fbq
Uutiset
23.10.2020 10:18
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram
Roope Salminen
Roope Salminen avautui seksuaalirikostuomiostaan - ei valita hoviin: "En ole syyllistynyt siihen rikokseen, josta tuomio on annettu, mutta..."
Uutiset
23.10.2020 10:18
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram

Näyttelijä, räppäri ja juontaja Roope Salminen, 30, ei valita saamastaan seksuaalirikostuomiosta hovioikeuteen. Hänen mielipide on muuttunut syyskuun jälkeen, kun hän sai tuomionsa Helsingin käräjäoikeudessa. Tuolloin hän ilmoitti valittavansa tuomiosta hovioikeuteen. Nyt räppäri kertoo Instagram-tilillään, miksi muutti mieltään. 

- Oikeusprosessi on osaltani tullut päätökseen. Maksan minulle määrätyt sakot ja asianomistajan vaatiman vahingonkorvauksen ja hyväksyn Helsingin käräjäoikeuden päätöksen. Pyydän niin ikään asianomistajalta anteeksi. Vilpittömästi toivon, että tämä on kaikille osapuolille helpottava ratkaisu. En ole syyllistynyt siihen rikokseen josta tuomio on annettu, mutta sille, millaisen olon olen toiselle ihmiselle teoillani aiheuttanut ei ole mitään oikeutusta. Kun juodaan alkoholia ja vietetään aikaa yhdessä millään muotoa intiimisti, on äärimmäisen tärkeää, että joka vaiheessa on varmuus siitä, että kaikesta mitä tapahtuu jää kaikille osapuolille hyvä olo. Olen epäonnistunut tässä, Roope kirjoitti.

Lue myös: Seksuaalirikoksesta syytetty Roope Salminen saapui oikeuteen: "Tässä ei ole mikään muuttunut!"

Hän kertoi tulkinneensa tilanteet väärin sen puolentoista vuorokauden ajan, jonka hän asianomistajan kanssa vietti.

- Olen ollut asianomistajan kanssa jatkoilla, nukkunut yön yhdessä, jatkanut brunssille jossa olemme juoneet lisää alkoholia ja siitä olen lähtenyt hänen kutsumanaan iltapäivällä nukkumaan hänen asunnolleen. Hänen asunnollaan olemme nukkuneet samassa sängyssä ilman vaatteita. Jälkikäteen on selvää, että minun olisi pitänyt tehdä tarkempia havaintoja myös tämän toisen osapuolen humalatilan kehityksestä ja varmistaa, että hän on edelleen täysin sataprosenttisessa kunnossa tekemään päätöksiä siitä, miten haluaa aikaa viettää. Lisäksi kun asianomistaja seuraavana yönä lähetti viestejä, joissa sanoi että haluaa jutella siitä, mitä välillämme tapahtui, en ollut vastaanottavainen. En ottanut tätä toista ihmistä tosissani, enkä nähnyt käytöksessäni mitään juttelemisen arvoista. Olin väärässä ja toimin väärin, Roope myönsi.

Lue lisää: Roope Salminen avautuu saamastaan seksualirikostuomiosta - kiistää olevansa syyllinen, aikoo valittaa tuomiosta

- Olen ollut tapahtumien aikaan 25-vuotias aikuinen ihminen ja minun täytyy kantaa käytöksestäni vastuu. Jos päätyisin uudelleen vastaavanlaiseen tilanteeseen, toimisin nyt eri tavalla ja niin minun täytyisikin toimia. Pyydän käytöstäni anteeksi asianomistajalta ja olen vilpittömästi pahoillani kaikille niille, jotka ovat joutuneet uudelleenelämään inhottavia muistoja tästä aiheesta heränneen keskustelun myötä.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oikeusprosessi on osaltani tullut päätökseen. Maksan minulle määrätyt sakot ja asianomistajan vaatiman vahingonkorvauksen ja hyväksyn Helsingin käräjäoikeuden päätöksen. Pyydän niin ikään asianomistajalta anteeksi. Vilpittömästi toivon, että tämä on kaikille osapuolille helpottava ratkaisu. En ole syyllistynyt siihen rikokseen josta tuomio on annettu, mutta sille, millaisen olon olen toiselle ihmiselle teoillani aiheuttanut ei ole mitään oikeutusta. Kun juodaan alkoholia ja vietetään aikaa yhdessä millään muotoa intiimisti, on äärimmäisen tärkeää, että joka vaiheessa on varmuus siitä, että kaikesta mitä tapahtuu jää kaikille osapuolille hyvä olo. Olen epäonnistunut tässä. Sen puolentoista vuorokauden aikana, jonka asianomistajan kanssa vietin, olen yksiselitteisesti tulkinnut tilannetta väärin, lukenut signaaleja joita ei ole ollut olemassa, enkä ole kyennyt ottamaan tätä toista ihmistä huomioon tavalla, jolla olisi pitänyt. Olen ollut asianomistajan kanssa jatkoilla, nukkunut yön yhdessä, jatkanut brunssille jossa olemme juoneet lisää alkoholia ja siitä olen lähtenyt hänen kutsumanaan iltapäivällä nukkumaan hänen asunnolleen. Hänen asunnollaan olemme nukkuneet samassa sängyssä ilman vaatteita. Jälkikäteen on selvää, että minun olisi pitänyt tehdä tarkempia havaintoja myös tämän toisen osapuolen humalatilan kehityksestä ja varmistaa, että hän on edelleen täysin sataprosenttisessa kunnossa tekemään päätöksiä siitä, miten haluaa aikaa viettää. Lisäksi kun asianomistaja seuraavana yönä lähetti viestejä, joissa sanoi että haluaa jutella siitä, mitä välillämme tapahtui, en ollut vastaanottavainen. En ottanut tätä toista ihmistä tosissani, enkä nähnyt käytöksessäni mitään juttelemisen arvoista. Olin väärässä ja toimin väärin. Olen ollut tapahtumien aikaan 25-vuotias aikuinen ihminen ja minun täytyy kantaa käytöksestäni vastuu. Jos päätyisin uudelleen vastaavanlaiseen tilanteeseen, toimisin nyt eri tavalla ja niin minun täytyisikin toimia. Pyydän käytöstäni anteeksi asianomistajalta ja olen vilpittömästi pahoillani kaikille niille, jotka ovat joutuneet uudelleenelämään inhottavia muistoja tästä aiheesta heränneen keskustelun myötä. (Jatkan kommenteissa.)

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

 

Ei valita tuomiostaan

Muusikkojuontaja sai Helsingin käräjäoikeudessa tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Käräjäoikeus tuomitsi Roopen 70 päiväsakkoon. Maksettavaa 2 380, ja lisäksi Roope maksaa  uhrille 1 000 euroa kärsimyksestä.

Lue myös: Tv:stä kadonnut Roope Salminen muutti elämäntapojaan – opetteli täysin uuden rutiinin arkeensa: ”En olisi voinut uskoa tätä”

Roope jatkoi avautumistaan Instagram-julkaisunsa kommenttikentässä:

Oikeusjutussa minua syytettiin siitä, että olen painostanut asianomistajaa riisuutumaan tai avustanut häntä riisumaan itsensä. Tätä nimenomaista asiaa ei tapahtunut, minkä vuoksi ensimmäinen ajatukseni tuomion saadessani oli, ettei minulla ole muuta mahdollisuutta kuin valittaa ratkaisusta. Kiistin syyllisyyteni, sillä en riisunut muita kuin itseni ja molemmat otimme vaatteitamme pois yhteisymmärryksessä. Olen sittemmin saanut ymmärtää, että aikaisin käsittelypäivä hovioikeudelle, mitä uskaltaisin toivoa, olisi loppuvuodesta 2022. Päätös saattaisi tulla alkuvuonna 2023. En voi myöskään olla varma siitä, mihin ratkaisuun hovioikeus annetun näytön pohjalta päätyisi. On aika laittaa prosessille piste, pyytää anteeksi käytöstäni ja hyväksyä ja suorittaa se rangaistus, joka minulle on määrätty. Ymmärrän kaikkien reaktiot ja kaikilla on niihin oikeus. Toivon kuitenkin sydämeni pohjasta, että kommenttikenttä pysyisi asiallisena. Tämä koskee erityisesti asianomistajaa koskevaa kommentointia, Salminen pyysi.

Lue lisää: Sokkiuutinen: Roope Salminen kertoo saavansa syytteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: "Olen ehdottomasti syytön"

Tuomion jälkeen Salminen menetti pestinsä Putous-ohjelman juontajana. Hän on myös ollut vähemmän aktiivinen sosiaalisessa mediassa kuin ennen, mikä voi myös johtua totuttelusta perhe-elämään. Roope ja hänen puolisonsa Helmi-Leena Nummela saivat ensimmäisen lapsensa alkuvuodesta.

roope salminen käräjäoikeudessa
Muusikko Helsingin käräjäoikeudessa elokuussa.