Onko tässä tuleva UMK-voittaja? Ennakkosuosikki meni hiljaiseksi, kun kuuli Dannyn kuittauksen: ”Olisivat melkein päässeet Danny-show’hun!”

Telkkari | 20.02.2021 20:36

Oululainen Blind Channel on noussut äkkiarvaamatta Uuden Musiikin Kilpailun suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Tänään lauantai-iltana (20.2.) selviää, riittääkö väkivaltapopiksi itseään kuvailevan poppoon rynnistys Euroviisuihin asti.

Lue myös: Nyt jysähti! Yle julkaisi historiallisen kuumaa kuvamateriaalia: Erika Vikman kontillaan jättipovi pullahtamispisteessä – illan UMK21-finaalista tulossa superseksikäs show!

Vuonna 2013 perustettu Blind Channel esittää UMK21-finaalissa kappaleen Dark Side, jonka taustalta löytyy kova tekijämies. Biisin on nimittäin miksannut Grammy-palkittu Dan Lancaster, joka on tehnyt yhteistyötä Blink 182:n ja Bring Me The Horizonin kaltaisten maailmankuulujen yhtyeiden kanssa.

Kyseessä on sen verran raju räminäralli, että se on noteerattu myös muiden UMK-finalistien keskuudessa.

– Oulusta tuleva rockbändikin on sitä luokkaa, että olisivat melkein päässeet Danny Show’hun, Danny murjaisi finaalia edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

”Melkein… melkein!”

Kokeneen musiikkineuvoksen kuitti oli tarkoitettu kohteliaisuudeksi, mutta sitä Blind Channelin rokkikukot eivät tainneet ihan heti käsittää. Kun Seiska nosti Dannyn kehaisun sanatarkasti esiin, oululaisrokkarit hiljenivät ensin täysin.

Mitä ajatuksia letkautus herättää? Eli olisitte melkein päässeet Danny Show’hun?

Melkein… Melkein! Ehkä vielä joskus, Blind Channelin kundit lopulta naureskelivat.

Lue myös: Mitä ihmettä? Teflon Brothersin kanssa esiintyvä Pandora myöntää UMK-esityksensä vaarallisuuden: "Mutta naisen on tehtävä mitä naisen on tehtävä"

Oululaisorkesteri otti myös kantaa ennakkosuosikin asemaansa.

– On tosi siistiä, että siitä biisistä ja meistä on tykätty. Emme todellakaan odottaneet sitä. Olemme kokeneet olevamme altavastaajia, joten onhan se imartelevaa. Haluamme tänä iltana näyttää, että meitä ennakkosuosikkeina pitäneet eivät ole olleet väärässä!

Oululainen Blind Channel on UMK21-finaalin kenties suurin ennakkosuosikki.
Oululainen Blind Channel on UMK21-finaalin kenties suurin ennakkosuosikki.

Keskisormet pystyssä

Blind Channelin on kuvailtu rynnivän kohti Rotterdamin euroviisuja keskisormet pystyssä. Bändi itse kuvailee keskarin näyttämistä asenteen näyttämisenä.

– Biisimme on tietynlainen statement. Olemme olleet tässä skenessä pitkään altavastaajina Suomessa. Olemme joutuneet pitkään taistelemaan tuulimyllyjä vastaan, bändin pojat analysoivat.

Lue myös: UMK-finalistin Blind Channelin jäsenet eivät sylje kuppiin – juhlivat kansainvälisesti tunnettujen idoliensa kanssa: ”Kyllä me tykkäämme bailata!”

– Ja kun nyt sitten pääsemme vihdoin vetämään näin isolle yleisölle, niin se (keskisormi) on tietynlainen tapa kuvastaa sitä mistä tässä kaikessa on kyse.

UMK21-finaali lauantaina 20.2. klo 21 Yle TV1, Yle Areena, Radio Suomi ja Yle X3M.
 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:YLE
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!