fbq
SuoratoistoBongasitko James Bondin The Crownista? 76-vuotias näyttelijä lähes tunnistamattomana hittisarjassa
Bongasitko James Bondin The Crownista? 76-vuotias näyttelijä lähes tunnistamattomana hittisarjassa

Britannian kuningasperheestä kertovan Netflixin hittisarjan The Crownin neljännessä jaksossa nähdään yllättävä tuttu kasvo.

Jaksossa prinsessa Margaret (Lesley Manville) tapaa vuosikymmenien jälkeen elämänsä rakkauden, hänen isänsä kuningas Yrjö VI:n palveluksessa työskennelleen sotasankarin Peter Townsendin, jonka kanssa hän oli kihloissa 1950-luvulla.

Isosisko kuningatar Elisabet kielsi suhteen Margaretin ollessa nuori, koska mies oli eronnut. Tämän arvellaan jopa tuhonneen Margaretin elämän. Hän ajautui myöhemmin myrskyisiin suhteisiin, jotka päättyivät onnettomasti. 

Peterin roolissa The Crownissa nähdään tutun näköinen mies, erityisesti James Bondin roolista tunnettu Timothy Dalton, 76. 

Lue myös: The Crownin uusi kausi nosti vastalausemyrskyn: Netflix joutui puolustautumaan syytöksiltä – katso kohuttu traileri

margaret

crown

Hän debytoi salaisen agentin roolissa vuonna 1987 elokuvassa 007 vaaran vyöhykkeellä. Hänet nähtiin myös vuoden 1989 Bond-leffassa 007 ja lupa tappaa. Hänen piti esiintyä myös kolmannessa James Bond -elokuvassa, mutta se jäi tekemättä tuotanto- ja talousongelmien takia. 

Dalton ei ole jäänyt eläkkeelle korkeasta iästään huolimatta. Hän on esiintynyt viime vuosina päärooleissa muun muassa sarjoissa Doom Patrol ja Penny Dreadful. Hän on tehnyt myös äänirooleja Toy Story -elokuvissa. 

Lue myös: The Crownissa mukana suomalainen hahmo – julkisuutta välttelevä nainen elää satumaisen rikasta elämää

007
007 ja lupa tappaa elokuvassa Timothy Dalton esiintyi ja Carey Lowellin kanssa.

 

17.11.2022 16:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Netflix, MTV

Seuraa meitä somessa