fbq
Uutiset
20.08.2020 08:56
Teksti: Panu Hörkkö, Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus
Roope Salminen
Seksuaalirikoksesta syytetty Roope Salminen saapui oikeuteen: "Tässä ei ole mikään muuttunut!"
Uutiset
20.08.2020 08:56
Teksti: Panu Hörkkö, Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus

Juontaja-näyttelijä Roope Salminen, 30, saapui torstaina Helsingin käräjäoikeuteen vastaamaan syytteeseen rikoksesta, jonka nimike on pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Tummiin vaatteisiin ja kasvomaskiin pukeutunut Salminen pysähtyi median eteen lyhyesti kommentoimaan asiaa. 

- Tässä ei ole mikään muuttunut joulukuun jälkeen. Tässä vaiheessa en pysty kommentoimaan sen enempää.

- Hoidetaan tämä oikeusjuttu pois alta. 

Roope Salminen

Hän ei suostunut tarkentamaan, millaisesta teosta yksityiskohtaisemmin on kyse.

- Asia tulee ilmi varmasti sitten, kun käräjäoikeus on antanut päätöksensä.

Ajoittuu kesään 2015

Salmisen seksuaalirikossyyte tuli julkisuuteen viime jouluaatonaattona, kun hän kertoi Instagramissa, että häntä epäillään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Lue lisää: Sokkiuutinen: Roope Salminen kertoo saavansa syytteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: "Olen ehdottomasti syytön"

Roope kommentoi asiaa seuraavasti Instagram-päivityksessään:

Olen saanut tiedon, että minua vastaan on nostettu syyte nimikkeellä "pakottaminen seksuaaliseen tekoon". Syyte liittyy minun ja toisen aikuisen välillä vuonna 2015 tapahtuneisiin asioihin.Minulle vaaditaan päiväsakkoja. Olen ehdottomasti syytön. Toivon asian etenevän mahdollisemman pikaisest tuomioistuimen käsittelyyn, jotta asiassa saadaan oikeuden päätös. Laista johtuvan salassapitovelvollisuuden vuokse en voi kommenoida asiaa enempää ennen oikeuden ratkaisua.

Seiskan tietojen mukaan epäilty rikos ajoittuu kesään 2015 ja samalle päivälle, jolloin Roope esiintyi bändinsä kanssa Helsingissä, Tavastia-klubilla.

Tapauksen pääkäsittely on määrätty käräjäoikeudessa salaiseksi, eikä jutusta ole saatavilla julkista haastehakemusta tai muita tietoja ennen lähiviikkoina annettavaa tuomiota.

Lue lisää: Lisätietoa Roope Salmisen seksuaalirikosjutusta: Esiintyi epäiltynä tekopäivänä täydelle Tavastialle!

Tällaisesta rikosnimikkeestä on kyse

Pakottaminen seksuualiseen tekoon on lain mukaan seksuaalirikos, jonka tunnusmerkistö täyttyy silloin, kun toinen pakottaa toisen ryhtymään seksuaalista itsemääräämisoikeutta olennaisesti loukkaavaan seksuaaliseen tekoon tai alistumaan sellaisen kohteeksi. Pakottaminen seksuaaliseen tekoon koskee muita tekoja kuin sukupuoliyhteyttä. 

Rikoksena kyseessä on raiskausta lievempi seksuaalirikos. Rangaistuksena pakottamisesta seksuaaliseen tekoon voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään kolmeksi vuodeksi. 

Artikkelia muokattu klo 11.04: Salmisen oikeudenkäynti on tänään torstaina, ei perjantaina.

Artikkelia muokattu 21.9.: Poistettu asianomistajan tunnistetietoja.