Katso videot!
Jannika B

Jannika B kuulee kommentteja "Dumbo-korvistaan" yhä edelleen - vahva vastaus tökeröille kommentoijille: "Lennä sinäkin!"

Kotimaa | 31.03.2021 20:01

Muusikko Jannika B (oik. Jannika Wirtanen o.s. Bergroth), 36, julkaisi TikTok-videopalveluun ja Instagram-tililleen videon, jossa ottaa kantaa saamaansa ikävään kommentointiin koskien laulajatähden ulkonäköä.

Videolla näkyy aluksi koulukuva nuoresta Jannikasta, mutta Britney Spearsin Stronger-hitin tahtiin video siirtyy pian kuvaamaan Jannikan vain vuorokautta aiemmin julkaisemaa kuvauksista otettua videota. Jälkimmäisellä videolla on siis tuoreempi kuva Jannikasta stylisti Martina Martialan stailaamana cowboy-hengessä. 

Lue myös: Oletko nähnyt Jannika B:tä ikinä tällaisena? Pohtii hiuspehkonsa salaisuutta: ”Asuukohan joku tuossa” – katso hauska kuva

Siteeraa Dumboa

Instagram-tilillään julkaisemansa videon yhteydessä Jannika kirjoittaa kuvatekstiinsä, että saa edelleen ilkeäkielistä palautetta muun muassa korvistaan.

- Viimeksi kuukausi sitten, kun joku kysyi minulta, miksi en tee mitään korvilleni, vastasin:  "En koskaan, koska niillä olen pystynyt lentämään korkealle elämässäni.”

TikTok-palveluun Jannika on kirjoittanut kuvatekstiinsä sanoja, joilla Vain elämää- ja Idols-ohjelmista tuttua tähteä on nimitelty.

- ”Dumbokorva” ”Lauta” ”Tynnyrireisi” ”Hirvee”.

Tunnisteiksi TikTokiin Jannika on merkannut muun muassa ”stronger”, ”vitiligo” ja ”kiusaaminen”. Vitiligo on sairaus, jossa ihmisen kehossa esiintyy ihonväriä vaaleampia läiskiä. Jannika on kertonut, ettei lapsena koskaan hävennyt ihosairauttaan. Päinvastoin hän koki olevansa kuin Bambi, jolla oli kauniita valkoisia täpliä. Muusikko on kuitenkin kertonut, että sairautensa vuoksi häntä on yläasteella nimitelty syöpäläiseksi.

Lue myös: Jannika B poltti itsensä loppuun: ”Nyt en jaksa ja tarvitsen apua” – avautuu Vain elämää -ohjelmassa työuupumuksesta

Kannustaa muita

Instagramin puolella Jannika kannustaa muita, jotka ovat joutuneet kuuntelemaan ikäviä kommentteja itsestään.

- Lennä sinäkin!!! Jokainen meistä on upea omana itsenään.

Instagramissa Jannikan ulostuloa on kehuttu, ja moni onkin ottanut kantaa siihen, miksi joku kokee oikeudekseen kommentoida toisen ihmisen ulkonäköä pyytämättä.

- En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä joita häiritsee muiden ulkonäkö. Annettais kaikkien kukkien kukkia ja hörötellään rauhassa.

- Miten ihmiset viitsii loukata vielä aikuisinakin? Jokaisella meillä on omat ominais piirteemme.

- Jokainen on ainutlaatuinen ja arvokas sellaisena kuin on. Surullista, että joku antaa itselleen oikeuden pilkata, vähätellä ja kiusata toista. Rumuutta on se, kun on ilkeä toiselle.

- Voi hitsi! Sun korvat ja koko sinä pursuatte karismaa! Onneksi olet ollut oikeassa; olet lentänyt korkealle.

- Tuossa kuvassa ei näe kuin ihanan hymyn, nauravat silmät ja tytön jolla suuria haaveita. Ja nyt ne on käyneet toteen.

Lue myös: Vain elämää -tähdeltä tärkeä avautuminen somessa - Jannika B kertoo lukuisista saamistaan ilkeistä kommenteista: "Itkupilli, Apulannan emäntä..."

Vastasi kritiikkiin

TikTok-palvelun puolella Jannikan ulostulo on kerännyt myös kritiikkiä, johon muusikko on vastannut asiallisesti pilke silmäkulmassaan.

- Uhriutuminen trendaa..

Jannika ei jäänyt kommentin edessä sanattomaksi, vaan vastasi kritisoijalleen, että tältä on tainnut mennä termit uhriutuminen ja voimaantuminen sekaisin.

Lue myös: Jannika B avautuu perhe-elämästään Toni Wirtasen kanssa – ”Toni on ihan itse kaivanut oman kuoppansa”

Kertonut aiemminkin kouluajoistaan

Jannika on julkisesti kertonut aiemmin, että häntä kiusaattin rajusti peruskouluaikanaan. Jannikan kiusaamiskokemuksista kerrotaan myös esimerkiksi viime vuonna ilmestyneessä Mia Malmin ja Anja Reposen kirjoittamassa kirjassa Leijonatarinoita erityisille lapsille. Peruskoulun jälkeen Jannika muutti toiselle paikkakunnalle lukioon ja arveli, että kiusaaminen olisi viimein takana päin. Toisin kuitenkin kävi.

– Ensimmäisenä koulupäivänä luokkatoverini käveli luokseni ja sanoi: ”Päätin heti sinut nähtyäni, että en pidä sinusta.” Hän piti päätöksestään kiinni koko lukion ajan, Jannika kirjoitti blogissaan aiemmin. 

Korviensa vuoksi Jannikaa kutsuttiin Dumboksi, ja hän sai lukea inhottavia kommentteja tyttöjen vessan seinistä. Kiusaamisen vuoksi Jannikalla meni pitkään hyväksyä oma kehonsa. Laulaja on kertonut, että oli valtava harppaus katsoa kuvaa itsestään uimapuvussa, ja tajuta, että hänen kehonsa on kaunis, terve ja toimiva.

Lue myös: Sairastui masennukseen! Vain elämää -tähti Jannika B:tä kiusattiin korvien ja ihosairauden takia: Haukuttiin syöpäläiseksi!

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Pasi Murto, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!