Hyppää pääsisältöön
Katso kuva!
Mega_paula

Tältä Mega-Paula eli Juha, 58, näyttää ilman maskia: "Jään eläkkeelle vasta, kun rumenen" - kuva!

Suomen kenties tunnetuimmalla drag-artistilla eli Mega-Paulalla on tänä vuonna juhlavuosi, sillä uran ensimmäisestä keikasta tulee kuluneeksi huimat 40 vuotta.

Mega-Paulan oikea nimi on Juha Rastas, 58. Juha kertoo, että uransa alussa hän esiintyi eri nimellä, ja sekä pukeutuminen että meikkaaminen olivat eri tasolla kuin nykyään.

– Muistaakseni minulla ei ollut ensimmäisissä esityksissä peruukkia, vaan kiharsin omat hiukseni, Juha kertoo.

Katso: Huh! Tältä Mega-Paula näytti drag-uransa alussa 40 vuotta sitten: ”Tein korut äitini metallivyöstä” – katso huikea kuva!

Tältä Mega-Paula eli Juha Rastas näyttää siviilissä
Tältä Mega-Paula eli Juha Rastas näyttää siviilissä. Juha on tasan kaksi metriä pitkä, joten drag-esityksissä hän käyttää mahdollisimman matalia korkokenkiä.

Drag-artisteilla nähdään toista upeampia meikkejä, jotka he yleensä tekevät itse.

– Aluksi vedin sähkönsinistä luomiväriä sormella luomiin ja paljon glitteriä päälle. Kun tutustuin Paulaan (Koivuniemi), kävin kuikuilemassa hänen luonaan, kun meikkitaiteilija Raili Hulkkonen kävi meikkaamassa häntä. Katsoin tarkkaan, miten hän meikkasi ja kokeilin itse kotona. Olen saanut Raililta hyviä neuvoja.

Lue lisää: Drag-artisti Mega-Paula on kiertänyt lavoja jo 40 vuotta – ura alkoi kolmesta illasta vaasalaisravintolassa: ”Ihmiset eivät uskaltaneet taputtaa!”

"Perkele, kun en rumene!"

Juha keikkaili pitkään monen eri hahmon kanssa, mutta kymmenen viime vuotta hän on esiintynyt ainoastaan Paula Koivuniemenä. Keikkoja hän tekee enää harvakseltaan Suomessa ja ulkomailla.

– Alalle on tullut paljon uusia ja taitavia drag-artisteja, joten nyt saan tehdä omaa rauhallista tahtia. Yhden hahmon show on minulle sopiva. Sanoin jo viisi vuotta sitten, että jäisin eläkkeelle, jos rumenisin, mutta perkele, kun en rumene, Juha naureskelee.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Katja Lintunen
Kuvat:
Pasi Murto & Seiskan arkisto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!