fbq
Mihin Sara Sieppiä tarvitaan Onnenpyörässä? Janne Porkalta tyhjentävä vastaus: ”Onkohan kenellekään tullut mieleen, että…” | Seiska
Uutiset
02.04.2018 14:08
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Ari Lahti & Sub
Sara Sieppi & Jethro Rostedt
Mihin Sara Sieppiä tarvitaan Onnenpyörässä? Janne Porkalta tyhjentävä vastaus: ”Onkohan kenellekään tullut mieleen, että…”
Uutiset
02.04.2018 14:08
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Ari Lahti & Sub

Joskus oli aika, jolloin miehet olivat rautaa ja laivat puuta. Sen jälkeen koitti aikakausi, jolloin miehillä oli yllään hävyttömät pastelli-pikkutakit ja laivoilla kuvattiin visailuohjelmia – eli siis toisin sanoen 1990-luku!

Janne Porkka muistetaan legendaarisen Onnenpyörän pitkäaikaisena juontajana. Hänestä ja kirjaimia käännelleestä Saija Palinista tuli 1990-luvulla erottamaton osa suomalaisten arki-iltoja, kun suosittu visailushow pyöri MTV3:lla.

Tänä keväänä Onnenpyörästä on nähty uusi versio. Sitä juontaa toinen sanavalmis turkulainen huumoriveikko, kiinteistökauppiaana paremmin tunnettu Jethro Rostedt. Katsojalukujen suhteen ohjelman alku oli kohtuullinen, mutta sittemmin katsojaluvut ovat laskeneet kuin vanhan markan arvo.

– Kun game show’ta tehdään, tekijöiden pitäisi ihan ensiksi istahtaa tyhjän tv-ruudun ääreen ja miettiä, mitä sinne halutaan, Janne sanoo Seiskalle.

– Heidän täytyisi todella ajatella, millä tavalla kuvattavana olevat asiat palvelevat katsojia, eikä niin, että kuvataan vain jotain, joilla sattuu olemaan hauskaa telkkarissa. Eihän katsoja pysty samaistumaan sellaiseen.

Janne Porkalle kuuluu ”erittäin hyvää.” – Kyllä! Minulla on kevättä rinnassa, aurinko paistaa ja muutenkin hymyilyttää!
Janne Porkalle kuuluu ”erittäin hyvää.” – Kyllä! Minulla on kevättä rinnassa, aurinko paistaa ja muutenkin hymyilyttää!

 

Siinä missä Saija Palin käänsi ennen manuaalisesti kirjaimia, Onnenpyörän uudessa versiossa ex-missi Sara Sieppi vain hipaisee moderneja kosketusnäyttöjä, jotka paljastavat kirjaimet.

Uudistus on tavallaan tätä päivää, mutta katsojien keskuudessa Saran rooli on jonkin verran herättänyt ihmetystä. Kritisoijien mielestä ei ole kovinkaan tasa-arvonäkemysten mukaista, että Saran ainoa tehtävä on vain sipsuttaa hipaisemassa kosketusnäyttöjä.

LUE MYÖS: Janne Porkka uudesta Onnenpyörästä: Säälin Jethroa! 

Jotkut ovat olleet jopa sitä mieltä, ettei kuvankaunista ex-missiä tarvittaisi lainkaan ohjelmassa – kirjainluukut kun saisi auki muutenkin.

Janne Porkan mielestä Sieppi selviytyy tehtävistään ”ihan samalla tavalla kuin muutkin Onnenpyörä-tytöt.”

– Täytyy muistaa, että alkuperäisformaatti (Wheel of Fortune) on tiukka. Siinä ei hirveästi sooloilla.

– Onkohan kenellekään tullut mieleen, että jos formaatissa sanotaan, että siellä pitää olla Onnenpyörä-tyttö, niin sitten siellä pitää olla sellainen.