fbq
Uutiset
19.09.2020 16:02
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen Media
Jannika B

Sairastui masennukseen! Vain elämää -tähti Jannika B:tä kiusattiin korvien ja ihosairauden takia: Haukuttiin syöpäläiseksi!

Uutiset
19.09.2020 16:02
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen Media

Laulaja Jannika B, 35, joutui peruskoulussa rajusti koulukiusatuksi. Julkisuudessa asiasta avoimesti kertonutta laulajaa kiusattiin muun muassa vitiligon eli valkopälven, hörökorvien sekä koulumenestyksen vuoksi. Vitiligo on ihon pigmenttisairaus, jossa iholle ilmestyy valkoisia läiskiä.

Jannikan kiusaamiskokemuksista kerrotaan myös tuoreessa Mia Malmin ja Anja Reposen kirjoittamassa kirjassa Leijonatarinoita erityisille lapsille. Kirjassa on lisäksi uimari Hanna-Maria Seppälän, räppäri Karri Miettisen eli Palefacen sekä tubettaja Tuure Boeliuksen kiusaamistarinat.

Lue myös: Laulaja Jannika B harvinaisessa yhteiskuvassa Martta-tyttärensä kanssa – ylpeä äiti hehkuttaa jälkikasvuaan: "Ihanaa seurata tän määrätietoisen typyn kasvamista!"

Piina jatkui lukiossa

Aloitettuaan lukion toisessa kaupungissa Jannika ajatteli, että kiusaaminen vihdoin loppuu. Toisin kuitenkin kävi.

Ensimmäisenä koulupäivänä luokkatoverini käveli luokseni ja sanoi: ”Päätin heti sinut nähtyäni, että en pidä sinusta.” Hän piti päätöksestään kiinni koko lukion ajan, Jannika on kertonut blogissaan.

Jannika B on mukana 2. päivä lokakuuta alkavalla Vain elämää -kaudella.
Jannika B on mukana 2. päivä lokakuuta alkavalla Vain elämää -kaudella.

Lue myös: Jannika B avautuu perhe-elämästään Toni Wirtasen kanssa – ”Toni on ihan itse kaivanut oman kuoppansa”

Nimiteltiin Dumboksi

Jannika ei lapsena koskaan hävennyt ihosairauttaan. Päinvastoin hän koki olevansa kuin Bambi, jolla oli kauniita valkoisia täpliä.

Yläasteella asiat muuttuivat, kun eräät luokkalaiseni alkoivat kutsua minua syöpäläiseksi. Silloin pyysin äidiltäni, että haluan aloittaa meikkaamisen ja peittää täpläni.

Lue myös: Jannika B:n ja Toni Wirtasen tyttären laulua kuullaan Vain elämää -ohjelmassa – ”Martta on musikaalinen!”

Hörökorviensa vuoksi Jannikaa kutsuttiin Dumboksi, ja hän sai lukea inhottavia kommentteja itsestään tyttöjen vessan seinistä. Kiusaamisen vuoksi Jannikalla meni pitkään hyväksyä oma kehonsa. Laulaja on kertonut, että oli valtava harppaus katsoa kuvaa itsestään uimapuvussa, ja tajuta, että hänen kehonsa on kaunis, terve ja toimiva.

Jannika B on naimisissa Apulanta-yhtyeen laulajan Toni Wirtasen kanssa. Heillä on vuonna 2015 syntynyt tytär.
Jannika B on naimisissa Apulanta-yhtyeen laulajan Toni Wirtasen kanssa. Heillä on vuonna 2015 syntynyt tytär.

Lue myös: Kavahtivat kuvaajaa! Toni Wirtanen ja Jannika B viettivät perhepäivää Naantalissa – kuvat!

Vakava masennus

Nuoruuden kokemukset ovat seuranneet Jannikaa läpi elämän. Vuonna 2017 hän kertoi Instagram-tilillään sairastuneensa masennukseen.

Epävarmuus ja pelko ovat hallinneet elämääni. Olen tuntenut itseni huonoksi, rumaksi ja riittämättömäksi – kaikin tavoin luuseriksi, joka ei kestä musamaailman ja elämän paineita, hän kirjoitti.