Katso kuvat!
Mega-Paula

Tiesitkö? Tässä on syy drag-tähti Mega-Paulan taiteilijanimeen – taustalla sattuma Paula Koivuniemeen liittyen!

13.08.2019 10:31

Juha Rastas, 58, tunnetaan Suomessa parhaiten taiteilijanimellään Mega-Paula.

Juhan ura alkoi jo 40 vuotta sitten.

– Suomessa ei juurikaan ollut drag-esityksiä, joten se oli aluksi outoa ja ihmeellistä, eivätkä ihmiset uskaltaneet taputtaa. Mitään negatiivista en kuitenkaan koskaan kokenut, Juha kertoo uransa alun keikoista.

Lue lisää: Drag-artisti Mega-Paula on kiertänyt lavoja jo 40 vuotta – ura alkoi kolmesta illasta vaasalaisravintolassa: ”Ihmiset eivät uskaltaneet taputtaa!”

Paula-hahmo kiehtoi

Juha esiintyi aluksi toisella nimellä, sillä Mega-Paula tuli ihan sattumalta taiteilijanimeksi 1990-luvun alussa.

– Meillä oli kolmen hengen drag-ryhmä, ja vedimme show’n aikana monta eri hahmoa. Yksi hahmoistani oli Paula Koivuniemi, josta tuli koko esityksen suosituin hahmo. Kaverit alkoivat kutsua minua Mega-Paulaksi, ja siitä se lähti.

Erottaisitko oikeaa Paula Koivuniemeä tästä Juhan 1980-luvun alun versiosta?
Erottaisitko oikeaa Paula Koivuniemeä tästä Juhan 1980-luvun alun versiosta?

Pitkä historia

Juhalla ja Paula Koivuniemellä on todellisuudessa pitkä historia, joka alkoi ensikohtaamisella vuonna 1974. Pikku-Juha pääsi äidin kanssa katsomaan Paulan keikkaa ja sai häneltä nimmarin.

– Olen käynyt katsomassa hänen keikkojaan aikuisiällä monta kertaa, ja sitä kautta olemme tutustuneet. Paula on aina kannustanut minua, ja monesti hän on ollut esiintymässä show'ssani.

Katso: Huh! Tältä Mega-Paula näytti drag-uransa alussa 40 vuotta sitten: ”Tein korut äitini metallivyöstä” – katso huikea kuva!

Paula Koivuniemi on esiintynyt monta kertaa Mega-Paulan drag-show'ssa.
Paula Koivuniemi on esiintynyt monta kertaa Mega-Paulan drag-show'ssa.

Meikkivinkkejä

Drag-artisteilla nähdään toista upeampia meikkejä, jotka he yleensä tekevät itse.

– Aluksi vedin sähkönsinistä luomiväriä sormella luomiin ja paljon glitteriä päälle. Kun tutustuin Paulaan, kävin kuikuilemassa hänen luonaan, kun meikkitaiteilija Raili Hulkkonen kävi meikkaamassa häntä. Katsoin tarkkaan, miten hän meikkasi ja kokeilin itse kotona. Olen saanut Raililta hyviä neuvoja.

Katso: Tältä Mega-Paula eli Juha, 58, näyttää ilman maskia: "Jään eläkkeelle vasta, kun rumenen" - kuva!

Juha keikkaili pitkään monen eri hahmon kanssa, mutta kymmenen viime vuotta hän on esiintynyt ainoastaan Paula Koivuniemenä. Keikkoja hän tekee enää harvakseltaan Suomessa ja ulkomailla.

– Alalle on tullut paljon uusia ja taitavia drag-artisteja, joten nyt saan tehdä omaa rauhallista tahtia. Yhden hahmon show on minulle sopiva. Sanoin jo viisi vuotta sitten, että jäisin eläkkeelle, jos rumenisin, mutta perkele, kun en rumene, Juha naureskelee.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Katja Lintunen
Kuvat: Mega-Paulan albumi ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!