fbqMaria Veitolasta paljastui viherpeukalo - isoäidin neuvot auttavat: ”Ihana harrastus” | Seiska
Katso kuvat!
maria veitola

Maria Veitolasta paljastui viherpeukalo - isoäidin neuvot auttavat: ”Ihana harrastus”

Kotimaa | 24.05.2021 20:01

Toimittajana ja juontajana tunnetusta Maria Veitolasta, 48, kuoriutui kunnon viherpeukalo. 

Suosikkijuontaja on muutaman vuoden aikana harjoitellut kasvien hoitamista laulaja Ringa Mannerin innoittamana. Hän esitteli Instagram-tilillään hyvin kookkaaksi kasvanutta peikonlehteään, jonka hän oli ostanut muuttonsa yhteydessä pari vuotta sitten. 

Lue myös: ”Näytän kävelevältä jättivaginalta” Suosikkijuontaja Maria Veitolan ulkoiluasu ällistytti avopuolison – pukeutui lämpimästi lumimyrskyyn

Täysin töittä peikonlehden kasvattaminen ei sujunut, sillä hän joutui heti tekemään kovat elvytystyöt kasvin suhteen. 

- Pätkin kasvin rohkeasti ja juurrutin pätkät vedessä. Hankin jättimäisen saviruukun ja vaihdoin peikkoselle mullattoman kasvialustan. Mullan tilalla on nyt sekoitus kookoskuitua, kaarnaa ja perliittiä. Ruukun pohjalla tärkeänä salaojitus ruukkusorasta. Peikko saa paljon luonnonvaloa ja talvella häntä pitää tolkuissaan kasvilamppu. Kastelen kuunkierron mukaisina ”vesipäivinä” 8-9 päivän välein, ja annan peikolle kasteluveden mukana nestemäistä peruslannoitetta, merileväuutetta ja laihaa kahvia tai teetä. Jälkimmäiset happamoittavat kasvualustaa, peikko diggaa, Maria kertoi. 

Kaiken hoivan lisäksi hän puhuu kasveilleen päivittäin kastelun lomassa. Apua Maria on saanut sosiaalisen median ryhmistä ja muistelemalla isoäitinsä neuvoja. 

- Minun Vieno-mummi hoiti kasvejaan, hän peri monta hyvää kikkaa viherpeukaloiselta Eva-äidiltään. Yleisesti oon huomannut, että vanhoista kasveista otetut pistokkaat menestyvät paremmin ja ovat terveempiä kuin tehotuotetut kaupan taimet. Mut siis ihana harrastus tämä on, hän iloitsi. 

Syömishäiriö

Juontaja on avoimesti kertonut, että sairastui rajuun anoreksiaan ja masennukseen lukioikäisenä. Tuolloin syömishäiriö oli niin vakava, että hän joutui sairaalaan hoitoon. Maria ei tiennyt, mistä olisi saanut apua, kun hän luuli olevansa yksin sairautensa kanssa.

Lue myös: Yökyläilijä Maria Veitola sairasti nuorena rajun syömishäiriön ja joutui sairaalahoitoon asti: "Se oli syvän yksinäisyyden ja häpeän aikaa"

- Minulla ei ollut tietoa tai vertaistukea, muttei (onneksi) myöskään inspiraatiota. Menin lopulta niin huonoon kuntoon, että jouduin osastolle, sairaalahoitoon, Maria kertoi. 

Harrastuksista apua

Maria paljasti viime talvena, että hän löysi toimivan keinon kaamosmasennusta vastaan uudesta harrastuksesta. Tuolloin hän hehkutti avantouinnin hyödyistä pimeän keskellä, vaikka ei vielä täysin ollut tottunut kylmässä vedessä pulikointiin. 

Lue myös: Maria Veitolan villit unelmat kävivät toteen! Suosikkijuontajan makuuhuonepuuhat muuttuivat täysin – uusi harrastus auttoi irtautumaan vaatteista

- En usko, että olen koskaan kokeillut mitään, joka vaikuttaa hermostoon näin kaikenkattavan rauhoittavasti ja kirkastavasti. Kun käyn avannossa, kaikki selkiytyy. Ei ole enää mitään hätää. Avantoon jäävät huolet, ahdistus, nuutuneisuus, tunkkainen olo ja jopa päänsärky.

 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Matti Matikainen, Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!