Hyppää pääsisältöön
Sara Sieppi avautuu blogissaan.

Somemyrskyn kohteeksi joutunut Sara Sieppi avautuu kohusta blogissaan: ”Todella törkeästi sanottu”

Seiska kertoi maanantaina (23.4.) Twitterissä räjähtäneestä someraivosta, kun stand up -koomikko Ilkka Kivi kommentoi sarkastisesti entisen Miss Suomen, Sara Siepin, osuutta Onnenpyörä-ohjelmassa.

Lue myös: Koomikko vitsaili Sara Siepin kustannuksella Twitterissä - Roope Salminen hyökkäsi puolustamaan: "Mitä v****a sä tiedät Saran osaamisesta?"

Olen varmaankin vähän ilkeä ajatellessani näin. Mutta kun näen Miss Suomen kääntelemässä Onnenpyörän laattoja ja kävelemässä edestakaisin sanomatta mitään, tulee väkisinkin mieleen, että siinä on kerrankin löydetty titteliä ja osaamista vastaava työ, Kivi kirjoitti tviitissään.

Saran avomies Roope Salminen reagoi voimakkaasti koomikon tviittiin.

Mitä v****a sä tiedät Saran osaamisesta? Kyseessä on paitsi maailman ihanin tyyppi, myös nainen, joka muutti hädin tuskin täysikäisenä pohjoisesta stadiin unelman perässä, vaikka ei tuntenut täältä ketään ja rakensi tyhjästä itselleen menestyksekkään uran superkilpaillulla alalla, Roope raivosi koomikolle.

Missikeisarinnakin kohahti

Myös Miss Suomi -kilpailua pyörittävä Sunneva Kantola otti Twitterissä kantaa asiaan ja vastasi koomikolle.

Me täällä instituutiossa teemme kaikkemme että nämä luolamiehen aikaiset ennakkoluulot missejä kohtaan unohdettaisiin. Missit ovat kauneuden lisäksi hyvin älykkäitä, Sara Sieppi erittäin hyvä esimerkki tästä. Tutustu toimintaan ennen kun lauot näitä mielipiteitä, Sunneva tviittasi.

”En ole laittanut poikaystävääni asialle”

Nyt Sara itse ottaa kantaa tapaukseen Idealistan blogissaan. Nykyään myös meikkaajana työskentelevä missikaunotar kertoo blogikirjoituksessaan, että ei ollut lainkaan tietoinen häntä koskevasta somekohusta ennen kuin oli itse avannut Twitterin.

En ole laittanut poikaystävääni asialle, mutta täytyy sanoa, että olen äärimmäisen kiitollinen hänelle, kun huomasin, miten hän minua siellä oli puolustanut. Tämä selvennyksenä siis niille ihmisille, jotka luulivat minun laittaneen mieheni asialle, Sara selventää tilannetta blogissaan.

Lue myös: Sara Sieppi vastaa blogissaan Onnenpyörän armottomaan kritiikkiin: ”Tusinamissi sai nimensä tämänkin ohjelman lopputeksteihin!”

”Todella törkeästi sanottu”

Sara kirjoittaa, että ei tunne eikä tiedä Ilkka Kiveä, ja pitää hänen käytöstään törkeänä itseään ja muita missejä kohtaan, sillä myöhemmin koomikko on selittänyt, ettei kritiikki kohdistunut Saraan, vaan oli tarkoitettu yleisesti Miss Suomi -organisaatiota kohtaan.

Vaikka tarkoitusperä olisikin ollut tuo, joka tapauksessa sekin on todella törkeästi sanottu. Miten selität sen, että esimerkiksi Shirly Karvinen juontaa tällä hetkellä SuomiRockin aamulähetyksiä, Viivi Pumpanen säteilee hienosti Maikkarin isoimmissa ohjelmissa, Susanna Laine vetää valtavia katsojalukuja keräävää Puoli seitsemän -ohjelmaa ja mm. Karita Tykkä on omalla alallaan erittäin menestyvä. Nämä ovat täydellisen hyviä syitä sanoa, että misseillä on todellakin muutakin osaamista kuin sipsutella ympäriinsä, Sara kirjoittaa.

Lue myös: Sara Sieppi on jo kolmas missi Onnenpyörä-tyttönä: ken on heistä kaikkein kaunein - katso ja vertaa!

Paljon kritiikkiä

Saran rooli Onnenpyörä-ohjelmassa on aikaisemminkin herättänyt paljon kritiikkiä. Kritisoijien mielestä ei ole nykyisten tasa-arvonäkemysten mukaista, että Saran ainoa tehtävä on vain hipaista kosketusnäyttöjä.

Lue myös: Mihin Sara Sieppiä tarvitaan Onnenpyörässä? Janne Porkalta tyhjentävä vastaus: ”Onkohan kenellekään tullut mieleen, että…”

Saralla on oma näkemys asiaan.

Ymmärrän, että toimenkuva, jonka Onnenpyörä naisesiintyjälle tarjoaa on monien mielestä vanhanaikainen. Itseäni asemani ohjelmassa ei kuitenkaan ole ahdistanut lainkaan, vaan ainoat, jotka siitä ovat puolestani pahoittaneet mielensä ovat Iikka Kiven kaltaiset twitteristit, Sara selventää omaa näkemystä roolistaan.

Shirly Karvinen kieltäytyi

Seiskan tietojen mukaan Sara ei suinkaan ollut ainoa missikaunotar, jota kosiskeltiin Onnenpyörä-tytöksi. Vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen kertoi marraskuussa, että myös hänelle tarjottiin tv-pestiä. Shirly kuitenkin kieltäytyi siitä, koska haluaa panostaa radiouraansa.

Lue myös: Shirly Karvinen paljastaa: Minua kosiskeltiin Onnenpyörä-tytöksi, mutta kieltäydyin!

– Tällä hetkellä radion tekeminen on minulle kaikista tärkeintä. En halua, että se kärsii sellaisten projektien takia, jotka eivät tunnu täysin omilta. Toki haluan tehdä myös jatkossa töitä television puolella, mutta juontajan roolissa, Shirly Karvinen kertoi Seiskalle marraskuussa.


Teksti:
Kalle Väistö
Kuvat:
Timo Korhonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!