Rita Niemi-Manninen

Lapsettomuudesta kärsinyt fitnesskaunotar Rita Niemi-Manninen otti kantaa äitiyden kirvoittamaan keskustelukulttuuriin: "Nainen osaa olla naiselle täys susi"

Kotimaa | 08.04.2021 14:01

Tosi-tv-tähti Rita Niemi-Manninen, 41, on saanut nauttia äitiydestä noin kaksi vuotta. Ritan ja hänen aviomiehensä Aki Mannisen tytär Donna syntyi vuonna 2019. Aviopari vannoi aviovalat Yyterin hiekkarannoilla vuonna 2015, mutta julkisuuteen he nousivat Temptation Islandin ensimmäiseltä tuotantokaudelta, joka kuvattiin loppuvuodesta 2014.

Yli viisi vuotta julkisuudessa elänyt pariskunta on joutunut myös usean somekohun keskiöön. Viimeisimpään vuoteen on mahtunut eläinsuojeluilmoitusta Putin-koiran johdosta, arvontakohua, sekä Akin lausunnoista Selviytyjät Extra -ohjelmassa noussut naisvihakohu.

Lue myös: Rita Niemi-Mannisen ja Akin rakkaustarina oli todellinen kohtalo - näin kaikki alkoi: "Olin torpannut jo viesteillä"

Monta tapaa olla äiti

Nyt Rita on julkaissut vanhan kuvan Instagram-tilillään, jossa hän pitelee vastasyntynyttä Donnaa sylissään. Kuvan yhteydessä Rita haluaa ottaa kantaa netin kommenttipalstoilla kenties eniten mielipiteitä kirvoittavaan aiheeseen: äitiyteen. 

- Hei te tuoreet äidit tai äidiksi pian tai joskus tulevat (sydän)! Some ja koko ympäröivä elävä maailma on täynnä neuvonantajia. Nainen osaa olla naiselle täys susi ja vaikka tukea ja ihanaa kannustusta tuleekin, niin joukkoon mahtuu aina arvostelua ja suoranaista ilkeyttä äitiyteen liittyen. Älkää välittäkö huonoista kommenteista! Sinä olet paras äiti omalle ihanalle vauvallesi! 

Fysioterapeuttinakin työskentelevä Rita on kertonut avoimesti, ettei lapsen saaminen ollut heille sieltä helpoimmasta päästä. Rita ja Aki olivat jo aloittamassa sovittua hedelmöityshoitoa, kun raskaustesti vihdoin näytti plussaa.

- Olen ollut huono tai lähestulkoon paska imetysvaikuttaja, koska annoin korviketta ja imetysotteet ym eivät kuulemma täyttyneet.... olin niin huonovointinen tuolloin kaikesta, että irtisanouduin koko hommasta. Olen saanut viestejä kuinka itsekäs ulkonäköönsä ja omaan hyvinvointiinsa panostava äiti olen, koska laittaudun ja otan omaa aikaa mm töihin ja treenaamiseen... Olen ilmeisesti asettanut lapseni vaaraan koiramme kanssa, niin, että lastensuojeluilmoituskin on aikanaan tehty, Rita summaa saamaansa palautetta omasta äitiydestään.

Katso myös: Mitä näet tässä kuvassa? Rita ja Aki paljastavat toimivan avioliiton salaisuuden roisilla kuvalla: "Aki on ihan kunnossa"

Toivoo jokaisen luottavan itseensä

Rita peräänkuuluttaa julkaisussaan rehellisyyttä. Hän kehottaakin jokaista sontakommentin tai perättömän juorun kirjoittanutta somekommentoijaa häpeämään. 

- Hyi. Jos olisin teidän äiti, niin ei hyvä heiluisi!!

Muille äideille Rita haluaakin jakaa kannustusta. Tosi-tv-formaateista tuttu Rita kannustaakin jokaista äitiä luottamaan ensisijaisesti itseensä.

- Että ihan vaan tsempit täältä! OLET UPEA ÄITI ihan just sellaisena kuin olet ja jätä ihmeessä arvostelut omaan arvoonsa. Pssst.... Aatelkaa, vauvavuosi ja kohta ensimmäinen taaperovuosi ”selätetty” ja Donna ja koko perhe voi hyvin! Että niin. Rakkautta, läsnäoloa ja rajoja, ei sen kummempaa. Äiti, sinä osaat ja sinä tiedät, Rita päättää kirjoituksensa.

Lue myös: Siemaili drinksua bikineissä! Samalla reissulla fitnesskaunotar Rita Niemi-Manninen kuuli saavansa kauan odotetun vauvan: ”Kylmät väreet meni pitkin ihoani”

Kasvoi alkoholisti-isän kanssa

Rita on kertonut Instagram-tilillään aiemmin myös omasta rankasta lapsuudestaan. Hänen isänsä oli alkoholisti, joka istui vankilassakin törttöilyjensä vuoksi pariin otteeseen ja hylkäsi lapsensa. 

- Miten paha olla voi olla, että niin tekee ja valitsee viinan? Tähän on tarvinnut palata uudelleen ja uudelleen varsinkin oman lapsen synnyttyä. Nuorena en tajunnut vielä, että huono käytös johtuu ihmisen omasta pahoinvoinnista ja rakkaudettomuudesta itseä kohtaan. Nyt tiedän sen ja mulla on ymmärrys, suuri ymmärrys.

Lue myös: Tosi-tv-tähden rankka lapsuus! Fitnesskaunotar Rita Niemi-Manninen kertoo alkoholisti-isänsä väkivaltaisuudesta: ”Istui omista törttöilyistään vankilassa”

Liikunnallista Mannisten pariskuntaa on voinut bongata erikseen myös Martina ja hengenpelastajat- tai Suurin pudottaja -ohjelmista. Yhdessä he kisailivat myös Gladiaattorit-sarjan uusintaversiossa vuonna 2017, jolloin Rita tunnettiin Lazer-nimellä ja Aki puolestaan kätkeytyi Turbo-nimen taakse.

Lue myös: Nyt venyy ja paukkuu! Rita Niemi-Manninen poseeraa venyväisenä rannalla: "Tässä ruskettuu kauttaaltaan"

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Ari Lahti, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!