Hyppää pääsisältöön
Katso kuva!
Mega-Paula

Huh! Tältä Mega-Paula näytti drag-uransa alussa 40 vuotta sitten: ”Tein korut äitini metallivyöstä” – katso huikea kuva!

Suomen tunnetuimpiin drag-artisteihin kuuluva Mega-Paula alias Juha Rastas juhlii parhaillaan 40-vuotista taiteilijauraansa.

Uran ensimmäinen keikka tapahtui vuonna 1979, kun Juha myi 18-vuotiaana itse oman keikkansa Vaasaan.

– Sain aikoinaan kimmokkeen Reijo Paukun drag-esityksistä. Harjoittelin kotona jonkinlaisen show'n, soitin ravintolaan ja tarjosin esitystä. Minut pyydettiin paikalle näyttämään se, ja lopulta pääsin esiintymään ravintolaan kolmeksi illaksi, Juha kertoo.

Lue lisää: Drag-artisti Mega-Paula on kiertänyt lavoja jo 40 vuotta – ura alkoi kolmesta illasta vaasalaisravintolassa: ”Ihmiset eivät uskaltaneet taputtaa!”

Seiska sai Juhalta haltuunsa kuvan 40 vuoden takaa, kun hän oli drag-uransa alussa. Juha esiintyi vielä tuolloin eri nimellä kuin nykyään.

Kuva on paljonpuhuva.

– Tein urani ensimmäisiin esityksiin äidin metallivyöstä kaulakorun ja rannekorun. Äitini oli kova ompelemaan, joten hänellä jäi paljon kangasjämiä, joista tein itselleni vaatteita, Juha kertoo.

Mega-Paula
Tältä Juha Rastas näytti drag-uransa alussa.

Kun hän pääsi tamperelaisen ohjelmatoimiston listoille, ura lähti räjähdysmäisesti nousuun. Keikat lisääntyivät radikaalisti, ja pian Juha matkusti ympäri Suomea esiintymässä drag-artistina.

– Suomessa ei juurikaan ollut drag-esityksiä, joten se oli aluksi outoa ja ihmeellistä, eivätkä ihmiset uskaltaneet taputtaa. Mitään negatiivista en kuitenkaan koskaan kokenut, Juha kertoo.

Lue Mega-Paulan iso henkilöhaastattelu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Katja Lintunen
Kuvat:
Mega-Paulan albumi ja Seiskan arkisto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!