Mega-Paula

Drag-artisti Mega-Paula on kiertänyt lavoja jo 40 vuotta – ura alkoi kolmesta illasta vaasalaisravintolassa: ”Ihmiset eivät uskaltaneet taputtaa!”

10.08.2019 19:04

Mega-Paula alias Juha Rastas, 58, on yksi Suomen tunnetuimpia drag-artisteja. Mega-Paulalla on tänä vuonna juhlavuosi, sillä uran ensimmäisestä keikasta tulee kuluneeksi huimat 40 vuotta.

Ura alkoi vaasalaisesta ravintola Centrumista, jonne Juha myi 18-vuotiaana itse oman keikkansa.

– Sain aikoinaan kimmokkeen Reijo Paukun drag-esityksistä. Harjoittelin kotona jonkinlaisen show'n, soitin ravintolaan ja tarjosin esitystä. Minut pyydettiin paikalle näyttämään se, ja lopulta pääsin esiintymään ravintolaan kolmeksi illaksi, Juha kertoo.

Mega-Paula

”Ihmiset arastelivat”

Ensimmäiset vuodet Juha myi itse keikkojaan, mutta kun hän pääsi tamperelaisen ohjelmatoimiston listoille, ura lähti räjähdysmäisesti nousuun. Keikat lisääntyivät radikaalisti, ja pian Juha matkusti ympäri Suomea esiintymässä drag-artistina.

– Suomessa ei juurikaan ollut drag-esityksiä, joten se oli aluksi outoa ja ihmeellistä, eivätkä ihmiset uskaltaneet taputtaa. Mitään negatiivista en kuitenkaan koskaan kokenut, Juha kertoo.

– Eivät kaverinikaan tainneet tietää, että esitin drag-keikkoja, Juha muistelee.

Lue Mega-Paulan iso henkilöhaastattelu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Katja Lintunen
Kuvat: Mega-Paulan albumi ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!