Uutiset
Katso kuva!

Huh! Tältä Mega-Paula näytti drag-uransa alussa 40 vuotta sitten: ”Tein korut äitini metallivyöstä” – katso huikea kuva!

11.08.2019 13:45

Suomen tunnetuimpiin drag-artisteihin kuuluva Mega-Paula alias Juha Rastas juhlii parhaillaan 40-vuotista taiteilijauraansa.

Uran ensimmäinen keikka tapahtui vuonna 1979, kun Juha myi 18-vuotiaana itse oman keikkansa Vaasaan.

– Sain aikoinaan kimmokkeen Reijo Paukun drag-esityksistä. Harjoittelin kotona jonkinlaisen show'n, soitin ravintolaan ja tarjosin esitystä. Minut pyydettiin paikalle näyttämään se, ja lopulta pääsin esiintymään ravintolaan kolmeksi illaksi, Juha kertoo.

Seiska sai Juhalta haltuunsa kuvan 40 vuoden takaa, kun hän oli drag-uransa alussa. Juha esiintyi vielä tuolloin eri nimellä kuin nykyään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Kuva on paljonpuhuva.

– Tein urani ensimmäisiin esityksiin äidin metallivyöstä kaulakorun ja rannekorun. Äitini oli kova ompelemaan, joten hänellä jäi paljon kangasjämiä, joista tein itselleni vaatteita, Juha kertoo.

Mega-Paula
Tältä Juha Rastas näytti drag-uransa alussa.

Kun hän pääsi tamperelaisen ohjelmatoimiston listoille, ura lähti räjähdysmäisesti nousuun. Keikat lisääntyivät radikaalisti, ja pian Juha matkusti ympäri Suomea esiintymässä drag-artistina.

– Suomessa ei juurikaan ollut drag-esityksiä, joten se oli aluksi outoa ja ihmeellistä, eivätkä ihmiset uskaltaneet taputtaa. Mitään negatiivista en kuitenkaan koskaan kokenut, Juha kertoo.

Lue Mega-Paulan iso henkilöhaastattelu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Mega-Paulan albumi ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!