fbq
SuoratoistoVuotiko Sarah Ferguson tietoa The Crown käsikirjoittajille? Netflix-sarjan uusi kausi kohauttaa hovin skandaaleilla
Vuotiko Sarah Ferguson tietoa The Crown käsikirjoittajille? Netflix-sarjan uusi kausi kohauttaa hovin skandaaleilla

Kuningas Charlesin kerrotaan olevan huolissaan Netflixillä nähtävän The Crown -sarjan uudesta kaudesta, joka antaa hänen ja ex-vaimon, prinsessa Dianan riidoista raadollisen kuvan.

Sarjan viidennellä kaudella on edetty 1980- ja 1990-lukujen vaihteeseen, jolloin Charlesin ja Dianan avioliitto on raunioina. Prinssi painostaa äitiään hyväksymään avioeron, kun samaan aikaan pariskunta juoksee vieraissa ja solvaa toisiaan julkisesti.

Dominic West ja Olivia Williams
Dominic West ja Olivia Williams

Lue lisää: Brittihovin juristitiimi varautuu skandaaliin! Kuningas Charles huolestui Netflix-sarjan sisällöstä – tamponipuhelusta nousi kohu

Tiukkaa kritiikkiä Elisabetin kuoltua

Elisabetia esittävä Imelda Staunton järkyttyi hallitsijan kuolemasta ja piti kuvausryhmän kanssa tauon seuraavan, kuudennen kauden kuvauksista. Tämä ei riittänyt kaikille.

– Viides kausi esittää historian epätarkasti ja loukkaavasti. Perheen ja kansan vuoksi Netflixin olisi aika harkita sarjaansa uudelleen kunnianosoituksena edesmennyttä hallitsijaa kohtaan, näyttelijä Judi Dench kirjoittaa.

 Imelda Staunton
 Imelda Staunton

Lue myös: The Crownissa mukana suomalainen hahmo – julkisuutta välttelevä nainen elää satumaisen rikasta elämää

Dianan viimeinen romanssi

Dianalla on useita rakastajia, joista viimeiseksi jää egyptiläisen miljardöörin poika Dodi Al-Fayed. Viidennellä kaudella ei nähdä traagista auto-onnettomuutta. Dianan kuolemaan ja siitä seuranneeseen jälkipyykkiin pureudutaan vasta kuudennella kaudella.

The Crownin tulkinta tapahtumista on fiktiota, Dianaa näyttelevä Elizabeth Debicki muistuttaa katsojia.

Diana ja Dodi Al-Fayed 1997
Diana ja Dodi Al-Fayed 1997

Lue myös: Tältä prinsessa Diana ja Dodi Al-Fayed näyttävät The Crownissa – uudet kuvat julki

Kansa suuttui suhdevihjailusta

Vaikka The Crown on tositarinasta inspiraation saanut fiktiivinen sarja, on Netflix saanut kritiikkiä myös tavasta, jolla se kuvaa edesmenneen prinssi Philipin suhdetta luottoystäväänsä, kreivitär Penelope Knatchbulliin.

Jonathan Pryce ja Natasha McElhone
Jonathan Pryce ja Natasha McElhone

Sarjassa kaksikon välillä vihjaillaan olleen sutinaa ja Philipin valittaneen ystävättärelleen kehnoa liittoaan kuningattaren kanssa.

Philip ja Penelope 2012
Philip ja Penelope 2012

Eroottinen lööppi hajotti liiton

Kun julkisuuteen vuoti kuvia Sarah Fergusonin talousneuvojasta nuolemassa yläosattomissa esiintyneen herttuattaren varpaita, päättyi tämän liitto prinssi Andrew’n kanssa. The Crownin tuotantotiimistä on supistu, että Sarah olisi tarjonnut sisäpiiritietojaan sarjan viidennen kauden käsikirjoittajille, mutta tuottaja kiistää väitteen.

Sarah ja Andrew 2000
Sarah ja Andrew 2000

Lue myös: Bongasitko James Bondin The Crownista? 76-vuotias näyttelijä lähes tunnistamattomana hittisarjassa

Veljensä luottoihminen

Viidennellä kaudella prinsessa Anne eroaa lastensa isästä ja rakastuu komentaja Timothy Laurenceen.

– Charlesin ja Annen suhde on erityinen. Anne puolustaa veljeään aviokriisissä ja suhteessa Camillaan, mutta on myös veljensä kovin arvostelija, Annen roolin vetävä Claudia Harrison kuvailee RadioTimesissa.

Anne ja  Timothy 1993
Anne ja Timothy 1993

Vanha suola janottaa

Kuningattaren siskon, prinsessa Margaretin elämään palaa nuoruuden rakastettu Peter Townsend.

Margaret ja  Peter Townsend  1947
Margaret ja  Peter Townsend  1947

– Kohtaaminen antaa Margaretille kuvan siitä, millainen hänen tulevaisuutensa olisi voinut olla, prinsessaa näyttelevä Lesley Manville paljastaa.

Lesley Manville ja Timothy Dalton
Lesley Manville ja Timothy Dalton

Lue myös: The Crownin uusi kausi nosti vastalausemyrskyn: Netflix joutui puolustautumaan syytöksiltä – katso kohuttu traileri

Pääministeri suivaantui

Vuosien 1990–1997 myrskyisiä tapahtumia seurasi vierestä silloinen pääministeri John Major. Uudesta kaudesta suivaantuneena hän kirjoitti kirjeen Daily Telegraphille.

– Sarja loukkaa syvästi perhettä, joka yhä suree hyvin tärkeän ihmisen menetystä, ihmisen, jonka elämään koko draama pohjautuu, ex-pääministeri kirjoittaa.

John  Major  2022
John Major 2022

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
20.11.2022 17:00 | Teksti: Sari Nurmo | Kuvat: All Over Press ja Keith Bergstein/Netflix

Seuraa meitä somessa