Katso kuvat!

Vuoden vangittuna ollut Miss Helsinki -kilpailija tuotiin oikeuteen käsiraudoissa – kohtasi äitinsä pihalla! Koskettavat kuvat!

Uutiset | 21.06.2018 11:02

Miss Helsinki- ja Miss Filippiinit -kilpailuista tuttu Maria Mustonen, 28, on virunut jo yli vuoden vankilassa Filippiinien pääkaupungissa Manilassa. Huonoksi onnekseen Maria oli viime vuoden kesäkuussa kylässä tuttavallaan, kun poliisi iski ja löysi asunnosta noin 200 grammaa huumeita. Marian osuudesta huumeisiin ei ole esitetty mitään näyttöä.

Oikeudenkäyntiä on lykätty kerta toisensa jälkeen, kunnes viime viikolla alkoi tapahtua. Maria vaati paikallisessa oikeudessa kokonaan uutta tutkintaa tapauksesta.

Lue myös: Miss Helsinki -kilpailija vangittuna jo yli vuoden – oikeudenkäynnin surullinen käänne: missin suomalaisäiti lensi Filippiineille!

Tuomarilla omia kiireitä

Jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla Marian jutussa järjestettiin kuulemisistunto. Maria ei ollut itse paikalla oikeustalolla. Ilmeisesti hän oli tietoinen, että oikeudenkäyntiä lykätään jälleen. Lykkäyksen syyksi ilmoitettiin oikeuden tuomarin seminaari, johon hänen täytyi kiirehtiä. Sen sijaan Marian äiti oli saapunut Suomesta paikalle.

– Minä tunnen tyttäreni, ja tiedän, että hän ei tehnyt tätä, äiti kertoi Seiskalle oikeustalon pihalla.

Äiti on vannonut Marian syyttömyyttä Seiskalle aiemmissakin haastatteluissaan.

Maria Mustonen tuotiin vankilasta oikeustalolle käsiraudoissa. Hänellä oli kaulassaan ristiriipus ja kädessään kello.
Maria Mustonen tuotiin vankilasta oikeustalolle käsiraudoissa. Hänellä oli kaulassaan ristiriipus ja kädessään kello.

Lue myös: Missi Maria Mustonen viruu karuissa oloissa vankilassa Filippiineillä – jopa Donald Trump huolissaan ihmisoikeusloukkauksista!

Suurlähettiläs lensi apuun

Viime viikon torstaina (14.6.) oikeudenkäyntiä jatkettiin. Aamuyhdeksältä karu vankiauto kaarsi oikeustalon pihalle, ja autosta nousi tuimailmeinen mutta hyväkuntoisen näköinen Maria. Käsiraudoitettu Maria ei lausunut sanaakaan astuessaan autosta. Oikeussalissa hän tapasi lyhyesti Suomen suurlähettilään Petri Puhakan, joka oli lentänyt paikalle toimistostaan Malesian Kuala Lumpurista. Puhakka oli paikalla myös kesäkuun ensimmäisessä istunnossa.

– Minulla ei ole asiasta mitään kerrottavaa, Puhakka tyytyi toteamaan.

Suomen Filippiinien suurlähettiläs Petri Puhakka saapui oikeustalolle ja tapasi Marian henkilökohtaisesti.
Suomen Filippiinien suurlähettiläs Petri Puhakka saapui oikeustalolle ja tapasi Marian henkilökohtaisesti.

Lue myös: Pidätetty Maria Mustonen eli luksuselämää Filippiineillä: liikemiespuoliso ja oma autonkuljettaja!

Uusi tutkinta tulossa

Marian puolustus kiisti oikeudessa jälleen kaikki syytökset. Asianajajat vaativat uuden poliisitutkinnan käynnistämistä ja sitä kautta uutta syyteharkintaa. He painottivat myös, että Mariaa ei ollut nimetty epäillyksi eikä kohdehenkilöksi viime kesänä tehdyssä kotietsinnässä asuntoon, missä Maria oli sattunut sillä hetkellä kyläilemään. Puolustus nimesi väitteidensä tueksi myös kuusi todistajaa, joista kaksi on Filippiinien huumepoliisin PDEA:n agentteja.

Lue myös: Äiti vieraili Filippiineillä pidätetyn missi Maria Mustosen luona – aviomiehen olinpaikasta ei tietoa!

Kohtasi äidin pihalla

Oikeudenkäynnin ilmoitettiin jatkuvan heinäkuussa. Keltaiseen vankilan pikeepaitaan pukeutunut Maria palasi vankikuljetusautoon. Hänellä oli kädessään kello ja kaulaa koristi ristiriipus. Ulkoisesti hän vaikutti siltä, että karuista vankilaolosuhteista huolimatta hän on pysynyt varsin hyväkuntoisena.

Maria katseli oikeustalon pihalle saapunutta äitiään vankilan lava-auton kaltereiden takaa.
Maria katseli oikeustalon pihalle saapunutta äitiään vankilan lava-auton kaltereiden takaa.

Naisvartijan saatettua Marian vankiautoon pihalle ilmestyi myös hänen äitinsä. Vain vankilan lava-auton kalterit olivat välissä, kun äiti ja tytär kohtasivat lyhyen ja koskettavan hetken.

Teksti:Joni Soila
Kuvat:Seiskan arkisto ja MVPHOTOS/Nana Buxani
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!