällä hetkellä tyttöyden ja naiseuden kynnyksellä!”

Ilta esittää UMK-finaalin viimeisenä tunteikkaan kappaleensa Kelle mä soitan.
Ilta esittää UMK-finaalin viimeisenä tunteikkaan kappaleensa Kelle mä soitan.

Yhtäläisyyttä tai ei, Ilta oli kokeneen musiikkineuvoksen kauniista sanoista kovasti mielissään.

– Tuntuu todella hyvältä! Olen itsekin fiilistellyt paljon Dannyn biisiä, Ilta kehui finaalia edeltäneessä lehdistötilaisuudessa ja jakoi kehuja myös Blind Channelille.

UMK21-finaali parhaillaan Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.